Reklama

Reklama

Pre bývalého kriminálnika Paula Maguirea (Nicolas Cage) je to ako riadne tvrdý úder päsťou do tváre i slabín – keď sa pred rokmi po zrelej úvahe rozhodol obrátiť zločinu chrbtom a viesť spolu so svojou rodinou, ktorú nadovšetko miluje, pokojný a slušný život úspešného obchodníka, ani vo sne by u nenapadlo, ako sa to jedného dňa môže príšerne zvrtnúť! A ten deň... Práve nastal. Horúčkovité pátranie po milovanej jedinej dcére Caitlin (Aubrey Peeples), ktorú ktosi uniesol priamo z rodičovského domu, totiž Paula a jeho niekdajších kumpánov a najlepších priateľov Dannyho (Michael McGrady) a Kanea (Max Ryan) nezavedie na stopu jej únoscov, ako dúfali, ale... K jej mŕtvole, ktorú bezcitný vrah pohodí v parku! Pitva úbohej tínedžerky a následné balistické testy ukážu, že strela do hlavy, ktorou ju jej kat popravil, pochádza z ruskej pištole značky Tokarev TT33. Netrvá a dlho a všetkým zainteresovaných je jasné, že sa zjavne niektorý z Paulových dávnych nepriateľov rozhodol vybaviť si stále ešte otvorené účty! Paul šalie od zúrivosti i bolesti. Vie, že vlastnej temnej minulosti neujde, no on a jeho priatelia sú rozhodnutí urobiť hoc aj nemožné, aby pomstili smrť jeho dcéry! A vinník za ňu zaplatí jediným prijateľným spôsobom – vlastným životom! (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (177)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Samurai Nicolas Cage prispel svojou tradičnou zbierkou (tentoraz mega) utrápených xichtov a naproti tomu Danny Glover opätoval trochu času zo svojej mumifikácie do tohoto celkom pohodového B-éčka (Steve Seagal môže iba závidieť...). Bonusom je snád' už len Nicolasova koženka a tričko s vreckom na pravej koze! P.S. Stormareho posadili pre istotu na vozík, aby sa nepúšťal do väčšej akcie. Chvalabohu!! P.S.2 Michaela by som zabil už len z princípu kvôli tej jeho debilnej ofine! ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Solidní béčko ! Tokarev působí jako klasický revenge na styl 96 hodin, který překvapí velmi nečekaným a parádním zvratem. Cage je zde frajer, konečně po dlouhé době dostal pořádnou roli, akce je zde velmi slušná a působí i drsně. Cage se svými kumpány vs Ruská mafie a vybílí snad dva celé baráky pomocí brokovnic, do toho nějaký ten slow motion a skvělý soundtrack. Oddychovka 65% ()

Reklama

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad Tokarev vyzerá ako vykradnutý Taken, len z mizernými hereckými výkonmi (Cage niekoľkokrát spektakulárne stráca svoj shit a jeho filmová manželka je hrozná neustále). Účasťou Stormara a Glovera sa nedajte zmýliť, majú vo filme len nepodstatné šteky. Vývoj deja je nezáživný, Nick väčšinou len tápe a prešľapuje vo svojom pátraní po únoscoch na mieste, gradácia neexistuje. Celkový dojem zachraňuje záverečné odhalenie, ktorému nemôžem uprieť istý emocionálny dopad. Ani z filmárskeho hľadiska nemá film čím potešiť, je natočený štandardne nudným spôsobom, ale predsa len s väčším kumštom ako u Seagala. Ale už len to, že Caga porovnávam so Seagalom je jasnou známkou jeho úpadku. Ach, kde sú časy Skaly a Con Air... 4+/10 ()

verbal odpad!

všetky recenzie používateľa

Když se ostřílenému režisérovi, co dosud točil akorát tak klikou od rumpálu, dostane do ruky plagiátorský scénář nějakého asi prominentního narkomana, najme profesionálního kameramana s neuvěřitelně rozsáhlými zkušenostmi z natáčení detailních záběrů kundy své manželky na VHS ze zhruba dvaceticentimetrové vzdálenosti a dokonalého střihače, jenž má za sebou už celou řadu úspěšně upravených živých plotů v Malibu a dokonce i několik papírových deček. Tak, perspektivní štáb máme na světě, zbývá jen sehnat nějakou „věhlasnou držku“, která by se neostýchala přijmout na tělo napsaný „oscarový part“. Neuvěřitelné. K dispozici je dokonce sám pán Klec, jehož hvězda v posledních letech dosáhla stádia bílého trpaslíka a marně se snaží po segalovsku znovu expandovat v rudého obra účastí v kdejaké céčkové sračce. Ten bez váhání zvolí nový, šik experimentální účes alá člen předsednictva UV KSČ a stále více podobný na komisaře Derricka se vrhne po hlavě excelovat v tomto beznadějně příšerném a pičoidním rádobysryleru. No, a výsledkem je docela obyčejná buchta. Vně spálená, uvnitř bez náplně, ani zoufale vyhladovělý pes by to nežral. Další úspěšný krok k žumpě zapomnění, Mikuláši! ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu si pomoct, ale v konečném důsledku se mi tenhle film hodně líbil. Ta pointa vůbec není špatná, Cagova postava je dobře napsaná a dobře zahraná a celé, i když to vyznívá celkem tuctově, je to podbarveno zajímavou zápletkou, která nemá až tak jednoduché rozuzlení, které je i příjemně symbolické. Tuctová akčárna/cesta za pomstou, která mi celkem sedla. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (8)

  • Na začiatku 42. minúty, keď príde Chernov (Pasha D. Lychnikoff) do izby, kde sedí Paul Maguire (Nicolas Cage), je na hodinkách čas 13:50:00. V neskoršom zábere je na nich čas 13:54:10 a následne je možné vidieť, že hodiny sú zastavené na čase 13:50:00. (domco10)

Reklama

Reklama