Reklama

Reklama

Olympijský víťaz v zápasení Mark Schultz (Channing Tatum) žije vo Wisconsine v chudobe a zabudnutí. Nečakane sa mu dostane pozvania od bohatého dediča Johna du Ponta (Steve Carell), aby sa nasťahoval do jeho okázalého sídla, kde má zostaviť a trénovať zápasnícky tím na Oympiádu v Soule v roku 1988. Keďže Schultz túži vykročiť z tieňa svojho slávneho staršieho brata Davea (Mark Ruffalo), vyhláseného zápasníckeho trénera a držiteľa zlatej medaile, bez váhania ponuku du Ponta prijme. Du Pont, usilujúci sa získať rešpekt rovesníkov a zapôsobiť na svoju odmietavú matku (Vanessa Redgrave), sa s ohľadom na rozsiahle finančné prostriedky a špičkové technické vybavenie, ktoré má na farme Foxcatcher k dispozícii, stavia do pozície hlavného trénera celého tímu. Mark začína postupne vnímať svojho mecenáša ako postavu otca, čo sa odrazí aj v ich vzájomnom vzťahu. Du Pontova nevyspytateľná povaha a psychologické hry však začínajú výrazne znižovať Markovo už aj tak neisté sebavedomie a negatívne dopadať na jeho športové výkony. Keď začne du Pont uprednostňovať jeho brata Davea, vrhne sa táto trojica mužov do víru udalostí s tragickým koncom, ktoré nikto nedokázal predvídať. Snímka Foxcatcher je nominovaná na Oscara v piatich kategóriách, vrátane kategórie najlepšia réžia, najlepší pôvodný scenár, najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe a najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe. (Itafilm)

(viac)

Videá (9)

Trailer 3

Recenzie (344)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Film téměř bez hudby, velkých gest a tahu na branku. Spoléhá na to, že jej bude sledovat zkušený divák, který ho nechá společně s tématikou o které pojednává v sobě pomalu a v klidu rezonovat/zrát. Poslední dobou jsou ty lehce minimalistické, syrové a málomluvné/velkoemoční sportovní filmy děsně in (Moneyball) a i tady se to hemžilo nominacemi na Oscary. Bohužel rozvláčné tempo a stereotyp byly po celých 130 minut neúprosným společníkem. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Problémem filmu (tedy alespoň v mých očích) je fakt, že hlavní hrdina, tedy Mark Schultz, nemá natolik zajímavý, resp. nosný životní příběh, aby dokázal diváka na 2 hodiny zabavit, tím spíš, že je vše vyprávěno dosti pomalým tempem a zase tak moc se toho nestane. A kdyby byl film čistě jenom o Markovi, asi bych měl velké problémy udržet pozornost a nezačít se nepěkně nudit. Naštěstí je tu však i vedlejší postava Johna du Ponta a ta mi, nahlíženo přes „sociální“ filtr, nabídla už něco krapet jiného (jakkoliv nesympatická, dokázal jsem k ní pocítit upřímnou lítost). Na lepší 3* snímek vytahuje překvapivý závěr, který má svoji nepopiratelnou emoční sílu, škoda jen, že na takový moment musí divák čekat celý film. ()

Reklama

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Těžké, šedé, bez velkých slov, zato se silnými (i když často schválně potlačenými) emocemi. Zatímco skutečný případ zahaluje rouška tajemství a nejasností, film dle mého poměrně jasně profiluje celý problém a dokáže logicky vystavět jednotlivé body marnosti až k bolestivé katarzi. Silný základ má navíc tu neuvěřitelnou výhodu, že se režisér Bennett Miller pro filmy podle skutečných událostí narodil, přičemž umí dokonale pracovat s herci. Po celou dobu nevidí člověk Tatuma, Carrella ani Ruffala, ale jejich postavy. To je v podobném příběhu to největší vítězství. Silných 90%. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

FOXCATCHER FARMA bude sprístupnená pre obidvoch bratov Schultzových,olympijských víťazov vo voľnom štýle,ak by som to mal upresniť presne,tak je to takto:freestyle zápasníci.Aby najprv urobil nepredvídateľný multimilionár John Eleuthère du Pont, niekoľko zásadných rozhodnutí svojho života.Naschvál neskáčem na koniec.Hobby:ornitológ, filatelista,tréner,tak mať tohto uznávaného,je z časti šťastím,z časti zlým,osudným rozhodnutím...Dvaja bratia ho spoznajú,jeden z nich bude ním zastrelený pred svojim domom.Nebude to Mark,ale Dave.Spoznáva ho ako prvý Mark,ktorý príde trénovať na farmu FoxCatcher,kde sa jeho osobnosť mení radikálne od základov,kontakt s Johnom bude nemilosrdným zoznámením sa s odlišne inou životnou kultúrou,jeho brat Dave má manželku a dve neplnoleté deti.Vždy som vedel,že Mark je pre Johna len cvičenou opičkou,a že po celý čas chcel vlastniť Davea,závidel mu,chcel sa mu podobať,chcel byť ako on,keď ho skrátka nemohol vlastniť,nemohol si ho kúpiť za žiadne peniaze,tak bol psychický labilný,tak jedného ranného zimného dňa nasadol so spoločníkom do auta,ktorý nevedel,čo sa chystá urobiť,autom zamieril k Daveovi,vytiahol zbraň a vypálil naň a je mŕtvy! S otvorenými ústami a nemým výrazom pozerám na STEVEA CARELLA,ktorý je ako John du Pont na nepoznanie,maskéri mali určite viac roboty,aby spravili zo Stevea presne ten charakter,ktorý stelesňoval ten skutočný,a ja mám nepríjemné mrazenie v kostiach,lebo výkon je to taký presvedčivý,že ašpiruje na niekoľko významných filmových cien,jednoducho životný výkon,až na neuverenie!Komediálny herec,ktorý by sa mal zdržovať v týchto žánroch! CHANNING a MARK sú extrémne výborní,z prvého menovaného sa vykryštalizoval charakterný herec,ktorý má naviac,že obsmŕdať v komédiach nie je preňho,i keď viem,že sa tam vráti.Režisér BENNETT MILLER si napravil reputáciu po Moneyball,CAPOTE je jeho najlepším filmom s najlepším výkonom nebohého P.S.HOFFMANA,ale v tomto prípade sa začína čoraz viac zlepšovať a Foxcatcher je nespochybniteľným filmom,ktorého výpoveď v podobe hereckých výkonov je nezmazateľný!Podľa skutočných udalostí.Načo nezabúdam,je špičkový CASTING!Trefa do čierneho!!! ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Ne, rozhodne ne. No nechápem tomu. Skutočne tomu nechápem ako môže mať takýto film toľko nominácii na Oscara. Príbeh fajn, takých tu ale už bolo. Spracovanie ? Úplne o ničom. Jasné, niekomu to môže prísť celkom fajn, že emócie sa to schválne nedávajú najavo a preto je ten film viac dramatickejší, ale na mňa tento film nezapôsobil snáď po žiadnej stránke. Jediné čo ma tu bavilo, ale lepšie povedané kto ma tu bavil (lebo s toho športu sme moc nedostali) bol vynikajúci Mark Ruffalo, ostatný ťažkých nula bodov. Carell nie lenže vyzeral ako plastikový vyfetovanec, ale ešte aj fetoval. Keby to bolo kratšie ešte by som dokázal prižmúriť oko. 50% - 2* ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (42)

  • Tím zápasníkov sleduje v televízii súboj UFC (zmiešané bojové umenia). Dej sa odohráva v roku 1987, UFC začalo pôsobiť až od roku 1993. (megajalec)
  • Pro posílení bratrské linky Schultzů je ve filmu upozaděn skutečný du Pontův favorit: bulharský zápasník Valentin Jordanov, který v v době vydání filmu spravoval majetek du Pontova impéria. (Garch)

Súvisiace novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (viac)

Tatum rodičem na plný úvazek

Tatum rodičem na plný úvazek

01.06.2015

Channing Tatum se hodně drží akčních filmů a komedií, ve Vedlejších účincích nebo Honu na lišku ale předvedl, že zvládne i dramatickou roli. Kde se bude o oscarovou nominaci rvát příště? Jeho zájem… (viac)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (viac)

Reklama

Reklama