Reklama

Reklama

Nečakané odhalenie

  • Česko Hrůzná minulost (viac)
Trailer

Nichole Barlowová (Agnes Brucknerová) prichádza do San Pedra s dcérou Evou (Dakota Brightová) na pohreb svojej matky. Vyzýva svoju odcudzenú sestru Annie (Caity Lotzová), aby jej pomohla vyriešiť obchodné a finančné záležitosti, ale Annie je ešte stále traumatizovaná spomienkami na zlé zaobchádzanie zo strany nebohej matky, a nechce sa vrátiť do miest, kde strávila detstvo. Nichole presvedčí svoju sestru Annie, aby prišla aspoň na matkin pohreb. Nichole však bez stopy zmizne a Eva zostane s Nicholinou sesternicou Liz  (Kathleen Rose Perkinsová). Onedlho sa stratí aj Liz a polícia rozbieha vyšetrovanie. Aj keď Annie tvrdí, že v dome, kde vyrastala, sa odohrávajú nadprirodzené udalosti, stáva sa hlavnou podozrivou. Všetko sa zmení, keď vyšetrovanie preberie detektív Bill Creek (Casper Van Dien). Ten cíti, že v dome je niečo divné. Medzitým Annie privolá médium, veštkyňu Stevie (Haley Hudsonová), ktorá je presvedčená, že za zmiznutie Nichole a Liz je zodpovedný duch Anninej matky. Žena však Annie upozorní, že v dome na ňu číha veľké nebezpečenstvo. Annie sa rozhodne pokračovať v pátraní a odhaľuje temné tajomstvá z minulosti svojej rodiny. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (355)

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Podle prvních pár minut jsem čekal, že to bude prostě navíc další "haunted house", ale pak se to rozjelo trochu jiným směrem a já si po celou dobu říkal, že takovýhle horor jsem už hodně dlouho neviděl. Skvělá atmosféra, skvělý nápad se zakomponování sériové vraha, prostě paráda. Navíc v hlavní roli Caity Lotz aka Sara Lance z Arrow a Legends of Tomorrow, což byl příjemný bonus. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený horor. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá navštívi dom svojej zosnulej matky a zároveň to bolo posledné miesto, v ktorom bola pred pár dňami videná jej sestra, ale keď sama pocíti prítomnosť niečoho nadprirodzeného, vie, že ak chce sestru nájsť, musí celú záhadu vyriešiť. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, úvodná fáza pôsobí dojmom štandardných stereotypných ducharín poslednej doby, takže sa len občas niečo otvorí alebo spadne, ale od prvého zásadného kontaktu sa to o dosť vylepší, dej začne byť zaujímavejší, pribudne aj niekoľko zaujímavých postáv, celé to pôsobí nepredvídateľne a všetko to vyvrcholí v originálne pojatom finále, niečo takéto som skutočne nečakal a veľmi ma potešilo. Čo sa týka klasických hororových prvkov, tak atmosféra mohla byť aj lepšia, nie je zlá, ale dalo sa z toho získať aj viac, no za to môžu hlavne tie zbytočnosti z prvej tretiny, ktoré výrazne narušili postupné budovanie atmosféry. Ale po stránke napätia som už spokojný, viaceré scény a hlavne celé finále sú takmer dychberúce. A našťastie väčšina z nich je aj obsahovo nadmieru zaujímavá. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce známy je mi iba Casper Van Dien v úlohe detektíva, ale Caity Lotz v hlavne úlohe bez problémov ťahá film a bavili ma aj vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka za žánrovou špičkou mierne zaostávajú, ale na debutanta je to viac než dobré. Som veľmi spokojný a príjemne prekvapený, od tohto žánru som si už zvykol moc nečakať, ale The Pact sa teda vydaril. Už si ani nepamätám, kedy som videl takúto dobrú ducharinu. A ani Insidious nebol až tak pôsobivý. 79% ()

Reklama

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Povedala by som, že som v celku spokojná. To, čo mi zabránilo dať plný počet, boli slabšie pasáže, pri ktorých som mala trošku problém udržať pozornosť. Musím ale podotknúť, že ich na šťastie mnoho nebolo a napriek nim bola atmosféra filmu miestami až mrazivá, ako to od tohoto žánru samozrejme očakávam. Páčilo sa mi aj to, že som nebola schopná predvídať, čo sa bude diať, pretože sa mi to stáva pomerne často, zvlášť u tohoto druhu filmov. Hlavná hrdinka žiaľ len priemerná, ale nikto nemôže mať všetko a ja dávam plnokrvné 4*. Nebojím sa doporučiť. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Ne každého matka zasypává polibky a stará se o to, aby měl v dětství pocit bezpečí. Někdo má prostě matku svini. Ta právě zemřela a po letech se mají na jejím pohřbu potkat i dvě sestry, které na její přítomnost s upřímnou radostí zrovna nevzpomínají. Když zmizí jedna z nich a vzápětí v nenáviděném domě i jejich sestřenice, na horor s jakousi tajemnou silou je zaděláno. Pomůže jeden polda, internet, holka, co komunikuje s druhou stranou a hlavně kuráž hlavní hrdinky. Poměrně zdařilý debut několikrát solidně pocuchá nervy slabším povahám, a to nejen v závěru. Takže dobré, dokonce místy i víc než dobré!! ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Bylo to docela fajn, napínavé, slušné scény, ani mi tak nějak nevadilo, že příběh motá více věcí dohromady. Veskrze sympatická pihovatá mladší sestra Gillian Anderson v hlavní roli byla hodně dobrá, atmosféra a napětí fungovalo. Vypadalo to na další skvělý zapadlý levný kousek, který s přehledem předbíhá současné mainstreamové duchařiny. Ale ten konec to skoro všechno pokazil. 3.5* ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (11)

  • Když Annie (Caity Lotz) hledá na internetu informace o Judasovi, můžeme si všimnout, že hledá na přesné kopii vyhledávače Google, ve filmu je to však vyhledávač "Global", u něhož se s vyhledáváčem Google shodují i barevná zpracování jednotlivých písmen. To samé můžeme zahlédnout i u internetové encyklopedie Wikipedia, která je ve filmu jako "KnowiPedia". (Zavy)
  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)
  • Seznam obětí na „wikipedické“ stránce Jidáše (Mark Steger) pochází ve skutečnosti z reálné wikipedické stránky amerického sériového vraha Zodiaca. Ve filmy bylo z celého textu pouze odstraněno jméno Zodiac. (gamemaCZ)

Reklama

Reklama