Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvorcovia:

Richard Warlow

Hrajú:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(viac)

Videá (22)

Trailer 2

Recenzie (163)

01Zuzana10 

všetky recenzie používateľa

Historická kriminálka. Istým spôsobom mi to vzdialene pripomína Sherlocka. Titulkami, uličkami Londýna, istým nádychom moderna, ahistorickou hudbou. Nemáme tu digitálne fotografie, ktoré môžeme x krát priblížiť a vieme, kto je vrah ale nejakú tú ich verziu konca 19. st. Historické referencie na známe postavy - Muybridge, Bernhardt, J.S. Mill etc. Využívanie moderných prístrojov a poznatkov vedy, ktoré sú príjemne menej dokonalé ako tie, ktorými nás presycujú seriály zo súčasnej doby. A tak sa musíme spoľahnúť aj na schopnosť detective Inspector-a improvizovane vytvoriť bombu z pár chemikálií, ktoré nájde. (Moje nevedomé ja priviedlo späť predstavu MacGyvera, na kt. som vyrástla :) ) a na skúsenosti a vedomosti. K zaujímavosti pre mňa tiež prispievajú nevyjasnené príbehy detektíva a jeho manželky a dcéry a doktora, exvojaka. Len čo potom, keď ich odhalia? A samozrejme ich hlavné tri charaktery. Juj páči sa mi každý z nich svojim spôsobom! __ Chválim krásne lokácie a production design!!!! Bohatý v množstve i v ľuďoch. A tí extras. Krásne zvláštny!__ Jediné čo mi fakt že prekáža je nechutná mäsiarina. Veď nepotrebujeme vidieť, ako vyberajú črevá! V tom sa vyžívajú! Mohli si to ušetriť...__ Nie som špecialista na krimi žáner. Ako spestrenie je to fajn. ()

ti88na 

všetky recenzie používateľa

Londýn - East End v čase tesne po vyčíňaní Jacka Rozparovača, spoločnosť žijúca v strachu a hrôze nad týmito udalosťami a poznačená skutočnosťou, že vrah nebol nikdy chytený a muži zákona, ktorí sa snažia s využitím všetkých čistých i nečistých prostriedkov udržať tento krehký systém. To je námet na seriál ako zo splneného sna. Jednotlivé epizódy boli súrodé, väčšinou si udržali svoj štandard, ale žiadna dokonalosť to nebola. Čakala som, že sa budú držať témy z prvej epizódy, teda toho zotrvačnosťou poháňaného kolotoča nezodpovedanej otázky Jacka Rozparovača, ale v skutočnosti išlo len o odrazový mostík, bez ďalšieho rozvinutia. Čo si však vysoko cením, je že jednotlivé epizódy sa väčšinou odohrávali na pozadí skutočných udalostí, alebo tieto boli priamo zapojené do deje. Štrajk robotníkov, začiatky boja žien za svoje práva, počiatky elektrifikácie, drogové závislosti a jej následky, sekty. Jednoznačne najsilnejším príbehom bol ten o Johnovi Merrickovi. To čo mi však veľmi prekážalo boli tie prehnané kvetnaté dialógy plné pátosu vychádzajúce z úst kriminálnikov, bitkárov a prostitútok. Tomu sa nedalo veriť a bolo to veľa krát za hranicou znesiteľnosti. Ústredná trojica hercov, bola sympatická, nikto z nich však nezažiaril, ale sa ani nezhodil, prekvapivo najhoršie u mňa na tom skončil Matthew MacFadyen, ktorý ma akosi o s svojej postave nepresvedčil. V každom prípade však o originálny a čo sa seriálov týka, nadpriemerný počin. A čo si môžem viac považovať ako originálny seriál v žánri krimi? ()

Reklama

enjoi 

všetky recenzie používateľa

Po pilotu 80 %. Děj vás rychle vtáhne a svižně odsýpá. Herecké obsazení skvěle zapadá. Uvidíme, čím nás BBC překvapí dál, ale já osobně si myslím, že nás nezklame :). ////// Po první sérii hodnocení nechám, možná ale uberu pár procent na 75 %. Každopádně se ale jedná o velmi kvalitní dobovou detektivku. ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně velkým kladem seriálu je to, že v každém dílu jde o jiný příběh. Výborná atmosféra s dobovými kostýmy a všemu skvěle vévodí Matthew MacFadyen. Ten je zatím jediným tahounem a bez něj by to každopádně nebylo to pravé ořechové i když je na něm vidět, že zřejmě současně natáčel i Annu Kareninu, protože to kilko navíc z Oblonskiho je na něm trochu znát. Jsem trochu zklamaná, tak nad průměr tentokrát nepůjdu. ()

santiamén 

všetky recenzie používateľa

I díky zdejšímu hodnocení jsem počítala s obvyklým standardem BBC. První díl atmosférou navnadí, ale postupně seriálu dochází dech a sklouzává do jakési dobové telenovely. Herecké výkony výborné, výpravě se klasicky nedá nic vytknout, ale po Sherlockovi jsem už asi namlsaná a očekávám důmyslnější kriminální zápletku. Ta je v Ripper Street asi nejslabším článkem. Nakonec neurazí, nenadchne. ()

Galéria (599)

Zaujímavosti (15)

  • Fredericku Abberlineovi bylo v roce 1889 46 let. Clivu Russellovi, který hraje postavu Abberlinea, bylo ale až 67 let. (Kaufman)
  • Potrat Lucy Eamsovej za pomoci rastliny Pennyroyal, lúpež, pri ktorej bol použitý chloroform (alebo éter), výbuchy pomocou kyseliny pikrovej a kontaminovaná múka antimónom sú historicky presné. Naopak historicky nepresné sú lobotómia v "The Good of This City" a intoxikácia amfetamínmi. (Carol Pifková)
  • Ačkoliv BBC po druhé sérii zastavila další natáčení, seriál byl zvolen nejlepším pořadem na britských stanicích čtenáři populárního časopisu Radio Times. Hlasování se zúčastnilo více než 7 500 čtenářů, přičemž hlavní snahou bylo především to, aby BBC pokračovala v dalším natáčení. (helianto)

Reklama

Reklama