Reklama

Reklama

Sezóna zabíjania

  • Slovensko Súboj zabijakov (viac)
Trailer 2

Benjamin Ford (Robert De Niro) je americký vojnový veterán z bývalej Juhoslávie. Už niekoľko rokov žije v ústraní vo svojej horskej chate, kde sa pokúša skryť pred vlastnou minulosťou. Jedného dňa sa však kvôli bolestiam nohy vyberie do mesta po lieky. Počas cesty sa mu pokazí auto. V tú chvíľu vyjde z lesa neznámy muž a auto mu ochotne opraví. Je to bývalý člen srbského trestného komanda Emil Kovac (John Travolta). Ten zosnoval plán pomsty za guľku do chrbta, ktorú mu počas vojny uštedril Ford. Snáď len kvôli tomu, že prežil sa cíti byť vyvolený a pristúpi k úlohe samosudcu, rovnako ako pred rokmi Ford ako americký vojak v Juhoslávii. V prostredí odľahlých divočín Apalačského pohoria spoločne otvárajú staré rany a odhaľujú dlho skryté tajomstvá. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (371)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Ťažký duševný súboj medzi striedmymi 2* a slabošskými 3* na úrovni 50%. MSJ vie natočiť peknú prírodu, to sa musí nechať, ale v chladnokrvej story o strete dvoch veteránov, ktorí si to rozdajú "na život na smrť", a u ktorého očakávate brutálny progresívny survival, je to málo. Hlavne keď akciu, prenechanú z nepochopiteľných dôvodov laminátu a pružným kusom dreva, s ktorými by som dal scenáristovi preplesk, zahrabe pod haldy nezáživných, obohraných vykecávačiek o krutosti a nezmyselnosti vojny, čím všetkým si museli prejsť a koľko ďevočiek pri tom znásilniť. Fakt to ešte niekoho vôbec zaujíma? Aspoň že je tam občas slušná výplňová brutalitka, ale keďže som nikdy nevsádzal na brutalitu ako nosný dejový prvok, môžu sa z tých nezáživným konceptom rádoby drsného manhuntu v pekných lesíkoch nechať pochovať aj s tou Travoltovou falošnou briadkou. Samozrejme nechýba priteplený happyend, pretože v hollywoodskom scenári nemôže ani jeden z takýchto extra klasa hercov zomrieť! Aspoň, že to utrpenie netrvalo dlho. Asi jediná skutočne zaujímavá vec na filme je okrajové, nenápadné odkazovanie na vojnovú snímku Lovec jeleňov, kde si hlavnú rolu zahral práve De Niro. 40% ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Prvotné vojenské uvedenie do problematiky síce nestálo za veľa, ale nástup harmónie súžitia veterána a očarujúcej prírody mi teda ulahodilo. Niekoľko sekundový záber do tváre De Nira, bolo ako otvorenie knihy z ktorej môžte čítať, ktorá síce prezradila jeho vek, ale zároveň istú nespokojnosť. Príbeh dosť ležérne zaváňal jednoduchou pomstou a opakovaným prelínaním misiek váh z jednej strany na druhú o tom ktorý z dvojice má situáciu pod kontrolou. Týmto sa film stával bohužiaľ neatraktívnym a zároveň to bolo asi aj jeho najväčšou slabinou. Na druhej strane však Mark Steven ponúkol dobré a detailné sfilmovanie situácií spôsobujúcich bolesť ako v prípade, keď si Benjamin Ford cez ranu prevliekol drevený kolík. V tento moment kamera vôbec necúvla, nikto to nevystrihol a celé to bolo slušne odprezentované. Navyše ak si vezmete, že takmer celý film účinkujú len dvaja herci je to film hodný uznania. Po dlhšej dobe film držiaci sa pri zemi, nenáročný na efekty, ale za to účinne pôsobiaci a tak a sa prikláňam k 70%. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne slušný film. Naháňačka v lese bola slušná, ale mohla byť dramatickejšia, napínavejšia, niektoré scény veľmi dobré. Robert De Niro s Johnom Travoltom boli výborní. Neviete či je niekto zlý, alebo kto je horší - obaja urobili zverstvá. Proste naháňačka dvoch zabijakov, z ktorých ani jeden nie je správny. Travolta posledné roky hráva poriadnych drsniakov, nikdy som ho nebral ako akčného herca. Mám ho už od detstva zafixovaného z filmov Kto to hovorí, kde bol skvelý alebo aj vo filme Pomáda. Je to dobrý film, ale zase nič prevratné. Vtip od De Nira na záver veľmi podarený. ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Pomstychtivá ofenzíva rivalitních veteránů, v níž se oba účastníci snaží skrze nelítostná muka prosadit svá vlastní přesvědčení o válce. Johnson se na každém kroku usilovně snaží o inovaci, avšak jeho intenzivní úsilí má z nějakého důvodu negativní dopad na výsledek filmu, jehož námět měl bezpochyby velký potenciál. Charaktery postav jsou skvěle načrtnuté a k výkonům hvězdných protagonistů nelze namítat téměř nic. Obzvláště ruský Travoltův přízvuk je neodolatelný. Naturalistické rány na těle zkrášlují celkový vizuál a v kontextu s přírodními scenériemi dodávají prostředí ještě větší tvrdost tamních podmínek. Bohužel tento výčet pozitiv nemá nejmenší šanci odstranit nálepku prachobyčejného béčka. Rádoby poetické smýšlení o válce v Bosně je bohužel bez efektu. Úderná jednohubka na večer, nic víc, nic míň. 60% ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Dvě herecké ikony v malém filmu, který není ani tak akčním thrillerem, jako spíš konverzačním dramatem. Killing Season není kdovíjaké filmařské veledílo, ale svou komorní atmosférou, pěknými záběry podpořenými příjemnou hudbou a několika naháněčkami v lese mi velmi sedl. Obě postavy jsou zobrazeny dost nečernobíle a jak Travolta, tak De Niro podávají velice sebejisté herecké výkony. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)
  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (viac)

Reklama

Reklama