Reklama

Reklama

Búrlivé víno

(seriál)
  • Česko Bouřlivé víno
Dráma / Rodinný
Slovensko, 2012, 109x50 min

Scenár:

Diana Kacarová

Hrajú:

Emil Horváth ml., Nela Pocisková, Juraj Loj, Monika Hilmerová, Maroš Kramár, Helena Krajčiová, Jana Oľhová, Marián Slovák, Eva Rysová, Ľuboš Kostelný (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Rodinný seriál z krásneho vinárskeho prostredia - Búrlivé víno, ktorý poteší najmä romantické duše. Určite vás zaujmú osudy dvoch vinárskych rodín, spojených dávnym priateľstvom a rozdelených klamstvom. Je to seriál, ktorý ponúka množstvo emócií, ktoré patria do životov každého z nás, ako je láska, priateľstvo, nenávisť a aj ľudskosť! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (175)

Defaultovna odpad!

všetky recenzie používateľa

V čom spočíva najväčšia slabina slovenských "nekonečných" seriálov? Problém nie je v zlej myšlienke či scénari. Keby panelákový, alebo búrlivovínový skript dostal do ruky povedzme nejaký škandinávec, bola by z toho psychologická dráma ako remeň. Lenže: 1) Toporné a teatrálne postavy, zahrané nesympatickými hercami, recyklovanými z množstva podobných seriálov pôsobia otravne ešte skôr než otvoria ústa 2) Keď už tie ústa otvoria, zistíme, že dialógy sú neprirodzené bez štipky inteligentného humoru 3) Snaha producentov o čo najväčšie napätie a akciu prerastá do preexponovaných zápletiek "každý s každým každému za chrbtom", ktoré sa vyskytujú frekvenciou jedna v každej epizóde 4) Nehovoriac o názve seriálu a zvučke, ktoré predpovedajú záruku "skvelej" rodinnej zábavy každý deň pred televíznymi novinami na Narkóze. Aby sa nepovedalo, že som len kritik z princípu, zhliadla som jednu celú epizódu, na základe ktorej ukladám trashové hodnotenie. Z mojej strany niet čo dodať. ()

morena.jea odpad!

všetky recenzie používateľa

My slováci nenatočíme ani jeden jediný poriadny film za desaťročie, ale stupídne seriály sa množia ako rómska menšina na Luníku. Pričom zmienení spoluobčania by určite podali lepšie výkony než naša nová generácia hercov, ktorí to dotiahnu maximálne do Smotánky k Judínyovej kde sa budú tľapkať po pleciach aký sú oni umelci. ()

Reklama

patrik1177 

všetky recenzie používateľa

Budem hodnotiť len to, čo som videl... čiže prvé 3 série. Potom ma to prestalo baviť. Keďže aktuálne vysielaná séria je posledná, trochu si zaspomínam, hoci naposledy som pozeral Búrlivé víno v roku 2014 a odvtedy som oveľa neprišiel. Pravdupovediac, vtedy som bol dosť naivný divák a to, čo nám ponúkli tvorcovia mi stačilo, dnes by som si Búrlivé víno už nepustil ani keby mi za to zaplatili. Dej sérií, ktoré som nevidel som si prečítal na internete a to mi dokonale stačilo. Spočiatku mal seriál veľkú sledovanosť aj veľký potenciál, škoda, že sa z toho vykľula nekonečná telenovela (ale vďaka Bohu sa už končí). Markíza ide so svojou tvorbou dolu vodou, mali by jej zakázať vytvárať vlastné seriály a ďalšie stupídnosti typu Farma. Keby od začiatku nekoncipovali Búrlivé víno ako denný seriál, ale povedzme 1 diel za týždeň s menej postavami a dejovými linkami, tak celý seriál mohol vyzerať a dopadnúť úplne inak. Hodnotenie prvých 3 sérií, ktoré som videl: 50%. P.S.: Keby som mal ohodnotiť aj zvyšné série, ktoré som nevidel, iba si prečítal dej a videl pár upútaviek v TV, tak hodnotenie by bolo ešte nižšie. ()

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

Dve najväčšie slovenské, súkromné televízne stanice, JOJ a Markíza, dospeli do štádia, kedy si už nemusia kupovať zahraničné telenovely, ale rovno si vyprodukujú svoje vlastné stupidné, nekonečné seriály. Idú na to presne tak ako ich kolegovia z Mexika, Rumunska, Turecka či niekde z Južnej Ameriky. Urobiť to rýchlo a lacno, na kvalite vôbec nezáleží. Réžia, herci, dialógy, kamera, scenár, hudba, obraz, prostredia, kostímy... to všetko je jedna veľká filmová katastrofa. Toto by som bohužiaľ mohol napísať o takmer každom produkte z dielne JOJky alebo Markízy. No tento raz píšem o seriály „Búrlivé víno“. Dnes mám na muške presne tento konkrétny odpad! ()

balcazar odpad!

všetky recenzie používateľa

Videl som asi 2 diely na chate, no skôr by som tento seriál odporučil ľuďom trpiacim poruchou spánku. Nudné dialógy, ktoré sme videli vo všetkých predošlých seriáloch typu Panelák a pod. Keď bol seriál nudný, do popredia sa dostala otázka iného rangu: Koľko si tak za účinkovanie v seriáli zarobia detskí herci? :D ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (31)

  • Pre kostymérky bol asi najväčší problém prívesok Niny Dolinskej (Nela Pocisková), ktorý sa im nepodarilo zohnať ani počas troch týždňov, a tak musel pricestovať až z Prahy. (Zdroj: markiza.sk)
  • Behom pauzy sa protagonista Juraj Loj často obšmietal okolo kameramanov a ich televíznej výbavy. Prácou s kamerou bol fascinovaný natoľko, že mu režisér dovolil zopár scén "naostro" aj natočiť. (matthew.17)

Reklama

Reklama