Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (viac)
všetky plagáty
Trailer 1

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (120)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Poriadna samurajská mlátička, ktorá v niečom nesie odkaz klasických samurajoviek a v niečom je poriadne moderná. Pôvodnu predlohu nepoznám, ale tento mix je asi aj jej najsilnejšou stránkou. Ale aj efektné súboje, v ktorých sú jemne zapracované špeciálne efekty, spĺňaju tie najprísnejšie kritériá. Radosť sledovať. Horšie je to už s obsadením a klišé štylizáciou postáv. Hlavne hl. hrdina vyzerá ako mix dievčaťa a vlasatého 16-ročného chlapca. Jednoduchý príbeh s klasickou eskaláciou zasa nesie presne dané kontúry, ktoré ničím neprekvapia. ()

Merkin 

všetky recenzie používateľa

Snímků o udatném muži s obráceným ostřím vzniklo v průběhu let několik a každý má něco do sebe. Nehledě na neuvěřitelný atletický výkon hlavních protagonistů hrají roli nádherné exteriéry, vychytané kostýmy a půvabně zachycené vztahy mezi jednotlivými postavami, zejména pak mezi Kenšinem a jeho vyvolenou. A kdo má rád akční nářez a trochu té extravagance, ten bude chrochtat blahem. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Moderná verzia samurajských príbehov zasadená do doby Meidži pojednáva o tulákovi Kenšinovi, kedysi slávnom zabijákovi, teraz pútnikovi snažiacom očistiť svoje dávne skutky tým, že bude ľuďom pomáhať. V zásade jednoduchá prízma kedy cesta o pomste je dláždená dobrými úmyslami hlavného hrdinu je podaná epicky a využíva prostredie historického obdobia pomerne dosť a s gráciou. Príbeh nie je podaný pomalým štýlom ako je u samurajských príbehoch jedným zo základných pilierov. Čo ale nie je na škodu. Je to nový príbeh, pre novú generáciu divákov. Ale možno práve preto tomu chýba vyspelosť žánru Džidaigeki. Myšlienky a motivácie celkom pokulhávajú . pretože nie sú uzatvorené. Vzhľadom na to, že existujú ešte 2 pokračovania môže sa celý stav a pocit z filmu zmeniť. Takto je to dobrá jednohubka na jedno pozretie, ktorá ale nechytí za srdce. Nahodnocujem za súboje a za Jú Aoi. ()

ywo666 

všetky recenzie používateľa

Koľko dať hviezd? Tri? Štyri? Dám tri, Ale silné tri. Film sa točil bez pomoci CGI a kaskadérov (údajne). Navyše herci neboli nejaký martial art borci. Takže keď zvážim toto súboje sú parádne. Na druhej strane. Keď to vezmem objektívne. Tak často vidno absenciu skillu. Film má kpec zaujímavých postáv. Típek s obrovským mečom, čo sa musí uprostred bitky najesť? Ten ma dostal. Neveril som vlastným očiam. Alebo típek s maskou. Predviedol výborný súboj. Ale čo z toho keď Japoncom neverím ani emócie, ani motivácie. A už vôbec sa im tradične nedarí humor (okrem borca s veľkým mečom), ktorý vyznie trápne. A hrdina si ma nezískal. Nech ide s tupým mečom do riti. Ale zas hudba a vizuál sú super. Komix som nevidel a je mi u prdele. Takže mierny nadpriemer, nič viac. Šlo to spraviť aj lepšie. ()

Seti 

všetky recenzie používateľa

Původní anime jsem neviděl, ale námět byl přesně podle mého gusta. Excelentní legendární šermíř se snaží vykoupit ze své temné minulosti a zapomenout na potoky krve, jež jí provázely. Co se zpracování týče, tak akce a šermířské souboje jsou vážně prvotřídní, ovšem příběhová vata okolo se především ve druhé půli začíná až nepříjemně táhnout a dokážu si představit, že by před závěrenou ztečí padouchova doupěte zaúřadovaly střihačovy nůžky. Z celkového pohledu tak trochu pokulhává délka filmu v porovnání s jeho obsahem. I přes tyto drobné výtky se Kenshin Japoncům povedl a další podobnou záležitost budu s chutí vyhlížet. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (4)

  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)

Reklama

Reklama