Reklama

Reklama

Temné sily

  • Česko Tichý experiment (viac)
Trailer 1

V roku 1974 oxfordský profesor Joseph Coupland (Jared Harris) osloví mladého Briana McNeila (Sam Claflin), aby mu asistoval ako kameraman a nafilmoval experiment, ktorý chce vykonať na pacientke Jane Harperovej (Olivia Cookeová) s pomocou svojich študentov, Krissi Daltonovou (Erin Richardsová) a Harrym Abramsom (Rory Fleck-Byrne). Jane, mladá žena bez spomienok na minulosť, ktorú odmietlo vychovávať viacero pestúnskych rodín, verí, že je otrokyňou bábiky Evey, ktorá ju obdarila telekinézou a dáva jej nadprirodzenú moc hýbať predmetmi a ovládať ľudí. Profesor Coupland drží pacientku v bdelom stave, ale izolovanú od okolitého sveta vo vzdialenom dome na samote. Aby ju vyliečil, plánuje vyvolať z jej tela zlú energiu, vložiť ju do skutočnej bábiky a napokon ju zničiť. V dome sa počas experimentu začnú odohrávať podivné udalosti. Kameraman Brian s pacientkou súcíti a je mu Jane ľúto. Keď skúma tetovanie na jej tele, náhodou odhalí nielen obrovské tajomstvo jej  minulosti, ale aj skutočnú motiváciu profesora Couplanda, prečo sa vlastne podujal vykonať tento nebezpečný experiment. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (68)

FromHell 

všetky recenzie používateľa

Úplne priemerný hororík na ktorom asi najviac stojí za zmienku mladučká Olivia Cooke,známa asi najviac zo seriálu Bates Motel ako Emma ,ktorá má podľa mňa pred sebou celkom slušnú budúcnosť... 50 % ()

Flaxik 

všetky recenzie používateľa

Tak už i Hammer podlehl laciným snahám o kamerování v pseudodokumentárním stylu. Ačkoliv tohle není typická FF (Fucked up Film), rozklepaných záběrů si užije divák, až ho budou oči bolet. Přesně jako u většiny FF idiotin, i tenhle průšvih se snaží maskovat problémek, že většinu filmu se tam děje výrazné hovno, trumflo by to i záběry z poslanecké sněmovny. Vymaštěná, zmatená, nudná a rozklepaná sprostota, nehodná vyvedeného traileru. Až se jednou dožiju konce roku 2014 a budu rekapitulovat má největší zklamání, Tiší Jedni tam budou hodně vysoko. Jednu hvězdu za posledních 10 minut. ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Zvedavý profesor a jeho výskumnícky tím začnú študovať dievča pri ktorom sa sústreďujú podozrivé energie, snažiac sa objaviť prítomnosť niečoho neprirodzeného, čo ale nemusí skončiť podľa ich predstáv... Zľahka inšpirovaný parapsychologickým experimentom zo 70. rokov, dobovo zasadený a štýlovo natočený kúsok v duchu starších hororov, avšak obohatený o moderné found footage spracovanie, ktoré ale našťastie nezožralo celý film a je tu využívané vcelku rozumne. Nemôžem síce povedať, že by to bola nejaká bomba, alebo že by to vydesilo, či ponúklo niečo špeciálne, ale bavil som sa. Proste to bol príjemne natočený a dobre pozerateľný retro horor. ()

cariada 

všetky recenzie používateľa

Místy až moc ukecané hlavně první část filmu , pak už konečně pěkně řádí i posedlá Jane, která je pěkná, ale zároveň dost šílená. Asi nejhorší postava je autor experimentu profesor. Konec byl zajímavý a i nečekaný aspoň z části. Určitě bych si to dovedl představit o něco kratší, aby to mělo lepší spád. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Samozrejme nejde o žiaden žánrový zázrak, ale takto nízke hodnotenie pôsobí ako na truc voči tvorcom. Má to svojskú atmosféru, herci sú skvele vybratí, Harris je pochopiteľne nedosiahnuteľný a bez neho by som túto ošúchanú bubu historku hodnotil asi nižšie. Každopádne u mňa lepšie ako napríklad Žena v čiernom či posledný Conjuring, tu sa nehráme na žiaden veľkofilm, ktorý by lákal do kina státisíce, takže byť zhovievavejší je úplne na mieste. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Film volně vychází z „Philipova experimentu“, parapsychologického pokusu provedeného v roce 1972 v Torontu v Ontariu, jehož cílem bylo zjistit, zda subjekty mohou komunikovat s fiktivními duchy prostřednictvím očekávání lidské vůle. (Johnny.ARN)
  • Historické fotografie zobrazené během závěrečných titulků filmu nejsou skutečnými osobami, které inspirovaly příběh filmu. Fotografie, které jsou falešné, mají představovat skutečné lidi, ale ve skutečnosti jsou to jen herci. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel v Oxfordu ve Velké Británii. (rafix)

Reklama

Reklama