Reklama

Reklama

Spojenec

Trailer 1

Devätnásťročný JR (Brenton Thwaites), ktorého za menší zločin odsúdili na šesť mesiacov do väzenia, sa rýchlo zoznamuje s drsnou realitou života za mrežami. V záujme vlastného prežitia si tu bezodkladne musí nájsť spojenca. Čoskoro sa ocitá pod ochrannými krídlami najznámejšieho austrálskeho zločinca, Brendana Lyncha (Ewan McGregor). Toto spojenectvo však nie je zadarmo. Lynch a jeho banda majú so svojím mladým chránencom veľké plány. Po prepustení musí JR ostatným pomôcť utiecť z väzenia a Lynchovi zariadiť bezpečný úkryt na slobode. Za odmenu sa potom môže pripojiť k ich skupine, ktorá chystá veľkú lúpež zlata, čo im vynesie milióny. Nič však nevyjde podľa plánu a začína smrtiaca hra na mačku a myš. JR svojmu bývalému učiteľovi zrazu prekáža a nevie, komu môže dôverovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (178)

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Tohle je parádní! Fakt jsem dost překvapenej ... malej akční film, ale zabavil neuvěřitelně! Na tom je prostě dpbrý, že od začátku drží pozornost, mění se prostředí a situace, takže neomrzí, ani chvíli nenudí, je napínavej, divák na to kouká a fakt neví komu věřit, stejně jako hlavní mladej naivní hrdina ... Je to skvěle zahraný, netlačí to zbytečně na pilu, ale přitom ve finále už je tlak opravdu značnej ... no a to finále a hudba/písnička, která se rozjede ... woow!! Paráda, fakt zábavný, přitažlivý, sympatický ... (bacha na spoilery !! můžou vám podělat celej dojem z filmu !!) Doporučuju!! ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Film začína veľmi nádejne. Teda pre mňa. Mám rád prostredie väznice a snímky, ktoré sa odohrávajú v tomto uzavretom svete. JR sa dostáva do lochu na 6 mesiacov a tu spoznáva Brandana, ktorý vyfasoval 20 rokov. Len je škoda, že vo väzení sa film natáčal tak krátko. Za okamih je strih a JR sa dostáva von. Spolu s Brandonom vymyslia plán ako sa zmocniť zlata, samozrejme nie poctivou prácou. A film sa začína rozbiehať, teda skôr klasický akčňák. Po dlhšej dobe je znovu vidieť McGregora v drsňáckejšej roly. Práve on tu stvárni zloducha Brandona a neštíti sa použiť hrubú silu a či dokonca zbraň. Viacmenej je mu to vlastné. Mierna zmena Ewana oproti posledným filmom čo som s ním videl. Inak celkovo je príbeh aj film priemerný, taká klasická akčná jednohubka. ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Dobrej,nekomplikovanej australskej thriller s trochou akce.K dokonalosti ale samosebou něco chybí.Lepší obsazení toho mladýho floutka,tohle bylo strašný,neschopný ucho.Bejt to někdo,kdo se fakt umí vohánět,mohlo to bejt pěkně třaskavý.Hrozně málo času věnováno samotný loupeži,a pak konec.Dost rychlej,představoval bych si to jinak.Škoda.60%. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Austrálska odpoveď na americké kriminálky. Tento krát namiesto špinavých uličiek amerických miest na slnkom a prachom zaliatych austrálskych uliciach. Poctivo zrežírované, atmosférické, s pomalším tempom, s občasnou špinavou, realistickou akciou (automobilová naháňačka s policajtmi je presne ten typ poctivej starej školy) a slušne zahrané – Ewan McGregor v netradičnej úlohe son-of-a-bitch kriminálnika a vychádzajúci Brenton Thwaites dokazuje, že má aj na vážnejšie úlohy. Akurát príbehovo to nie je veľmi nosné, po skvelo rozohranom úvode vo väznici sa následne film vydáva tou najpredvídateľnejšou cestou s pár zbytočnými dejovými líniami (postava priateľky je úplne nepodstatná) a v závere chce dej udalosti prirýchlo uzavrieť a tak mu chýba potrebné gradácia. Vo výsledku tak síce poctivá, ale len rutinná kriminálna dráma s občasnou slušne zrežírovanou akciou a zaujímavým ústredným hereckým duom. Po príbehovej stránke nič čo by sme už tisíc krát nevideli, ale na jedno pozretie v podstate fajn, akurát prvá polovica vyvolala pocit, že Son of a Gun má na viac a druhá to už vôbec nevyužila. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Klasickej průměr, kterej nedokáže překročit stín konkurence a místy ani ten svůj. Ona by to mohla být fakt dobrá gangsterka, ale když se do toho všeho zase namontuje velká romance jak od Shakespeara, to je pak těžký. I když Shakespeare to aspoň ukončoval nějak dramaticky. Tvůrci se snaží scénář trochu zamotat, aby to jako mělo koule a divák si na konci řekl "woooo, to jsem nečekal, mazec!", jenže to se vůbec neděje a jakékoliv zvraty tam nijak zvlášť nefungujou. A k tomu hlavní hrdina vypadá fakt tragicky s tím svým knírem neknírem. Za 3 a nazdar. ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (5)

  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)
  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama