Reklama

Reklama

Svojho času bol Joey Jones (Jason Statham) jedným z najlepších vojakov špeciálnych jednotiek no potom dezertoval, aby sa vyhol šokujúcej obžalobe pre vojenským súdom! Odvtedy je na úteku - a skôr živorí ako žije v stoke... Snaží sa splynúť s davom a zbytočne na seba príliš neupozorňovať. Lenže keď ho riadne zmangľuje partia brutálnych bitkárov a jeho priateľku Isabel (Victoria Bewick) natoľko vydesili, že ho opustila, utiahne sa Joey do opusteného luxusného apartmánu, ktorý sa počas leta stane jeho útočiskom a pokúsi sa začať nový život -zmení si identitu a vezme vcelku dobre platený džob u čínskej mafie. Keď však jeho milovanú Isabel nájdu mŕtvu, zdrvený Joey, ktorý už viac nemá dôvod držať sa v ústraní, stratí aj posledné zvyšky ostražitosti i zábrany a pustí sa do pátrania po jej vrahovi, aby ju pomstil... (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (350)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

No, přežil jsem to. Rozhodně to není žádný super skvost světové kinematografie, ale to snad bylo předem jasné. Koukneme se na londýnské bezdomovce, londýnské podsvětí, dokonce i pod sukni londýnské jeptišce. Akce je velmi málo. V ději nepozoruji také žádné zázraky. Typický příběh o pomstě. Nic víc. Jistá odlišnost oproti ostatním filmům je to snad v tom, že v ostatních filmech Jason nepláče. Tohle je spíše taková melodramatická pohádka, než akční kousek. Film mi byl doporučen překvapivě slečnou, takže možná to pan režisér tvořil opravdu pro něžné pohlaví. Mně osobně tento snímek nemá co nabídnout. Lepší hvězda. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarená mierne akčne ladená dráma s Jasonom Stathamom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh o vojnovom veteránovi, ktorý je na úteku pred spravodlivosťou a preto sa stal bezdomovcom, ale keď sa raz náhodou dostane do bytu bohatého muža, ktorý sa má vrátiť až za dlhší čas, rozhodne sa tu zostať a pomocou získaných prostriedkov znovu naštartovať svoj život. Vďaka svojim bojovým skúsenostiam dostane možnosť pracovať pre čínsku mafiu, ale stále mu najbližším človekom zostáva mníška pracujúca pre charitu. So spracovaním som veľmi spokojný, síce ešte zo začiatku to celkovo pôsobí predsa len trochu nedôveryhodne, ale po chvíli som sa už cez to preniesol a úplne si ma to získalo. Scenár je bezpochyby hlavným kladom tohto filmu, nevydá sa takými smermi, ako to na prvý pohľad vyzerá, ale funguje samostatne, je tu viacero výborných prvkov, práca pre mafiu, hľadanie vraha, no hlavne skvelo podaný vzťah s mníškou, dej je po celý čas veľmi zaujímavý, veľký priestor je venovaný túžbam a ich uspokojovaní, sú tu viaceré skvelé dialógové sekvencie, tu sa je skutočne na čo pozerať. A veľkým plusom je rozhodne európske prevedenie, ktoré sa vyhlo väčšine typickým klišé, nepôsobí to tak povrchne a filmu to dodáva veľmi príjemnú atmosféru. Takže žánrovo je to vlastne čistá dráma s troškou akcie a krimi. Akcie je tu veľmi málo a tá je celkom slušná. V tomto filme o ňu nejde takmer vôbec, takže jej malé množstvo mi vôbec neprekáža, vlastne by som sa bez nej aj úplne obišiel, ale aj tak sa tu nájdu tri obstojné súbojové sekvencie, ktoré sú slušne natočené a pôsobia aj správne drsne. Herecké obsadenie je výborné, Jason Statham v jednej zo svojich najlepších úloh, tu si ma veľmi získal, k tomu skvelá postava mníšky a zvyšné vedľajšie postavy už nemajú moc priestoru, ale ani tie nesklamú. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, na špičku to samozrejme nemá, ale príjemný vizuál, atmosféra a kvalitná práca s postavami, nemám si dôvod sťažovať. Tak tomuto hovorím veľmi príjemné prekvapenie, Jason Statham a jeho filmy ma v posledných rokoch už moc nebavili, ale toto je omnoho vyššia úroveň. Samozrejme to nie je žiadny akčný thriller, v ktorom bude hlavný hrdina likvidovať jedného protivníka za druhým, ale proti tomu vôbec nič nemám, dostal som celkom kvalitnú európsku drámu so skvelým scenárom a postavami. Ešte si to s radosťou niekedy pozriem. 80% ()

Reklama

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mých TOP herců v pro něj velice netypickém filmu. Zde se uvádí žánr akční/krimi. Mě to teda přišlo spíše drama, místy i romantické drama. Každopádně ani zde mě Jason výrazně nezklamal a bylo to příjemné oživení jeho filmového repertoáru, ba dokonce jsem po všech jeho akčních filmech rád za tuto změnu. 75% ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Od toho ta řeka je, aby spláchla holky, se kterými skončili........ Zajímavý příběh. Byl jsem překvapen v jaké roli se Jason Statham objevil, jako by byla šitá přímo na míru. Příběh je lehce brutální a smutný, ale prosakuje z něj láska, láska ke všemu a všem. Vše to nádherně podkresluje velmi povedený hudební doprovod. Cristina (Agata Buzek) je nádherná žena a role jeptišky jí slušela. CITÁT - Myslím, že dlouho už takhle vypadat nebudu......... Tento příběh mě vtáhnul do děje ihned od prvních minut a vyplivnul mě až na samém konci, byl jsem zmatený, smutný a málem se rozbrečel. Povedený je také konec příběhu a divák vůbec nemá tušení, jak to dopadne - což je obrovské plus. Já jednoznačně dávám pět hvězd a tleskám. Tohle si ještě pustím, ale z odstupem času, protože je to opravdu depresivní. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Nebyť Stathama, tak väčšina užívateľov vôbec nebude na filme vyzdvihovať komornosť, serióznejšiu story, nádych romantiky (i keď zbytočnej a absolútne nefungujúcej) a všemožné porovnávanie s jeho čisto akčnými snímkami, ktoré sú síce čas od času bezhlavé, prostoduché, miestami až béčkové (čo je niekedy dokonca plus), no aspoň na mňa pôsobia úprimne, na nič sa nehrajúco. Joeovi som to jednoducho a skrátka neveril. ()

Galéria (146)

Zaujímavosti (6)

  • Ačkoliv se film v originále jmenuje Redemption a do českých kin měl jít původně pod názvem Vykoupení, bylo rozhodnuto, že do distribuce nakonec vstoupí jako Crazy Joe. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v ulicích Londýna a ve filmovém studiu Three Mill Lane. (Terva)
  • Skoro celý film byl natočen v nočních hodinách. (Terva)

Súvisiace novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (viac)

Reklama

Reklama