Reklama

Reklama

Príbeh napínavého thrilleru Hra peňazí sa odohráva v reálnom čase kde sa herecké hviezdy George Clooney a Julia Roberts objavujú v úlohe moderátora finančného televízneho programu Lee Gatesa a jeho producentky Patty. Ocitajú sa vo veľmi vyhrotenej situácií potom, čo kontrolu nad štúdiom prevzal nahnevaný finančník, ktorý prišiel o všetok svoj majetok. Počas vypätého stretu, vysielaného televíziou v priamom prenose miliónom divákov, sa Lee a Patty púšťajú do boja nielen s útočníkom, ale aj s časom, aby rozplietli záhadu konšpirácie, ukrývajúcu sa na pozadí súčasných búrlivých a pretechnizovaných globálnych obchodných trhov. (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (275)

Othello 

všetky recenzie používateľa

Hodně prošlá a unavená bojůvka, která zaujme akorát tím, jak dokáže nakombinovat několik tematických relikvií z různých časů do jednoho celku. Jmenovitě iluzi všemocnosti televize, syndrom Occupy, prohnané bankéře, které nelze sesadit jinak než lidovou polní spravedlností či prostý lid propojený televizní obrazovkou v horním rohu místnosti útulného baru. Ačkoli se místy daří aktualizovat celý rámec skrze potrestání ústředního kapitalisty internetovým zmemováním či se záměrně shodit ve scéně veselé videokonference se zbouchnutou holčinou mladého teroristy, finální climax s nekonečně neschopnou policií, skandujícími lidmi a epilogovou pěsťovkou do tváře zločinného buržousta nám rychle připomene, v jakém filmovém muzeu se vlastně nacházíme. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Je to asi na úrovni Města šílenců - nic moc originální nebo překvapivý, ale zato dobře zahraný a bez problémů natočený film s dobrou myšlenkou. George Clooney a Julia Roberts jsou jedna z těch vysněných hereckých dvojic a přitáhli by pozornost prakticky k čemukoliv, no a tak je dobře, že svým hvězdným potenciálem nemrhají. Co se týče scénáře, líbilo se mi, že se všechno odehrávalo v reálném čase a potěšily mě všechny ty černohumorné a satirické vtípky. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Jodie Foster už pred zločincami nie raz utekala a očividne už ju to nebaví, keďže tento krát sedí za kamerou. A nutno podotknúť, že práve atmosféra a stupňujúce finále sa jej podarilo. Clooney a Julia Roberts nie raz hrali bok po boku a znova sa potvrdzuje, že im to spolu ide. Za zmienku stojí aj fajn hudba. Obľúbený soundtrack: Triple Buy, Global Players. 80% - 4* ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Má to opravdu výborný začátek, protože mě to bavilo hned a začalo to být i rychle napínavé, bohužel v polovině trochu to napětí opadá a ukecanost všech herců je nudná, ale pak se napětí opět zvedne a následuje vyvrcholení a konec, který jsem nečekala a který mě vážně rozesmutnil. Nicméně výkon Julie Roberts a George Clooneyho byl úžasný a bylo skvělé je vidět v jednom filmu. Děkuji Jodie! ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Mám rád podobné "finančné" thrilery a po vypuknutí krízy sa ich natočilo neúrekom a ozaj priniesli zaujímavé pohľady tému peňazí. Tu si zobrala Jodie Foster na paškál akciové investovanie, doslova ho vyzliekla donaha a bez akéhokoľvek emotívneho súdu odhalila mnohé súčasné praktiky silných hráčov na finančnom trhu. Dej filmu sa odohráva v reálnom čase a tým mu dodáva neuveriteľné napatie a tempo. Záver síce nepatrí k najoriginálnejším, to však nebolo podstatné. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (9)

  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)
  • Scénář k filmu figuroval v roce 2014 na černé listině nejpovedenějších nezrealizovaných scénářů. (filmsim)

Reklama

Reklama