Reklama

Reklama

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenzie (115)

Kosmik 1 

všetky recenzie používateľa

Docela zapomenutý válečný film řekl bych. Nikde se o něm nemluví, v televizi ho nedávají. A po shlédnutí už vím proč. Moc se v něm mluví a málo bojuje. Nemá dost realistickou atmosféru. Hlavní postavy jsou prudce nevýrazné a člověk se s nimi nedokáže "sžít". Oceňuji však finále, to bylo hodně drsné a kruté. Příště ale sáhnu raději po Četě. 60% ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku vyzerá film ako jasná vojnová tuctovka z vietnamských bojov - najprv užívanie si mladých vojačikov, ktorí následne vhupnú do drsnej reality na vojenskom poli. A aj keď sa neskôr sa z toho stane naozajstný vojnový krvák s realisticky nasnímanými bojovými scénami, predsalen mi tam chýbal silnejší príbeh ako len dobíjanie (ne)dobytnej hory a postupné úmrtia kolegov (kamarátov by bolo asi silné slovo). A aj väčšie sympatie k aspoń niektorým postavám. ()

Reklama

Sancty 

všetky recenzie používateľa

(priblblo sa usmievam) Prvý vojnový film s témou vietnamskej vojny čo som videl. Akoby to bolo včera čo sme na to s otcom čumeli na PRO7 a ja som mu prekladal dialógy. Záhul :) A film? Nemá až takú hustú atmosféru ako Čata a v začiatku občas nudí, ale ako náhle dôjde k samotnému dobývaniu kopca idú všetky nedostatky bokom. Surové vietnamské peklo. ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

NIKDY JIŽ VÍCE FILM S ČESKÝM TELEVIZNÍM DABINGEM!!! Mohl to být pod povrchem slušný, byť nepříliš objevný válečný film z Vietnamu, takhle jsem měl místy pocit, že koukám na jakýsi soft-erotický německý film z roku 82. Co se týče samotného Hamburger Hill - bojové scény slušné, děj jednoduchý, prokreslení postav povrchní. Ale možná mu křivdím (viz výše). ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Haburger Hill sa mi od začiatku javil zaujímavý.Obsadenie bolo obstojné, vojnové filmy sú mojou srdcovkou a Don Cheadle si ma získal už dávno. Jediné čo moc nemusím je konflikt USA vs Vietnam. Ako si je pre mňa po filmovej stránke nezáživný. S náderjou púšťam tento kopec Hamburgeru, že práve on to zmení. Nezmenil, ešte podkopal moje presvedčenie, že tento konflikt nepatrí medzi moje best and favourite. Od začiatku ma to nudilo, ani nie že nudilo ako miatlo, vôbec som nevedel kto je Danny, Frant a zvyšný nováčikovia. CHeadle bol len postavou v dave, ešte jeho hviezda nevyšla. Podstatne ani moc nešlo o vojnový konflikt, no jasné bojovali alebo nebolo to o tom, bolo to o nudných prázdnych rozhovoroch. O presvedčovaní sa, že z prdele sveta sa všetci dostaneme s úsmevom na perách, dáme si steak a kúpime Camaro. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (16)

  • Vietnamskí veteráni film ohodnotili a prijali pozitívne a potvrdili pravdivosť zobrazovanej brutality. (Smok)
  • John Irvin zamestnal mnohých vietnamských poradcov. Záležalo mu hlavne na dodržaní autenticity a reálnosti zobrazovaných udalostí. (Smok)

Reklama

Reklama