Reklama

Reklama

Mapy ku hviezdam

  • Česko Mapy ke hvězdám (viac)
Trailer 1

Zoznámte sa s rodinou Weissových: Dr. Stafford Weiss (John Cusack) je slávny psychoterapeut najväčších hollywoodskych celebrít. Jeho motivačné knihy klienti jednoducho milujú. Jeho manželka Christina (Olivia Williams) buduje kariéru ich trinásťročného syna Benjieho (Evan Bird), detskej hviezdy a čerstvého prepustenca z protidrogovej odvykacej liečby. Do rodiny sa práve vracia dcéra Agatha (Mia Wasikowska), s jazvami po popáleninách, pre zmenu prepustená z psychiatrie, kde bola liečená z pyrománie. Stane sa osobnou asistentkou jednej z otcových klientiek, starnúcej herečky Havany Segrand (Julianne Moore). Tú zase prenasleduje duch jej zosnulej slávnej matky Clarice. A potom je tu vodič limuzíny Jerome Fontana (Robert Pattinson), mladík s nadhľadom, nie však bez záujmu o filmovú slávu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (257)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Jen úchyl jako Cronenberg dokáže natočit film, po jehož skončení je i nehloubavý divák schopen sáhodlouze přemítat. Bohužel jen o tom, jak asi smrdí hajzl po zatuchlé Juliáně Vřesové, která by už v žádném případě neměla před kamerou odhalovat ani svůj krepovitý krk, natož celou frontální zombí, nebo kdyby poslední humanoidní štěrbinou na Zemi zůstala „spanilá“ a ke všemu svolná panna Vašíkovská, nezvítězil-li by z důvodů nezdeformované sexuální orientace na celé čáře raději nějaký fešácký samec tapíra. Nikdy jsem nepochyboval o tom, že je Holýúd plný jeblých incestních zrůd, nelidsky vyšinutých herců a Patyzónů, kteří stoprocentně musí platit felací za to, aby je někdo šoupnul na plátno, avšak Davča to prostě umí podat a obsadit tak, že má pak jeden nejen neodolatelnou chuť posrat svou nejbližší souložnici, ale také si už v životě nepustit žádný americký film, byť by se jednalo o přírodovědný dokument o trampotách agáve. Kdo ví totiž, co může být ten vypravěč za hovado. ()

Fiftis odpad!

všetky recenzie používateľa

Dej absolútne negraduje. Postavy nesympatické až hrôza. Režisér sa snažil ukázať, že akákoľvek láska nepozná hranice, ani incest, nemožnosť vysporiadať sa s nočnými morami, ktoré dávno prekročili prah reality a stali sa bežným dňom. Maps to the Stars v mnohom evokujú tvorbu Davida Lyncha. Z krásnych tvárí sa vykľúvajú čoraz desivejšie monštrá, sú katalyzátormi zmätku zvráteného sveta, kde vládne boj o moc, slávu a peniaze. Spodné prúdy Hollywoodu sú odhalené, panuje jediný princíp, prežije najsilnejší, ten, ktorý zapredá nie len najbližších, ale i seba. Pohrávajúc sa s hranicou reality a fatamorgány, Cronenberg buduje snový svet, ktorý je expresívnym odrazom, síce nadimenzovaným, nie však reálnym. Aj napriek všetkým snahám nedochádza k pôžitku, Mapy ku hviezdam sú len písmom na papieri, z ktorého môže mať divák po skončení tupý pocit, že jeho očakávania boli totálne opľuté. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Démoni Hollywoodu v plnej paráde. Snímok je o odvrátenej stránke tohto miesta, o pekle plného všelijakých mentálnych problémov, úchyliek a šialeností. Pritom vo filme všetko začínalo tak nevinne... príchodom popáleného dievčaťa, ktoré sa stalo osobnou asistentkou jednej starnúcej herečky (J. Moore) predstavujúcej dokonalý archetyp tohto morálne skazeného sveta. Vďaka výraznej psychologizácii hlavných postáv, ich vzájomnej konfrontácii a osobných démonov minulosti, sa tak môže začať nepríjemná cesta do útrob tohto temného sveta plného cynizmu a holého pragmatizmu. Nech je Cronenbergova téma pre námet akákoľvek, vždy ma dostane. Aj v tomto prípade je tu zrejmý jeho rukopis, pričom niektoré scény vyvolávajú príjemné spomienky na jeho staršiu tvorbu, čo som len uvítal. Škoda, že pri pár momentoch nezatlačil viac na pílu, niektoré scény si priam pýtali vyššiu explicitu a šokantnosť, žiadalo sa mi ísť do väčšej hĺbky. Ale inak veľká spokojnosť, prostredníctvom filmu sa nikto nedokáže na nejaký problém v spoločnosti pozrieť po psychologickej stránke tak brilantne ako Cronenberg. 85/100 ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Trailery tentokrát neklamali a film je presne taký ako ho zobrazujú ukážky. Zabudnite na predošlé dva Cronenbergove filmy, pretože Maps to the Stars je kvalitatívne úplne inde. Téma predošlých dvoch filmov je viac menej rovnaká a to kritika spoločnosti, ale toto zaujme širšie publikum, ktroré ho bude vedieť patrične oceniť. Psychologický thriller (alebo ak chcete home invaion movie, ako je v spojení s týmto filmom spomínané) z prostredia Hollywoodu je presne tá sonda do života ľudí, ktorá vie osloviť.Film stavia predovšetkým na dialogoch a hereckých výkonoch v ktorých naozaj kraľuje Julianne Moore a osobne jej budem fandiť pri získavaní cien. Herecké výkony sú doprevádzané snovými až hororovými výjavmi, ktoré naši hlavní hrdinovia zažívajú popri sexuálnych hrátkach, užívaní drog a iných vecí, ktoré sú (podľa scenáristu BruceaWagnera) bežné pre hercov či pseudo hercov v meste anjelov. Ak poznáte predošlú tvorbu Davida Cronenberga, tak si prídete na svoje a film si určite užijete. Pretože on v podstate točí stále to isté a to psychopatické filmy plné násilia, sexu a nechutností... len v minulosti išlo o tú telesnú stránku (Shivers, Rabid, The Brood) a v tomto štádiu tvorby o psychickú - duševnú (A Dangerous Method, Cosmopolis, Maps to the Stars). [9. MFF Cinematik 2014] ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

David Cronenberg si tentokrát vzal na paškál tu úžasnou, nádhernou, krutou, povrchní a zářící "Továrnu na sny" jménem Hollywood. Místo, jako je toto, Vás buď vynese mezi Bohy a potom srazí dolů do bahna, nebo Vás rovnou nechá na špinavé dlažbě Hollywood Boulevardu jako zneuznalého umělce. Jen ti nejodolnější se dokáží po krutém pádu do propasti vyhrabat zase zpět na denní světlo. Hollywood je džungle, kde jsou vlci v beránčím rouně, tygři, lvi a všichni predátoři, kteří si za každou cenu chrání své těžce vydobyté teritorium. Hollywood dává naději, pozlátko, lesk a bídu slávy a za to si na oplátku bere duše lidí, kteří svému postu obětovali vše. Trhá je na kusy, ničí je. Výborné obsazení všech rolí, zajímavé a dobře napsané charaktery, stejně jako samotný scénář. Mapy ke hvězdám možná nejsou nějaký "masterpiece", ale rozhodně mají svůj osobitý feeling a jsou precizně zvládnuté po všech stranách. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (11)

  • Poprvé za celou kariéru natáčel režisér David Cronenberg v USA, všechny jeho předchozí filmy vznikaly bud' v Kanadě, nebo ve Velké Británii. Natáčení probíhalo 5 dní v Los Angeles a Beverly Hills. Dále se točilo v Torontu. (Phill67)
  • Spisovateľ a scenárista Bruce Wagner sa objavil vo filme. Je to holohlavý šofér v slnečných okuliaroch a čiernom obleku, ktorý stojí v pozadí, keď Benjie Weiss uráža Arnolda pred detskou nemocnicou v L.A. Wagner pracoval ako šofér limuzíny, kým sa preslávil ako spisovateľ. (Bilkiz)
  • Do roli manželů Weissových byli napřed obsazeni Viggo Mortensen a Rachel Weisz. Oba ale kvůli kolizím s jinými projekty museli od natáčení odstoupit. (ČSFD)

Súvisiace novinky

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (viac)

David Cronenberg plánuje seriál

David Cronenberg plánuje seriál

02.09.2018

Režisér Východních příslibů nebo Dějin násilí David Cronenberg si poprvé vyzkouší televizní formát. Na festivalu v Benátkách to oznámil novinářům, podle jeho vlastních slov se pak jedná dlouhodobě o… (viac)

Reklama

Reklama