Reklama

Reklama

Keď Jay (Jay Baruchel) odcestuje do Los Angeles navštíviť najlepšieho kamaráta Setha (Seth Rogen), nič nenasvedčuje tomu, že ich práve čaká najväčšie dobrodružstvo ich života. Hoci návrh ísť sa večer zabaviť na jeden z vykričaných večierkov v dome hollywoodskeho búrliváka Jamesa Franca (James Franco) je v podstate istým prísľubom toho, že to všetci prítomní (čo v preklade znamená najväčšia koncentrácia celebrít na centimeter štvorcový) poriadne roztočia! Teda, až na taký malý, malilinký detail... Že túto párty nečakane preruší nefalšovaný koniec sveta! No, veď to poznáte – zemetrasenia, monštrá, démoni, kanibali a podobná apokalyptická háveď... (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (961)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Číča tvojí mámy byla plátno. Pták tvýho táty byl štětec. Bum. Ty jsi umění." Apokalypsa v Hollywoodu by se mi mohla líbit. Ona by se mi vlastně měla líbit! Vždyť v ní trdluje tolik známých komiků a všichni si to evidentně užívají. Jenže mě nevzali mezi sebe a to se neodpouští. Z pohledu nezúčastněného pozorovatele jsem toho prostě zase tak moc zábavného neviděl a tak tímto děkuji Channingovi Tatumovi a zejména Michaelovi Cerovi za jejich štěky, které byly mimořádně vtipné. Ti ostatní by neměli zapomínat na to, že nejen oni, ale i divák se chce bavit. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

To nám tu zase jednou vyrostla zeď, která odděluje tábory intelektuálních svatozářníků a primitivních hovádek. Co se dá dělat, jestli mě dvouhodinovky v kině mají bavit tak, jako tahle, klidně budu hovádko. Hovádko na té straně barikády, kde je větší prčunda. Takže jestli si přeju odstranit zeď, Esterko? Ani náhodou! ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Egocentrizmus druhoradých (pre dobro veci povedzme, že relatívne) hollywoodskych hviezd dosiahol úrovne, keď sa rozhodli natočiť komédiu apokalyptických rozmerov o svojej vlastnej výstrednosti a skazenosti. Prekvapivo vzhľadom na námet i jeho typické, jemne fekálne-humorné uchopenie je This Is The End nad očakávania uvedomelou a sebaironickou fraškou s pomerne inteligentným zámerom, ktorá svojim hrdinom a ich reálnym predobrazom neodpustí nič. Stínanie hláv satanským démonom tak funguje i v prenesenom význame (a hlášky ako "Sethe, všichni vědí, že ses zaprodal." predávajú smutnú pravdu vo vtipnom balení) a skutočne ani nitka nezostane suchá. Popkultúrne čerpanie a odkazovanie na skutočné vzťahy a životy hercov, ich filmové role atď. je funkčné, ale neobmedzuje sa len na to, keďže sa Rogen a Goldberg odvažujú ísť ešte kúsok ďalej a vydarene parodujú i mnohé iné, známe až kultové americké filmy (zatiaľ čo scéna, keď je Craig Robinson poslaný na lane pre vodu je priamou citáciou takmer totožnej scény z Darabontovej adaptácie Kingovej Hmly - ktorú mimochodom považujem za skutočne kvalitnú a vydarenú záležitosť - a epizódka The Exorcism of Jonah Hill priamo odkazuje názvom, nadrozmerná skulptúra mužského prirodzenia vo Francovej vile zasa pripomenie totožný filmový artefakt z Kubrickovho Mechanického pomaranča). I keď sa teda vo výsledku pár slabším až trápnym momentom nevyhne, jeho, i keď trochu povrchná a čisto účelová, ostrá sebairónia srší vypointovaným humorom a gagmi. Samozrejme, Franco, sladký Hill a McBride v nehoniacich momentoch sú najlepší. Pristupoval som k tomuto kúsku obozretne a nakoniec sa predsa len relatívne vydaril a nestál len na koncentrácii fackujúcich hviezd. Ešte trochu viac uvedomenia a bolo by to možno aj na slabšie 4*. Ale nereptám, je to predsa produkt mj. pre mladé americké publikum. 70% ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Že bych z toho močil do vejšky, to jsem zrovna nechcal. Ale několik úlisných úšklebků film vyvolal, nic proti. Škoda, že se podobného námětu nechytil někdo od nás, z Absurdistánu, kupříkladu takový děckoprc Renč. To by se sešel Ivánek ,,Pepek" Vyskoč-il, Rosák, Nahulená Bočanová a - třeba - prase Zounar i s Pomejema, aby společně nakopalypsa (mé sorry Fananovi za vykrádačku). A já bych roztleskával Ďábla, mlátil ho po prdeli Biblí a klíďo i přecucnul, jen aby je už konečně rozerval na hadry! ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Od Tropické bouře patrně první film, jehož tvůrcům bych věřil i otřepané "Natáčení jsme si všichni užili, sešla se skvělá parta lidí". Až na pár momentů, kdy se místo vtipna dostavilo trapno, jsem se bavil vlastně od začátku do konce (a ke konci víc a víc) a světe div se, jedny z těch úplně nejlepších momentů Apokalypsy v Hollywoodu má na svědomí Jonah Hill. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (29)

  • Jedna z prvních verzí filmu byla, že apokalypsa začne ve chvíli, kdy jsou protagonisté ve studiu, kde se zrovna natáčí videoklip Busty Rhymese. (Johnec)

Súvisiace novinky

Comicsový Preacher má obsazení

Comicsový Preacher má obsazení

21.04.2015

Seth Rogen a Evan Goldberg zabodovali komediemi Apokalypsa v Hollywoodu a The Interview a nyní se na chvíli přesouvají do televize. Povedlo se jim totiž sehnat práva na Preachera, kultovní comics… (viac)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (viac)

Nejlepší filmy roku podle Tarantina

Nejlepší filmy roku podle Tarantina

09.10.2013

Ještě ani naplno nevypukla „oscarová sezóna", ale bývalý šílenec z videopůjčovny už se vytasil s prozatímní TOP 10 nejlepších filmů, které letos viděl. Proč by to mělo svět zajímat? Protože Tarantino… (viac)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (viac)

Reklama

Reklama