Reklama

Reklama

Sériový vrah žen řádí v pařížských ulicích. V uličkách pařížské židovské čtvrti Marais řádí vrah. V noci přepadává ženy, roztrhá jim šaty a pak ji zabije. Poslední případ se udál blízko místního řeznictví. Velmi snadno se nabízí první podezřelý – řezník, kterého k výslechu vytáhnou přímo z postele. Maigret záhy zjišťuje, že tenhle člověk nebude ten pravý. Maigret nastraží riskantní past. Do nočních ulic vypustí pár „volavek", které mají zabijáka nalákat. Všichni jsou v pohotovosti, a přesto vrah znovu udeří. (Česká televize)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (95)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý dýcha čarom starých dobrých detektívok. Tento pocit podporuje aj pekná čiernobiela kamera, túlajúca sa nočnými parížskymi uličkami a aj príhodný hudobný motív s množstvom variácií. Film trochu zráža občasná naivita prítomná v niektorých scénach, dialógoch, v správaní sa postáv (to je niekedy značne strojené), či v dejových zvratoch. Z hercov ma, okrem vždy výborného Jeana Gabina, zaujali Annie Girardot a Lino Ventura na začiatku ich hereckej kariéry. ()

Šandík 

všetky recenzie používateľa

Skvěle napsaná a natočená detektivka, stavící na účinně budovaném napětí, dokonale fungijící zápletce, bezchybném herectví všech zůčastněných, vytříbené slovní komice a věrohodně zpracované psychologii postav. Jediné co lze filmu vytýkat, je sice řemeslně slušná ale zároveň nikterak zvlášť objevná a zajímavá kamera. Celkový dojem: 85% ()

Reklama

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Je to chytrá, dokonale vystavěná detektivka ze staré školy s originální zápletkou, výbornými herci a nezapomenutelnou větou, z původního dabingu pronesenou Maigretem k vrahově manželce a matce, která mi utkvěla v paměti a vybavila se i po letech : „Obě dvě ho milujete, ale jedna z vás ho miluje víc“. Co ještě dodat - Maigret a Gabin jedno jsou. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Simenonovho Maigreta predstavovaného Davidom Suchetom programovo ignorujem, dva filmy so Jeanom Gabinom považujem za sympatický pokus, ale typologicky mi najviac vyhovuje Maigret v podaní Bruno Cremera. Film Maigret kladie pascu zostarol viac, ako by bolo vhodné. Dej sa pomaly vlečie dopredu, herecké výkony, s výnimkou štandardne dobrého Jeana Gabina, ma tiež neuchvátili a zbytočne som v obdivných komentároch hľadal niečo, s čím by som sa mohol s pokojným svedomím stotožniť. Považujem tento film za veľmi dobrý priemer a vôbec neľutujem, že som si ho pozrel. Ale medzi mimoriadne filmy ohodnocované štyrmi hviezdičkami ho nemám dôvod zaradiť. ()

Lanark 

všetky recenzie používateľa

Lesk a špína uliček Paříže v harmonii s leskem a špínou lidských charakterů. Delannoy klade past na diváka charismatickými postavami a pečlivě vybranými obrazy, které mají odpoutat pozornost od pár oslích můstků ve scénáři. Nevím, jak je na tom knižní předloha, ale ve filmu je to do očí bijící. Budiž ti to Jeane odpuštěno, ty dvě hodinky jsem si jinak vážně užil. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (8)

  • Jean Gabin byl osmý herec, který od roku 1932 ztvárnil Maigreta. (Snorlax)
  • Film slavil velký úspěch, do kina se na něj přišlo od února 1958 podívat 3.076.005 diváků. (Snorlax)
  • Georges Simenon si myslel, že Gabin byl ideální Maigret. Řekl o něm, že odvedl úžasnou práci. (Snorlax)

Reklama

Reklama