Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arogantný a sebecký Jack začne trpieť depresiou, keď sa dozvie, že nepriamo zavinil smrť niekoľkých ľudí. Keď rozjíma nad samovraždou, zachráni ho Parry, bývalý profesor, ktorý živorí na okraji spoločnosti a správa sa ako  blázon. V jeho predstavách ho ohrozuje Červený rytier a tak sa snaží presvedčiť Jacka, aby získal Svätý grál, ktorý sa nachádza v dome miliardára Carmichaela... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (350)

sud 

všetky recenzie používateľa

Byl by to možná obyčejný laciný doják, kdyby z něj Terry Gilliam nevykouzlil svéráznou moderní pohádku, plnou bizarností, ujetého humoru a typické gilliamovské stylizace. Robin Williams zde exceluje a dokazuje, že jeho věčné obsazování (čest několika výjimkám) do stále stejného bezkrevného typu ve stále stejných rodinných komediích, byla věčná škoda. 85%. ()

Mi Nü-Chai 

všetky recenzie používateľa

Dle mého nejméně povedený film od Gilliama. Asi i díky Robinu Williamsovi, kterého nemohu vystát a jeho ublekotaný, hřejivý a dobrácký styl hraní mi leze na nervy. A nad samotným příběhem jsem musela poněkud povytáhnout obočí - přišel mi zbytečně moralizující (nebo jsem prostě na tohle téma přecitlivělá). Líbily se mi jen fantaskní scény - mohlo jich být ovšem víc, na úkor scén "romantických..." ()

Reklama

TheRaven 

všetky recenzie používateľa

Velmi zábavná, klasicky Gilliamovská záležitost. Celých těch téměř 140 minut sice krásně uteče, na čemž má rozhodně zásluhu i tradičně vynikající Jeff Bridges, ale něco zde prostě chybí. Po filmu jsem sice vstal ze sedačky po dobrém filmu, ale chybělo mi něco, o čem bych po skončení přemýšlel. Nepřišl žádná otázka, žádný námět a film tak vlastně uplynul, jako by byl skoro o ničem a to je velkou chybou, ale dost možná to může být jen subjektivní pocit. Ani osobní úvod režiséra před projekcí nedokázal zachytit tu čtvrtou hvězdu, která byla téměž nadosah, ale pak zmizela v nedohlednu. (FNR Písek 2009) ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Musím sa priznať, opäť snímok do ktorého sa mi veľmi nechcelo... po hĺbšej úvahe aaa znázornenie niečoho (proste mi chýbal podobný snímok) prekvapenie... veľmi milé a kvalitné, bavil som sa, stopáž ubehla ako voda no a koniec koncov herecké výkony hlavných 4 propagonistov... hm, "smekam". Jeff Bridges je trieda, pomaly ale iste si ma začína získavať čoraz viac a viac... množstvo postáv ktorým dodal tvar, nemám čo dodať. Príbeh v celku na môj vkus netradičný, ale fajn 8/10 ()

Deschain 

všetky recenzie používateľa

Tak tento Gilliamov film som plne docenila až na druhé pozretie. V kine v Písku. A tiež obsahuje scénu, ktorá na mňa pôsobí presne ako scéna v 12 Monkeys, keď Willis počuje rádio. Scéna, keď Williams po rande dostane svoj záchvat. Scéna, pri ktorej sa chcem smiať a plakať skoro zároveň. Pretože sú to krásne scény a pretože mi záleží na postavách. Bridges s Williamsom stvorili dokonalú dvojicu, ktorá sa navzájom potrebuje, aby jeden aj druhý našiel zmysel svojho života a zbavil sa svojich démonov. Napríklad aj behaním po parku s holým zadkom. A ešte dve nezabudnuteľné scény, jedny z tých, ktoré si z tých stoviek filmov navždy uchovám v pamäti: tanec na stanici a Jeterov krásny hudobný pozdrav. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (11)

  • The Fisher King je prvním filmem Terryho Gilliama, ve kterém se neobjeví ani jeden člen Monty Pythonů. (Tygrys)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a New Yorku. Natáčelo se od 21. května do 16. září 1990. (Tygrys)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 1991 na Benátském IFF. (Varan)

Súvisiace novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (viac)

Reklama

Reklama