Reklama

Reklama

Pre bývalého kriminálnika Paula Maguirea (Nicolas Cage) je to ako riadne tvrdý úder päsťou do tváre i slabín – keď sa pred rokmi po zrelej úvahe rozhodol obrátiť zločinu chrbtom a viesť spolu so svojou rodinou, ktorú nadovšetko miluje, pokojný a slušný život úspešného obchodníka, ani vo sne by u nenapadlo, ako sa to jedného dňa môže príšerne zvrtnúť! A ten deň... Práve nastal. Horúčkovité pátranie po milovanej jedinej dcére Caitlin (Aubrey Peeples), ktorú ktosi uniesol priamo z rodičovského domu, totiž Paula a jeho niekdajších kumpánov a najlepších priateľov Dannyho (Michael McGrady) a Kanea (Max Ryan) nezavedie na stopu jej únoscov, ako dúfali, ale... K jej mŕtvole, ktorú bezcitný vrah pohodí v parku! Pitva úbohej tínedžerky a následné balistické testy ukážu, že strela do hlavy, ktorou ju jej kat popravil, pochádza z ruskej pištole značky Tokarev TT33. Netrvá a dlho a všetkým zainteresovaných je jasné, že sa zjavne niektorý z Paulových dávnych nepriateľov rozhodol vybaviť si stále ešte otvorené účty! Paul šalie od zúrivosti i bolesti. Vie, že vlastnej temnej minulosti neujde, no on a jeho priatelia sú rozhodnutí urobiť hoc aj nemožné, aby pomstili smrť jeho dcéry! A vinník za ňu zaplatí jediným prijateľným spôsobom – vlastným životom! (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (177)

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

"Napravený kriminálnik Paul McGuire sa vracia domov, kde zisťuje, že jeho dcéra bola unesená ruskou mafiou." Už tieto uvádzacie texty nesú značný sarkazmus samé o sebe. Cage sa 20 rokov hľadá, vždy je pre tieto príbehové nepodarky maximálne pripravený. Ani ma nenapadne nič, čo by som k tomuto viac mohol povedať. Nemusíte to ani vidieť a o zcela nič neprídete. ()

harfuska 

všetky recenzie používateľa

Parta obstarožných týpkov vs. Ruská mafia (1:2). Rudí mafiáni ma bavia, hlavne keď odhalia svoje pokérované telá. Majú silu, chlad v žilách a drsný prízvuk. Nick je síce moja srdcovka, ale na staré kolená už trochu pokulháva. Nielenže sa už nezmestí do svojich starých džínsov, ale stratil aj svoje povestné „losing his shit“. A naviac si nabrnkol nejakú cundru, ktorá mu to kazí viac ako tupé, čo má na hlave. Ale budiš. Navliekol sa aspoň do koženej bundy a rozpútal solídne jatka. Dalo sa z toho ale vybúchať omnoho viac! ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Tupolev.. To jsou paradoxy. Nicky bojuje s ruskou mafií a přitom jeho vosková držka se špatně nabarvenými vlasy svádí k dojmu, že si nějakou dobu poležel vedle Vladimíra Iljiče. A co teprve ten, že za vším stojí (bacha spoiler) podceněná partnerská prověrka a ledabylá úschova zločineckých relikvií.. Jediným pozitivem je celkové neoptimistické vyznění, jinak z toho čpí diletantství při choreografii akce, truchlivá bezradnost mimo ní a nedostatek snahy vytřískat z toho alespoň náznak guilty pleasure. Úplným vrcholem (de facto dnem) je pak tragikomický výkon akčního přetrhdíla jménem Cage. Já prostě nechápu, co si v podobných rolích pořád dokazuje? Být na jeho místě Chevy Chase nebo Láďa Mrkvička, vyšlo by to nastejno.. ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Akce by mohlo být víc, protože je totálně surová a opravdu cool, je dynamická a hudba k tomu správně vložená, kvalitní soundtrackový ocásek. Cage je opravdu frajer, jeho bych nasrat nechtěl a ve finále to celkem rychle uteklo, bavil jsem se. Jenže ten konec je fakt nepovedený, nelíbil se mi a struktura konce mohla být vytesána lépe. Škoda. 7/10 ()

UncleG 

všetky recenzie používateľa

Přesně jeden z "těch filmů", které jste viděli už tisíckrát a po úvodní zápletce dokážete mechanicky odříkat děj bod po bodu i s tou velepřekvapivou pointou. Pro člověka, kterej strávil posledních 80 let na pustým ostrově čuměním do prázdný kokosový skořápky, by to mohlo mohlo bejt snad i trochu překvapivý. Ten, kdo někdy někde viděl byť je pár televizních Béček, nadšenej nebude. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (8)

Reklama

Reklama