Reklama

Reklama

Severný ľadový oceán je miestom, kde sa studená vojna medzi západom a Ruskom nikdy neskončila. Mimo dosahu ľudských očí tú prebiehajú nebezpečné hry, provokácie a dokazovanie sily. Najmodernejšie nukleárne ponorky na oboch stranách majú nepriateľa odstrašiť od útoku, ktoré by mal za následok rovnako strašnú odvetu. Hry sa však skončili! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varovania svojho soka na dno. Nad hladinou potom zmizne ruský prezident a velenia nad armádou aj nukleárnym arzenálom sa ujíma nebezpečný admirál s túžbou svoju mocnú armádu konečne použiť. Vojna už nie je len hrozba, vojna sa pomaly začína. Kým na súši uprostred nepriateľského územia má americké komando za úlohu nájsť a zachrániť ruského prezidenta, pod vodou je povolaná do akcie špeciálna útočná ponorka na čele s kapitánom Joeom Glassom (Gerard Butler). Ten musí využiť svoje dlhoročné skúsenosti z podmorských hier na mačku a myš a dostať sa až do tyla nepriateľských vôd. A v prípade nutnosti zaútočiť. Pri svojej misii v hlbinách nájde nečakaných protivníkov aj spojencov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (278)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Občas je práve takýto druh filmov to, čo potrebujem. Klišovitý a vlastne sám o sebe aj zle napísaný scenár. Viditeľné CGI efekty. Herecké prehrávanie. Proste tuctovka. Ale priznajme si, ako nostalgici ( tí, ktorí nimi sú ), neboli práve takéto dobrodružstvá v ponuke dňa, keď sa človek priplietol do videopožičovne? ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Ponorky, napjaté americko-ruské vztahy, to už známe a za mě osobně to většinou nedopadlo nejlépe. A to ani tentokrát. Vůbec neřeším, že s realitou nemá snímek vůbec nic společného. V ruských vodách skončí nadobro americká ponorka, zákeřný admirál obejde ruského prezidenta a chce rozpoutat válku s tím, že za ty zlé budou Američané. To už je ovšem na cestě jiná ponorka s čestným Gerardem Butlerem na palubě, a to prostě musí dobře dopadnout. Na atmosféru stísněného prostoru hluboko pod hladinou zapomeňte, prázdné kecy v Pentagonu jen vyplňují stopáž, postav je moc a mnohé jsou zbytečné a nevyužité, osobně mě tak nejvíc bavila chlapácká akce elitního komanda na souši. Napětí je mdlé, akční sekvence místy potěší, jindy vypadají triky zoufale lacině (greenscreen místy hodně selhává). Keců o cti a kopy patosu se pochopitelně dočkáme. Ale to k tomu už tak nějak patří. ()

Reklama

Figu 

všetky recenzie používateľa

Jako drtivá většina zde píšících ani já nevyhledávám vyloženě filmy z prostředí ponorek, ovšem zde jsou body navíc za film, kterej se dělí do dvou příběhů. Nejde jen o dění na ponorce, ale i o jednotku žoldáků, kteří jdou vysvobodit prezidenta se samopalama, nožema a dobrou náladou... Ty jejich akce vypadají solidně a určitě je to veliký obohacení Hunter Killeru! Jinak ano, potvrzuju, i kdyby byl pod tou vodou Butler jako sirotek bez posádky a vlastně prakticky v celým filmu, zřejmě by byl schopnej to utáhnout sám, pač to charisma má ohromný! O prsa, ale tu čtvrtou za né jen film o ponorce dám. 70% ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Trailery mě nenadchly, ale kvůli Butlerovi jsem na to vyrazil. Ten si sice podle očekávání ani nepráskne, ale aspoň svým charizma film jako tradičně táhne. Jinak průměrný béčko v devadesátkovým stylu který se v kinech ocitlo asi omylem. I když obsazení je slušné, ale nikdo nemá šanci vyniknout. Souhlasím, že Oldman je úplně zbytečný. Naopak přesně obsazení jsou záporáci z nichž jeden je ten Rusák co se rubal se Sádelníkem i Indiana Jonesem, ale bohužel mají malý prostor. Jinak by neuškodilo míň keců a víc akce, ale když už tu nějaká je kouká se na ní dobře. Jenom zarazí ty opravdu mimořádně špatné triky, jak od studia Asylum. Ty digitální ponorky jsou k popukání. Takže suma sumárum před 20 lety by to byl hit dneska to rychle zapadne prachem.55% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak dať si občas takúto akčnú hovadinku mi poriadne prefúka mozog. Je len škoda, že ide o námet hodiaci sa do obdobia 60-80 rokov, kedy by ruského prezidenta mohol zachraňovať James Bond a pritom by osúložil zopár ruských armádnych dôstojníčok a vojačiek. A nakoniec aj americkú prezidentku. Prechod mínovým poľom napínavý až na dreň a v podstate aj celý dej prepchatý síce otrepanými klišé, ale ak film začnete už po pár minútach brať ako akčnú zábavu, tak v tom nie je problém. Sa čudujem, že toto niekto v dnešných časoch nakrútil, asi každý tušil, že v kinách nemá Hunter Killer šancu a tých fanúšikov ponorkových filmov zase tak veľa nie je. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (13)

  • V čase 01:47:00 má kapitán Andropov (Michael Nyqvist) stále výrazné krvácení v levém oku, ovšem v následující scéně během rozhovoru s kapitánem americké ponorky Arkansas Joe Glassem (Gerard Butler) má již oko naprosto v pořádku. (Mufuck)
  • Když si kapitán Joe Glass (Gerard Butler) prochází ponorku a seznamuje se s posádkou, vejde do kajuty, kde námořníci ještě mají volno a naproti dveřím stojí překvapený mladík v brýlích. Když potom kapitán vstoupí do další kajuty, kde námořníci sledují televizi, hned v pravém rohu přijímače sedí tentýž obrýlený mladík. (Kodousek)

Reklama

Reklama