Reklama

Reklama

Nečakané odhalenie

  • Česko Hrůzná minulost (viac)
Trailer

Nichole Barlowová (Agnes Brucknerová) prichádza do San Pedra s dcérou Evou (Dakota Brightová) na pohreb svojej matky. Vyzýva svoju odcudzenú sestru Annie (Caity Lotzová), aby jej pomohla vyriešiť obchodné a finančné záležitosti, ale Annie je ešte stále traumatizovaná spomienkami na zlé zaobchádzanie zo strany nebohej matky, a nechce sa vrátiť do miest, kde strávila detstvo. Nichole presvedčí svoju sestru Annie, aby prišla aspoň na matkin pohreb. Nichole však bez stopy zmizne a Eva zostane s Nicholinou sesternicou Liz  (Kathleen Rose Perkinsová). Onedlho sa stratí aj Liz a polícia rozbieha vyšetrovanie. Aj keď Annie tvrdí, že v dome, kde vyrastala, sa odohrávajú nadprirodzené udalosti, stáva sa hlavnou podozrivou. Všetko sa zmení, keď vyšetrovanie preberie detektív Bill Creek (Casper Van Dien). Ten cíti, že v dome je niečo divné. Medzitým Annie privolá médium, veštkyňu Stevie (Haley Hudsonová), ktorá je presvedčená, že za zmiznutie Nichole a Liz je zodpovedný duch Anninej matky. Žena však Annie upozorní, že v dome na ňu číha veľké nebezpečenstvo. Annie sa rozhodne pokračovať v pátraní a odhaľuje temné tajomstvá z minulosti svojej rodiny. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (355)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený horor. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá navštívi dom svojej zosnulej matky a zároveň to bolo posledné miesto, v ktorom bola pred pár dňami videná jej sestra, ale keď sama pocíti prítomnosť niečoho nadprirodzeného, vie, že ak chce sestru nájsť, musí celú záhadu vyriešiť. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, úvodná fáza pôsobí dojmom štandardných stereotypných ducharín poslednej doby, takže sa len občas niečo otvorí alebo spadne, ale od prvého zásadného kontaktu sa to o dosť vylepší, dej začne byť zaujímavejší, pribudne aj niekoľko zaujímavých postáv, celé to pôsobí nepredvídateľne a všetko to vyvrcholí v originálne pojatom finále, niečo takéto som skutočne nečakal a veľmi ma potešilo. Čo sa týka klasických hororových prvkov, tak atmosféra mohla byť aj lepšia, nie je zlá, ale dalo sa z toho získať aj viac, no za to môžu hlavne tie zbytočnosti z prvej tretiny, ktoré výrazne narušili postupné budovanie atmosféry. Ale po stránke napätia som už spokojný, viaceré scény a hlavne celé finále sú takmer dychberúce. A našťastie väčšina z nich je aj obsahovo nadmieru zaujímavá. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce známy je mi iba Casper Van Dien v úlohe detektíva, ale Caity Lotz v hlavne úlohe bez problémov ťahá film a bavili ma aj vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka za žánrovou špičkou mierne zaostávajú, ale na debutanta je to viac než dobré. Som veľmi spokojný a príjemne prekvapený, od tohto žánru som si už zvykol moc nečakať, ale The Pact sa teda vydaril. Už si ani nepamätám, kedy som videl takúto dobrú ducharinu. A ani Insidious nebol až tak pôsobivý. 79% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tá biela feťáčka, ktorá sa tam na chvíľu objaví, vyzerala jak po vypití dvoch litrov krabičáku, to bolo ozaj hrozné. Mali sme aj veľa možností počítať pehy na tvári hlavnej predstaviteľky. Ľakačky niekedy boli vydarené a aj lietanie pri strope bolo ok, to treba priznať. Len nechápem, prečo tam tá Annie toľko pátrala, že kto je Judas, keď je všeobecne známe, že je to pesnička od Lady Gaga. ()

Reklama

verbal 

všetky recenzie používateľa

No jo, a tak to tady chodí vždycky! Když se konečně objeví duchařský kousek, který není utahaný jako padesátiletá prostitutka po dvanáctce na parkovišti kamiónů, při jehož natáčení nevozili kameramana na trakaři po výmolech a u něhož se nasraná ektoplasma neomezí jen na pár třísknutí dveřmi a rozmazanou šmouhu před závěrečnými titulky, nejde to místním pubescentním horororovým expertům, co nabrali rozumy u sedmi Hery Potratů, Abnormálních pasivit a Inshitdiousů, moc pod nos. Já si blaženě chrochtám a válím se na zádech v bahně. Dokonce to nezprasil ani Kašpar fan Dyje, jenž bývá od Hvězdné pěchoty etalonem kvality a sexuálně mě potěšila také hlavní hrdinka, která dozajista umí perfektně ječet i mimo záběr! ()

rollman1 

všetky recenzie používateľa

V rámci žánrů se nejedná o nijak vyčnívající kousek. Je zde vše, co se dá najít všude jinde. Za největší plus považuji ve filmu atmosféru, která je temná, zlomyslná a pěkné roztahaná do celé stopáže. Jednou jsem se sebou i cuknul. Vše ostatní zapadá do klasického standartu, jako příběh či pointa. Škoda finále, které mohlo být malinko lepší, ale jinak se jedna o průměrný kousek, který Vám určitě neuškodí. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Fu tak toto áno. Malé milé prekvapenie so známejšími hercami vo vedľajších úlohách, ktorých si moc neužijeme. I keď s malím rozpočtom je to filmarina veľmi slušná, vniektorých momentoch priamo výborná (spomalená sekvencia úniku z domu) a herecké výkony neznámich hercov dokonca lepšie ako tých známich. Strašne zaujímavá a záživná ducharina odohrávajúca sa v maličkom dome vykompenzovala moje sklamanie zo Ženy v čiernom. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (11)

  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)
  • Když si Annie (Caity Lotz) v kostele prohlíží staré fotky, ve vitríně je chvíli vidět odraz kamery. (akisha)
  • Když poprvé mluví policista Creek (Casper Van Dien) s Annie (Caity Lotz), podá jí zabalenou zmrzlinu. Po střihu a záběru z opačné strany - za zády Annie je vidět, že Annie již jí zmrzlinu, aniž by ji otevřela a rozbalila si dřevěnou lžičku. (dandislav1991)

Reklama

Reklama