Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ben Jahrvi (Fisher Stevens) sa najnovšie živí na ulici ako predavač malých robotov, akýchsi miniverzií Čísla 5 - ale keďže nemá obchodného ducha, takmer by prepásol jedinečnú príležitosť! Jeho malé roboty totiž okúzlia peknú Sandy Banatoniovú (Cynthia Gibb), nákupcu veľkej firmy. Našťastie je tu kolega z ulice, predavač hodiniek Fred Ritter (Michael McKean) - a kým sa Ben spamätá, je z neho veľkovýrobca hračiek! Smolou je, že si novopečení podnikatelia pre svoju výrobnú linku vybrali miesto, kde sa práve skupina lupičov chystá na krádež diamantov... V boji s gangstrami, ktorí sa neštítia ničoho, však obaja muži dostávajú nečakaného spojenca - skutočného robota Číslo 5! Vojna s lupičmi sa teda môže začať... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (156)

torn666 

všetky recenzie používateľa

Varovanie, vyskytuju sa tu dva-tri "minispoilery" :-)... Cislo 5 zije - priatelsky, povodne vojensky robot ktoreho priatelia nazyvaju "Johnny pětka" teraz navstivi velkomesto. Prekvapuje ma ako tu moze mat druhy diel otolko slabsie hodnotenie nez prvy(respektive uz to ze ma horsie hodnotenie ako prvy), toto je totiz jeden z tych filmov kedy je dvojka lepsia nez jednicka(podla mna jednoznacne lepsia, ale nech to jednoznacne dakomu nebije do oci pisem ho sem len do zatvorky :-). Zatial co jednicka vsadila na dake tie uvahy ci stroj moze byt zivy a jeho pravo na vlastne sebaurcenie, dvojka sice s casti takisto no pribudla zapletka so "zaporakmi" ktory chcu znicit vyrobu malych Jhony 5tiek...(ale hlavne ukradnut klenoty :-). Ako dieta som najskor videl dvojku az potom jednicku ktora sa mi uz vtedy zdala ocosi slabsia nez dvojka. Po precitani komentarov a hodnoteni tu som sa rozhodol svoje stare "bodovanie" prehodnotit, avsak aj po zhliadnuti oboch dielov v spravom poradi sa mi iba potvrdilo - dvojka ma lepsi humor ako aj emotivne prvky a takisto je napinavejsia nez jednicka(teda vramci toho co sa povazuje za napatie u rodinnych filmov :-) (tento komentar je uz "presmajlovany", avsak k tomuto filmu sa to hodi :-). Pozor vacsi spoiler - V scene na konci kde Jony5ka umiera som ako dieta neveriacky hladel na obrazovku ze to predsa nemoze byt pravda :`-| este ze ho potom ozivily elektrosokmi pouzivanymi pri zastave srdca :`-D. Aj ked po viac ako 20tich rokoch uz vidim tieto filmy uplne "inymi ocami", "Číslo 5 žije 2" ma svoje klady ktore nestarnu a ma jednoducho "srdce"(a to ma aj jednicka) co v mnohych sucasnych (nielen)obdobnych filmoch pre mladsich divakov ci cele rodiny chyba - napada ma sice "Real Steel: Oceľová päsť - Ocelová pěst"(a ten navyse nieje rovnako humorny) avsak v obdobi 80' a 90' tych rokov ich bolo omnoho viacej. A tak aj po 20tich rokoch stale hodnotim "Cislo 5 zije 2" rovnako(5*) a to zaroven znamena vyssie nez jednicku ! S casti to bude aj vdaka sympatickej postave vedca s humornym prizvukom(typicka postava z filmov 80'-90' tych rokov) ktory mal v jednicke malo priestoru avsak aj celkovo je dvojka vtipnejsia, dojimavejsia a dokonca pohyby robota posobia lepsie. Pokial by si jeden z tychto dvoch filmov(Cislo 5 zije 1 & 2) zasluzil byt v "modrej skale hodnotenia" tak skor jednicka ako dvojka, no aby ste ma zle nepochopily - oba podla mna patria do "cerveneho hodnotenia" --> Short Circuit (1986) = 4*, Short Circuit 2 (1988) = 5* !! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kšefty sa hýbu. Ale nie mojím smerom.“ ČÍSLO 5 ŽIJE sa ani len nesnažilo tváriť, že nie je kópiou trháku Stevena Spielberga E.T. – MIMOZEMŠŤAN a tak sme mu čo-to odpustili. Svoje dozaista u niektorých divákov dodnes zohráva aj hrejivá nostalgia - určite sa tu nájdu aj ďalší diváci, ktorí, rovnako ako ja, na obe čast zašli do kina a boli nadšení. Voľné pokračovanie prišlo len o dva roky neskôr, ale už to nebolo ono. O návrat nestáli nielen diváci, ale ani Steve Guttenberg, ktorý bol v tých časoch celkom schopnou hviezdičkou vďaka Zámotku, Trom mužom a nemluvňaťu a, samozrejme, predovšetkým vďaka Policajným akadémiám. Ale asi budem hovoriť za viacerých, keď poviem, že hlavné je, že sa vrátil Fisher Stevens ako zábavný pošuk Ben. Z úcty k detstvu sa nebudem vyjadrovať k scenáru či hereckým výkonom, ale "inak je to stávka na istotu. Klasický sequel rodinného hitu, chcelo by sa dodať. Neškodný, rodinný, sympatický, rutinný a pre niekoho možno dokonca vtipný. Takže si myslím, že ak sa vám páčila jednotka, nebudete sklamaní. ()

Reklama

DocBrown 

všetky recenzie používateľa

Bez Crosbyho a Skroedra uz to proste neni ono. Ale nejvice me zklamalo, ze si Cislo 5 nechal odmontoval LASER. Jinak je to prumerna komedie, ale kvalite jednicky je hodne vzdalena, navic daleko naivnejsi. Jak Sandy mohla vedet, ze ma hledat adresu? Ben je najednou Ind, zatimco v jednicce pochazeli jeho rodice z Pittsburgu? Vubec mi tu pripada jako jina osoba. Bonnie Tyler je sice uzasna, ale tady uz je jen recyklovana. 65% ()

adamix 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa je toto moje ,,prvý krát" s číslom 5. Som jeden z mnohých, ktorí vyrastali na kazetových kultovkách ako NEKONEČNÝ PRÍBEH, E.T. alebo SÚBOJ TITANOV, toto sme ale doma na VHS nemali, preto to nebolo súčasťou môjho detstva, čo teraz ľutujem, pretože ten milý, občas nemotorný, zato vynaliezavý a vtipný robotko mohol byť dobrým virtuálnym kamošom :). Milé prekvapenie, malo to vtip a perfektnú atmosféru končiacich 80. rokov. Za mňa 80%. ()

tompolicky 

všetky recenzie používateľa

Stejně jako u mnoha jiných filmových sérií i v tomhle případě se druhý díl prvnímu nevyrovnal. Asi nejvíc proto že nám tu chybí Newton Crosby :o) a jeho "praštěná" přítelkyně. Příběh je také slabší než u jedničky a ke konci je až moc srdceryvný, dojemný a sladký.... Chtěl jsem původně dát tři hvězdičky, čtvrtou však přidávám Johny pětce kvůli slabému hodnocení ostatních. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama