Reklama

Reklama

James Bond: Špión, ktorý ma miloval

  • Československo Agent, ktorý ma miloval (viac)
Ukážka z filmu 2

Obsahy(1)

V hlbinách oceánov zmizli dve atómové ponorky. Z dôkazov vyplýva, že od prísne utajenej dráhy ich vyklonilo tepelne navádzané zariadenie. James Bond (Roger Moore) sa tentokrát musí spojiť s krásnou ruskou agentkou Anjou (Barbara Bach), pretože ako sa zdá, za celým incidentom stojí Karl Stromberg. Ten má v pláne odpáliť jadrové hlavice na Moskvu a New York v úmysle vyprovokovať tretiu svetovú vojnu a následnej ovládnuť svet zo svojho podmorského impéria Atlantis… (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Ukážka z filmu 2

Recenzie (381)

Dan9K 

všetky recenzie používateľa

Po dvou veskrze sympatických a víceméně podařeně komediálních Bondovkách s Rogerem Moorem je to krok směrem k nezajímavé šedi. Přitom má tahle Bondovka dva klady. Veskrze sympatickou ruskou agentku a skvělé entrée padoucha. Teda bylo by skvělé, kdyby dávalo z jeho pohledu nějaký taktický smysl, což nedává. Jinak je ovšem padouch o ničem, působí na mě prostě jako random dědek. Zbytek filmu si rozhodně nebudu pamatovat, snad jen, že tam byly ponorky. Zbytek je totiž bondovská klasika -> trapný padouchův poskok, co jen tak neumře a vždy je tam, kde potřebuje být, dějová rozháranost vedoucí k naprosté absenci napětí, autíčko, co umí střílet a jezdit pod vodou, triky, co řvou, že jsou triky, řada scén, které jsou prostě jen pitomé, zase žraloci, zase lyže, zase spousta vody a neochota kohokoliv nějak efektivně ohrozit Jamese Bonda. Já nevím, proč se zrovna u téhle série tak strašně toleruje, že je to pořád to samé. Za zmínku určitě stojí honička ad absurdum v půlce filmu, ta pobavila. Tenhle díl má ovšem jedno nové negativum, a tím je hudba. Ta byla pod taktovkou Johna Barryho vždy hlavním kladem, zde je pro mě jedním z hlavních záporů. Strašná titulní píseň, která nemá s Bondem vůbec nic společného a je to prostě jen rutinní pop song (spojte ty nejsladší popiny od Paula McCartneyho, Freddieho Mercuryho a Michaela Jacksona a dostanete tohle) a doprovodná hudba často jede ve stylu nějakých italsko-francouzských komedií s nevkusnými synthy a funky kytárkou. A ani citace Lawrence z Arábie to nezachrání. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Keď som si robil nahrávací plán, zaujal ma názov filmu i jeho takmer 80 % úspešnosť u užívateľov. A potom nasledovali tri prekvapenia. Prvé, že to je bondovka, o ktorých som sa kedysi vyjadril, že never more. Druhé, že tento more, vlastne Moore predstavujúci Bonda namiesto Conneryho, je 50 ročný pánko so sklonom k obezite, ktorý má akčný maximálne jazyk a viac ako legendárneho agenta jej veličenstva pripomína obchodného zástupcu alebo sobášneho podvodníka. O filme sa ani zmieňovať nebudem, aby som nedráždil, pretože tretím prekvapením je, ako pozitívne je tento film užívateľmi hodnotený. Sympatické sú mi hodnotenia, v ktorých užívatelia ho považujú za najlepšiu z bondoviek, v ktorých tento pánko hral. Keďže som žiadnu z nich nevidel, a ani nehodlám, môžem s ich názorom súhlasiť. Na súhlas s ostatnými by som potreboval nejaké zvláštne receptory, ktoré mi príroda neposkytla. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Tentokrát ide o výpravnú „bondovku” , ktorá sa očividne dosť inšpirovala legendárnym snímkom Stevena Spielberga - Čeľuste (z roku 1975), podľa toho tu vystupuje aj postava - Čeľusť, úhlavný nepriateľ Jamesa Bonda, ktorý mu je neustále v pätách, aj si zároveň myslím, že je vôbec najlepší Bondov zlosyn v celej, bondovskej hierarchii. S každou postupnou sekvenciou, keď sa tí dvaja «kamaráti» vlastne stretávajú, tak to jednoznačne patrí k tomu najzaujímavejšiemu v tomto prípade. Vskutku, jedna scéna slávnostnejšia, než druhá, a tak tým pádom už musím automaticky vychváliť jeho predstaviteľa, čiže Richarda Kiela, ktorý svojimi 218. centimetrami naozaj naháňa veľkú hrôzu, a to ani nehovoriac o jeho oceľových zuboch, ostrých, ako britva, skrátka, Jawsa som si veľmo obľúbil. No, bohužiaľ, má to aj svoje negatívne stránky, pretože - Agent, ktorý ma miloval, je de-facto ZLEPENCOM takmer všetkých predchádzajúcich bondovských misií, a to od: Srdečných pozdravov z Ruska, Goldfingera, Thunderballu a Žiješ len dvakrát, či taktiež aj V tajnej službe Jej veličenstva (s novopečeným Georgeom Lazenbym) t. j. z každého rožku trošku, že čím sa viac pohybujete v týchto kuloároch, ešte s prvým Jamesom Bondom (Seanom Connerym), tým vás to bude čoraz viacej iritovať, ale zase extra vadiť, by to v konečnom dôsledku, príliš nemalo ? Režisér Lewis Gilbert si pre zmenu dovolil zložiť poklonu, napríklad Lawrencemu z Arábie, a to veľmi vkusne, svižne, že »každý« divák si na to ihneď spomenie, akonáhle naďabí na túto scénu v púšti s Rogerom Mooreom v danom kostýme, a za sprievodu hudobného motívu. Trebárs aj citovaný Štefan Spielberg použil neskôr pasáž z vlaku vo svojom Indiana Jones a Chrám skazy, čo iba stále podtrhuje, že všade navôkol mňa prevládala (panovala) samá, filmová iniciatíva zo všetkých svetových strán. Pokračujem. Majorka Aňa Amasovová (Barbara Bach) patrila k tým najvzrušujúcejším Bond - girls v celej svojej histórii, keď som doslova pozoroval pomerne častý výskyt všelijakých krásavíc v negližé, bolo ich neúrekom. Roger Moore je, dá sa povedať, atypický, a tiež i charizmatický REPREZENTANT tohto fiktívneho charakteru. Zatiaľ mám z neho celkom dobrý, obstojný a pohodový dojem, veď v bondovskej koži bol najdlhšie zo všetkých hercov, ktorí si ho postupne zahrali. Bondovkám musíte prísť na chuť, inak Vás asi len ťažko budú môcť interesovať ! ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

#10 - Ak sa mi v niektorej z predchádzajúcich bondoviek nápad so sci-fi, či vodnou myšlienkou nepozdával, tak tu je to celkom naopak. Do popredia sa konečne dostávajú typické bond-hračky, ktorými potom vo vhodných chvíľach likviduje nepriateľov, hlavným nepriateľom je šialenec, ktorý sa chystá zničiť mocnosti, no tým hlavným je jeho zverenec, hnusný zabiják zvaný 'Čeľuste', ktorý bol opäť jednotkou, čo sa týka vybratia záporáka a na ktorom vlastne aj filmy stavajú. Samozrejme sa to dalo skrátiť a aj ubrať trošku agentovho sarkazmu, ktorého bolo až príliš a v niektorých momentoch ma rušil. 70%. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[83%] Za mě hodně kvalitní Bondovka. Roger Moore tu má ještě více hlášek než v předchozím snímku. Moorova éra téhle slavné série se vyznačuje často nadlehčenými scény a rozhodně to není na škodu. Velkým kladem tohoto dílu je ohromný záporák s 218cm Richard Kiel, zde zvaný jako JAWS. Jeho „přinýtované zuby“ jsou top. ;) To jak vše zničí a rozkouše nepůsobí trapně, ale cool. Nejlepší scéna asi byla s tím jak udělal z auta natrženou konzervu. ;) Jinak co se týče akčních sekvencí, tak jsou rozděleny po celém filmu. Úvodní pronásledování na lyžích je sice krátké, ale potěší. Následní skok, kdy se Bondovi otevře padák mi připomněl hru na PS1 (konkrétně bondovský díl Tomorrow never dies). Následují rozmanité akční sekvence, které jsou ok. Vrcholem je asi honička Jamesovým, klasicky upraveným vozem, které se umí i potopit a plout pod vodou. Finální sekvence je taková klasická, Bond tam má více lidí, kteří mu pomůžou atd. Tempo snímku je vcelku rychlé. Hluchá místa zde nejsou, jen to není extra moc napínavé, ale to je fuk, zápor to není. Hlavní padouch je suprovej, prostě nepříjemný, starý dědek, který klasicky touží zničit svět. Jeho plavidlo či základna vypadá tvarem jak přízrak (spectre), i když tu ta organizace není. Hlavní bondgirl je jako vždy krásná, i když má takový chladný pohled, ale v rámci její dějové linie to chápu. Nechybí tu ani M, Moneypenny a Q. Barryho zde v hudbě nahradil Marvin Hamlish, jehož OST se zde poslouchal docela dobře, až na pár divných tónů. Myslím, že jsem nezapomněl nic dále podstatného, co bych zde napsal. Dějem to působí jako klasická Bondovka s typickým Moorem. Takže spokojenost. ()

Galéria (176)

Zaujímavosti (51)

  • Za skok na lyžích dostal kaskadér Rick Sylvester rekordních 30 000$. (Zeebonk)
  • Pro tuto bondovku bylo napsáno patnáct verzí scénáře. Nakonec se producenti rozhodli pro Maibaumovu a Woodovu verzi. [Zdroj: časopis Cinema 1/2003] (Locksley)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama