Reklama

Reklama

Pravá a ľavá ruka diabla

  • Československo Pravá a levá ruka ďábla (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Joe Trinity, jehož přezdívají pro umění zacházet s revolverem Pravá ruka ďábla, přichází do městečka, kde je jeho bratr Bambino, Levá ruka ďábla, šerifem. Pravda, šerifem falešným, protože toho pravého postřelil, a tak ho zastupuje, než přijdou jeho komplici, aby připravili loupež. Místo toho se však bratři musí postavit na stranu zákona a chránit osadníky před nenasytným vlastníkem půdy a stáda koní Harrimanem... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (272)

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

V jednom období mi tikala projekce jak na běžícím páse a promítání jsem miloval. Italové jsou na westerny ti nejlepší a tahle komedie se Bartonimu povedla i přes zlomky špatného střihu - např.: když si nalívá levá ruka ďábla (Hill) víno, když jedl fazole :). Líbil se mi projev Grangera. Čistá oddechovka, která pobaví při každé příležitosti! 100% spaghetti… „Vítejte bratři !" ... "Jak ví, že jsme bráchové?“ ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Pravá a ľavá ruka diabla mala v mojom prípade iba tú smolu, že prišla až po pokračovaní. Po Malom unavenom Joeovi, na ktorého jednoducho nemohla stačiť rýchlosťou, dôvtipom, hravosťou. Ani tu však nechýbali im tak typické gagy, facky - plesky a záverečné rošambo, aké nemalo ďaleko od grotesky. Škoda len toho ležérneho tempa medzi tým, väčšia priamočiarosť by filmu isto prospela. Takto to tvorcovia hrali ešte na dve strany a poriadne ani na jednu. ()

Reklama

Vesecký 

všetky recenzie používateľa

Hill a Spencer jsou snadno okoukatelná dvojka. Ve svém oboru byli mistry, jejich filmy nepostrádají humor, ale je to spíše humor pro puberťáky. Navíc mi nesedí jejich pěstní souboje. Kaskadéři se i na tomto filmu vyřádili, hodně z úponových sportů zvládli i samotní herci, klobouk dolů. Když ale všichni neustále vstávají nezranění, bez kapky krve, tak to člověka za chvíli přestane bavit. Děj jako by vzdáleně připomínal Sedm statečných, ale rozhodně to není jeho parodie, přestože i tady falešní šerif a pomocník chrání bezbranné mormony před zvůlí majora - ovšem sami nejsou bez poskvrnky. Snad v tom je poučení z filmu - nikdo není dokonalý, každý má své chyby... ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

První Spencer-Hillovka, která se blíží klasikám, co si pamatuju a první co jsem už viděl. Je to poměrně vážná variace na Sedm statečných - tentokrát s Mormony versus banda bohatého chovatele dobytka, ale více se fackuje a vtipkuje než střílí a Spencer s Hillem nehrají takové drsňáky jak předtím. Spencer je nabručený zloděj koní Bambino, který je donucen dělat šerifa a Hill jeho poťouchlý a vychytralý bratr Trinity, který mu leze na nervy. Tedy víceméně to, jak jsem je znal ve většině filmů. Nedosahuje to ještě zábavnosti pozdějších filmů, ale záverečná bitka je absolutně nepřekonatelná. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Dva desperáti se šerifskou hvězdou, blázniví mormoni, neskutečně fešáckej hudební podkres, vynikající scénář ("I Pán překročil poušť." "Jo, jenže ten neměl za sebou jízdní policii...") a divokej mexikánec Mescal. Kvůli Hillovi a Spencerovi byl Západ fakt Divoký. Kdejaký chlastem zarudlý zjizvený pistolník se třásl před masivními dlaněmi Buda Spencera (facka od něj rovná se hlava kaput) a rychlými klepety Terence Hilla. Už vím, proč se na Aljašce rýžovalo zlato ve velkém ----- aby měli lidi, co zkřížili cestu těmto dvěma hitmanům, na zlaté zuby. V souboji na pěsti bych si vsadil na Spencera, ne na OldShatterhanda. Svižné tempo, můj oblíbený humor, stádo švihlých mormonů a skvělá hudba od Franca Micalizziho. Moje oblíbená delikatesa. K tomu nejlepší hromadná bitka, kterou kdy hoši spíchli. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (18)

  • Natáčelo se také ve Španělsku. Celkově natáčení probíhalo od dubna do října 1970. (Varan)
  • Záverečná scéna, počas ktorej sa Bambino (Bud Spencer) lúči s Trinitou (Terence Hill), sa odohráva pred rovnakou budovou, akú na začiatku filmu Trinita navštívil, aby sa najedol plnej misy fazule. Hoci na začiatku filmu budova pôsobí ako fungujúca reštaurácia, v závere filmu je uzavretá a aj exteriér pôsobí chudobnejšie, ako keby ju jej majitelia opustili. (AxelWers)
  • V původním scénáři figuroval jen jeden hlavní hrdina. Bud Spencer po přečtení scénáře navrhl, aby se ve filmu objevili dva hrdinové, přičemž druhého by hrál Terence Hill. K realizaci pochopitelně došlo. (Stocki)

Reklama

Reklama