Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (viac)
Trailer 2

Desať rokov po tom, čo boli Verne (Lili Taylor) odobraní zo starostlivosti obaja synovia, sa chlapcom podarí utiecť z psychiatrickej liečebne. Spolu s nimi utečú i dvaja šialenci, ktorí so sebou ako rukojemníčku zoberú mladú zdravotnú sestru. Vydávajú sa na útek pred mužmi zákona, ktorých vedie Hal Hartman (Stephen Dorff), túžiaci po pomste. Verna vie, že aj napriek dlhej odluke si jej synovia nájdu cestu domov... (Marceloo)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (204)

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

No jo, je to takový mix Halloweenu od Zombáče a Vyvrženců pekla, také od Zombáče (jaká to ironie) a kožený ksicht, je tady spíš takový divák a všechno to vstřebává a nasává to do sebe, aby se ke konci rozjel. Ale přišlo mi, že duo režisérů, se snaží vrstvit brutalitu a zvrácenost, nad příběhem, což jak se ukáže, je škoda veliká. Jelikož ke konci mohli udělat řádnou ojebávku, že by se Lizz přidala k rodině, jelikož ji společnost zavrhla. Kdo však předvedl vynikající výkon, byl Stephen Dorff který naprosto s přehledem zastává roli psychouše, který děsí všechny okolo sebe. Rozhodně je to lepší než, ta verze z roku 2013, ale Marcusova verze je prostě zdařilejší, napínavější a víc démoničtější, i po tolika letech. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa najočakávanejší kúsok roka - nakoľko režiséri nakrútili 2 horory, ktoré mám v Top 10. No žiaľ, na plný počet to opäť nebude. Síce súhlasím, že v rámci tohto roka sa jedná o najbrutálnejší film, ale tento rok vlastne nič brutálne ani nevyšlo, takže to nie je veľká útecha. Záverečná 15-minútovka je tip-top, potešila scéna s motorovkou, nejaká tá občasná úchyláreň a najviac ma asi zaujal soundtrack, ktorý je jedným slovom dokonalý. Na druhej strane, od týchto dvoch majstrov som čakal ešte omnoho väčšie šialenstvo. Gore je samozrejme kvalitné, ako vždy, ale nebolo ho až tak veľa, ako by som si želal. Čiže fajn, ale na riť som nepadol. Ak si dobre spomínam, časť The Beginning z 2006 bola väčší masaker. Pre istotu si dám v najbližšej dobe repete. ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Patříte-li tak jako já do skupiny diváků, kteří považují Texas Chainsaw Massacre ze čtyřiasedmdesátého za směšnou, nudnou a mizerně natočenou amatérskou debilitu, možná vezmete zavděk tímhle hodně volně pojatým prequelem. A povedeným. Scénárista si trochu šňupl pro povzbuzení fantazie, bulharská divočina uspokojivě nahradila americký jih zalidněný divokými a zdegenerovanými burany a řežba může začít. Úvodní scéna s narozeninami malého Leatherfejse je kouzelná, jen pochybuju, že by takový prcek tak zlehka nesl onu kravskou motorovku (pokud by ovšem nebyla z plastu). Intermezzo z pakárny šíleného doktora posedlého elektrošokovou "terapií" je příjemným zpestřením děje, následné roadmovie taktéž, ale konec už jede ve starých známých kolejích - šílení hillbillyové honí svoje oběti, oběti křičí, pak jsou dopadeny a je s nimi amen. Více méně šílené jsou i ony oběti (které se navíc honí i mezi sebou), poliši i zaměstnanci blázince. Co na tom, že Hewittovi se jmenují Sawyerovi, vždyť jak pravil klasik : "Co je po jménu - i pod jiným jménem budou Leatherfejsovi řezničit stejně". Lili Taylor coby matka vyšinutého rodu je okouzlující. Velmi příjemný, laskavě hřejivý filmeček, jsem mocinky spokojený a radostně tleskám pacičkami. ()

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Čo sa stalo na Juhu, ostane na Juhu. Leatherface je neprávom zapadnutý horrorový gem. Horrorový? Tvorovia vytvárajú zaujímavú žánrovú výhybku smerom ku kriminálnej outlaw road/movie v štýle Bonnie and Clydea a napĺňajú ju intenzívnym napätím s nosnými prvakmi žánru južanskej gotiky, ktoré sú tak signifikantné pre čaro pôvodného Texaského masakru. ___ Dobrý referenčný bod tvoria aj filmy Roba Zombieho (konkrétne jeho prvý Halloween, žánrovo zasa Devils Rejects). Zombie sa tiež snažil o origin story a širší žánrový záber. To isté prináša Leatherface, len bez Zombieho štylistických excesov. Veľmi fajn robota. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Desať rokov po tom, čo boli dvaja synovia Verny Sawyerovej (Lili Taylor) odobraní z jej starostlivosti, sa im podarí utiecť z psychiatrickej liečebne. Spolu s nimi utečú dvaja šialenci, ktorí so sebou ako rukojemníčku zoberú mladú zdravotnú sestru. Vydávajú sa na útek pred mužmi zákona, ktorých vedie Hal Hartman (Stephen Dorff), ktorého ženie túžba po pomste. Verna Sawyerová vie, že aj napriek dlhej odluke si jej synovia nájdu cestu k nej, pretože rodina je základ. - Perfektná záležitosť a jeden z najlepších hororov roku 2017. Páni režiséri sú už dlhé roky absolútnou hororovou špičkou, a aj keď toto na ich zázrak z New French Extremity nemá, stále ide o vynikajúci horor. Fenomenálna Lili Taylor, mladé a ambiciózne herecké obsadenie, perfektné masky a nádherné kulisy vytvárajú dokopy výnimočný zážitok. Čo ma však zaujalo najviac je to, ako perfektne tvorcovia spracovali príbeh podla Eda Geina. V mojich očiach prekonáva Leatherfacea v tejto oblasti len Psycho, ale keďže je spracovanie dosť rozdielne, tento pohlad mi prišiel velmi zaujímavý a v rámci spracovaní emócií vďaka prítomnosti Lili Taylor aj reálnejší. Som velmi spokojný, aj keď plné hodnotenie nedávam, pretože viem, že títo režiséri majú na viac. Majster Tobe Hooper tam hore určite tlieska a myslím si, že toto je velmi dôstojne spracovaná pocta jemu aj pánovi Gunnarovi Hansenovi. + herečka z The Conjuring + herec z Jackals ()

Galéria (126)

Zaujímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama