Reklama

Reklama

Skupina gangstrov a skorumpovaných policajtov je vydieraná ruskou mafiou, aby vykonala prakticky nemožnú lúpež. Jediný spôsob, ako to dokázať, je vyhlásiť kód 999, ktorý signalizuje ohrozenie niekoho z ich vlastných radov. Dômyselný plán je však prevrátený naruby po tom, čo nič netušiaci policajný nováčik, ktorý bol vybraný na smrť, zmarí ich útok. Nasleduje divoké a akciou nabité finále prešpikované podrazmi, chamtivosťou a pomstou. (TV Markíza)

(viac)

Videá (17)

Trailer 2

Recenzie (252)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Srovnání s Training Day není úplně od věci, ale v tomto případě je to zdánlivé kopírování ku prospěchu. Hillcoat oproti Fuquovi rozherál příběh o více postavách a tudíž je tu i víc linií, což mě bavilo a i záporáci tu jedou v poněkud vyšší lize, protože všechno řídí rusko-židovská mafie, kterou Harrelsonova postava trefně nazvala La Kosher Nostra. Dalším plusem je partička zkorumpovancýh policajtů či ex-vojáků, kteří jsou sice zlodějskými parchanty, ale nejsou to ti katalogoví hajzlové, takže jim člověk dokáže místy fandit, což je i zásluha herců. Obvzláště potěšila dvojice černochů Ejiofor-Mackie, kteří mi jsou za normálních okolností silně protivní, ale tady mi seděli. Vůbec herecky to vyšlo. Zmíněný Harrelson si střihnul detektiva ze staré školy, mladší z Afflecků tím v pohodě proplul svým klasickým ospalým projevem a Winsletka je jako šéfka mafie prostě boží. Bavily i střílečky, kterých tu bylo hojně a třeba zásah na Mexikány splňuje ty nejpřísnější měřítka. Každý Hillcoatův film je víceméně událost a platí to i tady. 85% ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Mayhem! V tom i onom význame. Ale aspoň, že sa tentokrát Hillcoat na nič nehrá. Vo svojom typickom priamočiarom štýle konečne rozpráva priamočiaru historku, nepredstiera žiadne druhé či tretie plány. Nedáva to síce extra zmysel, ostatne takých deziluzívnych výletov už tu (na oboch stranách Atlantiku a aj u protinožcoch) bolo, ale nie je to úplný nezmysel. Čoby drsná jednohubka... môže byť. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Trochu sklamanie. Hillcoata mám rád. Vie pracovať s atmosférou. Vždy má vo filme zaujímavých hercov a neštíti sa krvi ani akcie. Triple 9 má skvelý rozbeh a rozohrané postavičky. Ich činy sa neustále rozvíjajú, dopĺňajú a menia - ale to všetko v rámci lineárnej kauzality. Takže film v zásade nestavia na prekvapivých zvratoch. Je veľmi predvídateľný ale to nie je najhorší problém. Ten nastáva v druhej polovici, keď sú kocky rozdané. Začne to byť nezaujímavé. Prestane tomu chýbať údernosť a sila prvej scény vykradnutia banky, a samotné postavy idú do úzadia pretože sa začne klásť dôraz na príbeh. Pričom tie hlavné postavy nedostávajú toľko priestoru a motivácia tých zlých je v rámci toho o aký žáner ide, veľmi hlupučká. To že s ruskou mafiou netreba jednať, je predsa jasné každému kto nejaký film s podobnou tématikou videl. Dostáva sa to tak do kolonky (gluby americkij style) a to celému snaženiu zúčastnených podkopáva nohy. A film, kde nezanechá dojem ani Winslet, ani Gadot a ani Woody...je nejaký pokazený. . ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Drsná kriminálka na pohľad so zaujímavým, ale ničím prekvapivým hereckým obsadením, ale čo sa javí na prvý dojem, zákonite nemusí byť strhujúce vo vnútri. Scenár a Strih sú hlavne kazy ! Alebo Kate Winslet v rusko - židovskej mafii, kde jej sestra je Gal Gadot, tak to je ad absurdum, obidve sa maximálne strápnili, zbytočnosť nadovšetko ! Koho napadlo, aby si tu zahrala Kate s Gal, keď ani jedna z nich, tu absolútne nič nehrá ? Vidím to tak, že Winslet patrí už do starého železa ? Bodaj by som sa mýlil. Gal je pekná kočka, ale väčším hereckým potenciálom nedisponuje. Černosi, Mackie a Ejiofor, obidvaja známi, ale viac - menej, priemerný štandard, aké si skúšajú v poslednej dobe. Tešil som sa na Normana Reedusa, ktorého poznám zo seriálu - The Walking Dead, ale bohužiaľ, dlho sa nezdržal. Jedine, jeden z bratov Affleckovcov, Casey, sa snaží, ale ani on nemá dostatok šancí využiť svoj herecký part. Je to film, ktorý by som si dva - krát za sebou nikdy nedal, ale ani už repete do budúcnosti nehrozí. John Hillcoat je režisérom, ktorý zo všetkých týchto ľudí, je jediný, ktorý mohol urobiť žánrovú klasiku, čo sa mu nepodarilo... ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Město (B.Affleck) vs Triple9 (Casey Affleck) ? U mňa určite víťazí mladší z dvojice. Triple9 má skvelú úvodnú polhodinu, ktorá plynulo prechádza do veľmi dobre pôsobiacej hodiny a pol. Affleck, Chiwetel Ejiofor, Woody Harrelson, Kate Winslet a okrem týchto známych mien aj dosť ďalších povedomých ksichtov. Táto partička rozohrala nenudnú, rýchlo odsýpajúcu vykrádačku z ktorej sa vyklula vyvražďovačka. Čo viac chcieť? Určite by sa našli muchy, ale moje očakávania boli v podstate takmer naplno splnené. A že je film v modrých %? O dôvod viac ho vidieť. Veď viete ako to tu chodí. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (10)

  • Manželka ruského bossa, ktorú vo filme stvárnila Kate Winslet, sa volala Irina Vlasov. Jej priezvisko by sa však vzhľadom na jej pôvod malo správne končiť na -ova, čiže Vlasova. Táto chyba sa však vyskytuje veľmi často vo filmoch a seriáloch z americkej produkcie. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (viac)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (viac)

Reklama

Reklama