Reklama

Reklama

Černobyľské denníky

  • Česko Černobylské deníky (viac)
Trailer 1

Príbeh skupiny šiestich mladých turistov, ktorých nudia klasické ponukové katalógy cestovných kancelárii a chceli by zažiť niečo naozaj výnimočné, čo sa vymyká bežným dovolenkovým predstavám. Najmú si sprievodcu, ktorý im sľubuje extrémny zážitok - exkurziu do opusteného ukrajinského mesta duchov Pripjať, ktoré je v tesnej blízkosti havarovanej jadrovej elektrárne Černobyľ.
Černobyľ, 1986. Keď vypukla najhoršia jadrová katastrofa v dejinách ľudstva, evakuovaní obyvatelia neďalekého mesta Pripjať nemali čas ani na to, aby si zbalili osobné veci. O 25 rokov neskôr šestica mladých turistov so svojím sprievodcom navštívi Pripjať, aby tu spoločne preskúmali trosky zničeného a zdanlivo opusteného mesta. Keď ich okolnosti prinútia zostať na mieste cez noc, čoskoro zistia, že tu zrejme nie sú sami...
Spoluautorom šokujúceho filmu plného desu a hrôzy je Oren Peli, tvorca, režisér a producent  filmovej série Paranormal Activity. (TV JOJ)

(viac)

Videá (23)

Trailer 1

Recenzie (524)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ako polnočný film na víkend v televízii sú Černobyľské denníky vhodným zabijakom času. Prečo sa ale tento film objavil v kinách a chcel po divákoch plné vstupné? V nejakom zastrčenom zavšivenom kine za dva doláre/eurá prečo nie, ale široká distribúcia? Bohužiaľ treba konštatovať, že Černobyľ, katastrofa a jej obete tu nie sú spoločenským odrazom ničoho a nikoho, jedná sa iba o vhodné hororové lokácie a monštrá. Denníky tak vznikli iba ako súčasť pásovej výroby nízkorozpočtovej hororovej tvorby. Pôsobí to potom značne dehonestujúco a tie monštrá sú napokon ziskuchtiví tvorcovia, že. Lenže film slušne funguje, obsahuje jednu výbornú scénu (medveď) a proste pozerať sa na horor odohrávajúci sa na sídlisku vo východnej Európe má pre nás pridanú hodnotu navyše. 50% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Mám rád Orena Peliho (ktorý to produkoval) a Černobyľ ma fascinuje. Ale Černobyľské denníky dobre nedopadli. Kým sa nič hororové nedeje a postavy sa len prechádzajú post-apokalyptickým mestom (sídlisko, kolotoč), je to fajn. Nie super, nie geniálne. Ale fajn? Fajn hej. Potom ale (tradične) umiera najschopnejšia postava, zostanú len samí hysterickí a nepraktickí blbci a na mesto padne noc a nič z jeho jedinečných kulís tým pádom nie je vidno. Ani scenár to moc nezachraňuje (človek, ak nie je olympijský víťaz v behu, fakt nemá šancu utiecť svorke vlčiakov) a je plný pozoruhodne nelogických momentov (Juri pozná „tajný“ vchod do mesta, kde by sa nemusel dohadovať s vojakmi a platiť im, no napriek tomu použije „oficiálny“ vstup). Pasáže, ktoré ma mali vyľakať, ma vyľakali skôr len preto, že v nich niečo uprostred ticha nahlas „buchlo“, než že by tvorcovia kvalitne budovali atmosféru napätia a neistoty. ()

Reklama

Morholt odpad!

všetky recenzie používateľa

Za co, kurva, za co? Po tisícípadesátý se necham napálit a pustim si hovadinu snímanou háj osmičkou kameramanem Parkinsonem. Jako nezbytnou ingredienci dostanu bandu tupohlavejch Amíků, jekot ve všech jeho odstínech a k tomu neodmyslitelný nic, který celý tohle neštěstí provází. Takže znova. Jděte vy rádoby režiséři s jednou kamerou a kapesnym od rodičů do prdele! ()

Beckett51 

všetky recenzie používateľa

Černobylský průjem (slovní hříčka podle anglického názvu, pro ty, co mají rádi inteligentní humor...HaHaHaHa...) je dokonale podprůměrným hororem s několika lehce průměrnými momenty. Nápad neni úplně špatnej, ale je dost špatně podanej. Scénář plnej stupidních chyb a Sadowskiho postava mi těžce dráždila svěrače. Černobyl by si zasloužil lepší survival. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Poměrně atmosférické, rozhodně ne nudné, lehce strašidelné a určitě ne zbytečné. Přesto se však z toho jistě dalo vydolovat mnohem více, ne, Peli? A někdo už konečně natočte horor, ve kterým se lidi budou chovat přirozeně! Až se přestanete smát, tak... no, je fajn, že se aspoň "moc často" nerozdělovali, co? ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (17)

  • Scenárista Oren Peli dostal po prvý krát nápad natočiť tento film pri tom, ako si prezeral blog s fotografiami dievčaťa, ktoré cestovalo cez Pripjať na motorke. (katherine.)
  • Průvodce Jurij (Dimitri Diatchenko) je oblečený podobně jako Viktor Zakhaev z počítačové hry „Call of Duty 4: Modern Warfare“ (2007). (Sprite)
  • Budova, ze které skupina pozoruje v dáli elektrárnu, je 5patrový dům nacházející se pár desítek metrů od kolotoče. Ten se však ve skutečnosti nachází vzhledem k elektrárně ve vzdálenější části města a okolní stavby se nenachází v takové blízkosti. I kdyby byl, výhled by znemožnovaly další budovy a porost. (Adrai)

Reklama

Reklama