Reklama

Reklama

Old Shatterhand

  • Západné Nemecko Old Shatterhand (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Náčelník Apačov Winnetou sa snaží s belochmi uzavrieť mier, ale kapitán Bradley tomu chce za každú cenu zabrániť. Využije tlupu banditov, ktorá napadne farmu i vojenskú kolónu a na miestach masakrov ponechá niekoľko zákerne zavraždených Apačov ako falošný dôkaz, že páchateľmi boli oni. Do ich rúk padne i Winnetouov adoptívny syn Tujunga, Old Shatterhand ho však zachráni... (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (198)

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Asi nejslabší filmová mayovka provázená však skvělým původním dabingem a lepším obrazem, než-li tomu je u některých jiných seriových filmů. Tentokráte stojí dva "bratři" proti bandě v modrých oblecích a pod krytím Armády Spojených států. amerických. Bandita Dixon a vše plánující Bradley jsou pro trochu té bohaté půdy schopni všeho... ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Indoši sú opäť raz v srabe a zachrániť ich môže iba veľký blondýn s opakovačkou. Tentoraz to však nebude taká idylka, všetko je temnejšie ( príbehovo aj vizuálne ), Winnetou ťahá do boja proti belochom, Old shatterhand robý chyby a výsledkom sú zabité deti a záverečný megamasaker plný mŕtvych červenokožcov i vojakov ( a fasácka explózia ). Okrem toho je tu aj jedna extra prismahnutá ganguro indiánka Paloma a hudobný motív ktorý mi nápadne pripomínal Sedem Statočných. Vcelku sa to však dosť ťahá, temnejšia Mayovka postráda niečo o čo by sa dalo oprieť a tak je z toho len "obyčajný western". To znamená dobrý a to je za tri. ()

Reklama

Agatha 

všetky recenzie používateľa

Trochu jiný a opomíjený Vinnetou se skvělou ústřední hudbou Rize Ortolaniho. Právě nad absencí proslulé hudby Martina Böttchera se někteří pozastavují, ale mě se zamlouvala. Je sice znát, že film natáčela jiná společnost, ale laťka se hodně blíží nejlepší čtyřce. Je sice trochu rozvleklý, ale na druhou stranu se nebojí ukazát trochu krve a násilí. Dřív se mi tato "nemayovka" moc nelíbila, ale po dnešku jí přícházím na chuť. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Zabíjanie je najľahšia, ale nie vždy správna cesta k víťazstvu.“ V podstate pekne drsné, samozrejme bez krvi, ale aj tak (úmrtie minimálne dvoch postáv ma zaskočilo a spomenúť musím aj finálny masaker, kedy zahynie asi stovka postáv pri absurdne natočenom obliehaní vojenskej pevnosti, ktorá dodnes rozčuľuje nesystematickým, hoci zrejme realistickým, nabiehaním "naivných" a zle organizovaných Indiánov do dráhy strely). Hudobný motív pripomína Sedem statočných. Medzi Old Shatterhandom a jeho červeným bratom to prekvapivo takmer vôbec neiskrí, väčšinu času sú beztak rozdelení. Scenár trocha nudný, ale inak zaujímavý. Divný film. Ale nie zlý. Na postave Old Shatterhanda sa mi vždy páčilo, aký je neohrozený a sebavedomý a aj keď ho občas chytia a spútajú, je nám jasné, že to nakoniec zvládne, nebojí sa sily, moci peňazí, ani arogancie a ide si proste to svoje (aj keď uznávam, že v tomto filme je predsa len už fakt dosť namachrovaný, až je to čiastočne na škodu veci). Za detskú nostalgiu pridávam štvrtú hviezdu, nehnevajte sa za to na mňa. ()

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

Na film jsem se díval večer v TV, i když ne na celý, nestihl jsem začátek (ani jsem ho netoužil stihnout). Docela jsem se bavil, ale ještě víc při představě, jak se bavil scénárista, režisér, herci, ale především maskér a choreograf, neboť pokud se nebojovalo, byl to samý karneval. Opravdu zábava (dnes snad ani ne pro adolescenty jako dříve) především pro ty, kterým stačí koukat se a nepřemýšlet. Tujungo, práskni ještě jednou do skladiště střelného prachu! ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (42)

  • Film měl na tehdejší dobu velmi vysoký rozpočet 4 milióny marek. (Stocki)
  • Film byl po premiéře prodán takřka do celého světa, dokonce i do bývalého Sovětského svazu. (hippyman)
  • Snímek je nejdražší Mayovu adaptací a zároveň jedinou, která byla natočena na 70mm film. (Terva)

Reklama

Reklama