Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiálny text distribútora)

Videá (13)

Trailer 2

Recenzie (406)

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Spíš než o horor se jedná o regulérní drama/sci-fi, v němž rodinu na klidném předměstí začne navštěvovat záhadná bytost z jiný planety. Bohužel pro diváka se film namísto atmosféry soustředí hlavně na osobní problémy každého jejího člena (tady je obzvlášť zbytečná kapitola se starším synkem a jeho první láskou) a napětí se vkrade zpočátku jen do dětskýho pokoje a následně do závěrečné, poněkud haluzoidní desetiminutovky. A to je trochu málo. Předchozí Stewartovy počiny sice byly magořiny, ale magořiny zábavný. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Danielova rodina je v ťažkej finančnej situácii. Jeho žene sa ako realitnej maklérke veľmi nedarí a on je dlhodobo bez práce. Aby toho nebolo málo, v dome kde momentálne bývajú sa začínajú diať nevysvetliteľné udalosti. Všetko začína rozhádzanými potravinami v kuchyni. Postupom času sa však začína ukazovať, že ide o omnoho temnejšiu stránku, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. Film má ako takú stúpajúcu tendenciu od úvodu do polovičky jadra filmu. Následne však prichádza zlom a všetko čaro o ktoré sa režisér snažil, vymizne ako prd z gatí. Spomínam si na niektoré kritické komentáre k filmu 4 DRUH, ktorý v tejto spoločnej tématike patrí medzi najlepšie snímky. Som teda zvedavý na hodnotenia niektorých mudrákov ( .. si Vás pamätám :D .. ) pri tomto odvare 7 krát destilovaného Pigy čaju. Sklamanie je veľké, nakoľko film neponúkol takmer nič na čo by si divák mohol pamätať - 40%. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo štylisticky funkčný, ešte hororovejšie ladený "remake" Signs, kde sa pomaly kopírujú aj jednotlivé scény, nielen spôsob nakrúcania. Shyamalanovský sa snaží byť aj záver, kde síce začne klasická retrospektívna osvetľujúca montáž, ale tá vlastne nič špeciálne neprinesie. A je to veľká a večná škoda, pretože prekvapivý záver mohol byť alfou a omegou úspechu tohto filmu, pričom sa tu jeden priamo ponúkal, ale tvorcovia z neznámych príčin ostali pri nemastnej neslanej nedopovedanosti. Vo svojej podstate ale príjemné, intenzívne prekvapenie. 70% ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Konzervatívny úzkoprsý horor nepripúšťajúci inovácie v rámci žánru a budujúci príbeh na tej najväčšej zbierke klišé, ktorá sa za roky nahromadila, s nutnou dávkou predvídateľnosti. Nesympatická cháska reklamných komparzistov, úvodných 20 minút fungujúcich lepšie ako učebnicová uspávanka, hlúpučký scenár s postavami tu viac, tu menej spadnutými z Marsu na hlavu, ecetera ecetera. Pretrpel som to hlavne vďaka Bisharovej znepokojivej nepríjemnej hudbe (vravím to pri každom Wanovom filme - ten chlap je démon!) a slušnému napätiu a atmosfére v neskoršej fáze filmu. (Ne)Logika príbehu, otrepanosť námetu, "herecké výkony" (ak sa za ne počíta aj pozeranie do blba s rozďavenou papuľou či akože psychologické zrútenie a pod.) a maximálne schematická (viac, než život sám) lineárnosť mi nedovolia dať viac. Aj z toho je pol hviezdy za J.K. Simmonsa. Ale ako oddychový horor s pár strašidelnými momentami sa to prežiť dá. Ja však nechcem prežiť, ja sa chcem baviť. Alebo báť. 30% ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Já vůl! Třicet let ho znám! Třicet let ho znám, vim to, a zas do toho spadnu. Sváťa Pulec to řekl za mne. Znám Scotta Charlese Stewarta, viděl jsem jeho dva filmy, na Kazateli jsem byl dokonce v kině... a zase jsem se na jeho novinku docela těšil, šel na ni do kina a odcházel zklamaný. To bude tou Milešovkou. Dark Skies mě lákalo díky svému námětu o mimozemských únosech. Tento lákavý námět nemá v hororovém žánru odpovídající zpracování, takže jsem fakt chtěl, aby to vyšlo. Jenže Dark Skies u toho námětu končí. Nikam jej nerozvíjí. Je to šablonovitej film s křečovitými dialogy, bez napětí. Od hororů nutně nevyžaduju originalitu - odpovídajícím způsobem zpracované klišé je kolikrát funkčnější, než když se fimaři snaží vymýšlet bůhvíjaké originální věci, ale v tomto případě to prostě neklaplo. Tohle je prostě nula nula nic. Nejlepší Stewartův film? Ano, ale to je pořád dost málo. 5/10 ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (11)

  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)
  • Tento film bol pôvodne zamýšľaný ako found footage. (molcan2)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama