Reklama

Reklama

Príbeh napínavého thrilleru Hra peňazí sa odohráva v reálnom čase kde sa herecké hviezdy George Clooney a Julia Roberts objavujú v úlohe moderátora finančného televízneho programu Lee Gatesa a jeho producentky Patty. Ocitajú sa vo veľmi vyhrotenej situácií potom, čo kontrolu nad štúdiom prevzal nahnevaný finančník, ktorý prišiel o všetok svoj majetok. Počas vypätého stretu, vysielaného televíziou v priamom prenose miliónom divákov, sa Lee a Patty púšťajú do boja nielen s útočníkom, ale aj s časom, aby rozplietli záhadu konšpirácie, ukrývajúcu sa na pozadí súčasných búrlivých a pretechnizovaných globálnych obchodných trhov. (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (275)

Figu 

všetky recenzie používateľa

Krásnej příklad toho, jak se z hovna dá vymodelovat pořádnej válec! A je to samozřejmě hrozně moc o skvělých hereckých výkonech, který díry ve scénáři dokonale slepujou a dodávají fláku patřičný tempo a napětí. A zde to prostě vše do puntíku plnil a lepil mistr Clooney! Milý překvapení. Je málo takhle originálních kvalitních bijáků, přitom tak jednoduše s lehkostí natočených. 90% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Solídny thriller s hutným myšlienkovým podkladom, ktorý ale nikoho neprekvapí ani nešokuje. Prvá polovica pôsobí priamočiaro a zachytí sa pod kožu, tá druhá odhalí ďalší dejový prvok, ktorý všetkému nakoniec dá nový zmysel, ale opäť sa tu o prekvapeniach hovoriť nedá. Je to svižne nakrútené, takpovediac pre každého a zložité finančné machinácie nám sú vysvetlené bez ďalších otvorených otázok. No a pokiaľ sa čudujete, prečo sa podobná udalosť neopakuje každý tretí deň, tak odpoveďou bude asi malá pravdepodobnosť prevedenia takejto akcie. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Pani Jodie Foster nie je dobrou režisérkou, a ani nikdy nebude, bývala voľakedy vynikajúcou herečkou, dnes stagnuje, k dispozícii má ligotavé hviezdy, typu Georga Clooneyho, či Julie Roberts, ktorí predvádzajú tradične nadštandardné herecké výkony, pod drobnohľadom skúseného kameramana Libatiquea, dejstvo sa odohráva v reálnom čase v televíznom štúdiu, kde namyslený LEE GATES uvádza svoju reláciu o financiách, pričom sem príde jeden mladík so zbraňou, ovešaný výbušninami bude ale tento moderátor. Je dosť nasraný, prišiel o všetky svoje úspory, lebo dal na rady od Gatesa, ale spoločnosť zaujímavým spôsobom skrachovala, a tak množstvo takých, ako je Kyle, skončili na psí tridsiatok. Teraz príde do štúdia, ktoré bude vysielať LIVE, aby mu to niekto prišiel vysvetliť... Tým pádom sa začína dráma v priamom prenose, akási REALITY SHOW, ktorú mnohí neberú ani vážne. Typická ľahostajnosť. Film pod taktovkou nadanej ( najmä po hereckej stránke ) Jodie Foster má výhodu v tom, že čo sledujem, to sa odohráva tak, ako to vidím ja, t. j v reálnom čase. Herci, ktorých v úvode spomínam, sú dosť v pohode, odvádzajú svoje dlhoročné skúsenosti, naopak, predstaviteľ Kylea, mi absolútne nesadol, Jack O'Connell, je napríklad v rovnakom znamení, ako som ja, ale nie je podľa mňa obstojným hercom ? Nie som si istý, ale výsledný dojem kazí aj On, aj samotný scenár a réžia, taktiež vedľajší herci. Film odporúčam, no s tým, že je to taký košatý, ledva priemer ! ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Sociálně-ekonomický výkřik hněvu, bohužel jen do tmy rychlého zapomnění. Jodie Foster pomoci „on-line“ vyprávění postupně utahuje thrillerové šrouby, úspěšně bourá některá očekávaná klišé (nákup Leeho akcií, vzbouřené hormony těhotné přítelkyně či vlažný dopad na občany u stolního fotbálku) a přitom nepokrytě brnká na feministickou strunu (ženské postavy jsou silné, rozhodné a emancipované, muži jen egoističtí, slabí a podlí). Jenže i přes to zběsile se stupňující tempo si nelze nevšimnout, jak je to celé bezobsažné a uhozené a teď nemyslím svět investičních makléřů a jejich naivních donátorů. Symbolem všeho budiž Clooneyho sebestředný moderátor, který se během hodiny nakazí lidstvím (zřejmě příznak stockholmského syndromu) a činí pak věci, kterým i přes Georgeovo sebevědomé herectví lze jen těžko uvěřit. No jo, tak zas za týden u dalšího dílu pořadu Money Monster a tentokrát s pětkrát větší sledovaností.. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Určitě méně zapamatovánihodné, než podobně inscenovaná Telefonní Budka, či superchytrý Spojenec. Je sice vidět, že Jodie Foster s látkou zkušenosti má, stopáž je krátka, takže se dá vytvořit a kočírovat rychlé tempo a dynamický střih, nicméně chtělo by to výraznější zvraty a adrenalinové momenty, o které se v podstatě stará jen chlápek s devítkou v ruce. Takže tématicky zajímvá a určitě seriózně vypadající záležitost se solidní výpovědní hodnotou, která by mohla být ještě peprnější a mít výraznější rukopis. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (9)

  • Julia Roberts (Patty) ve skutečnosti natočila všechny své scény tzv. naslepo. Obrazovky, na kterých ve filmu sleduje George Clooneyho (Lee), měly zelené pozadí a v postprodukci pak stačilo nahradit je záběry ze studia. (HellFire)

Reklama

Reklama