Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (116)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Skombinujte Infernal Affairs s The Godfather, dobre premiesajte zanrovou vareskou, ako prilohu dajte vydatnu porciu kimchi a dostanete najlepsiu korejsku gangsterku minimalne od cias Dirty Carnival. Aj ked samotny pribeh nie je originalny, je vsak precizne vystavany a podporeny vybornymi hereckymi vykonmi (Min-sik Choi je tradicne stavka na istotu, ovsem Jeong-min Hwang je pre mna osobne velkym prekvapenim, pretoze na tohto herca som mal doteraz osobne averziu). Dramaticky obluk je odhadnutelny, ale jeho jednotlive dielce casti aj tak dokazu prijemne prekvapit a priniest zopar intenzivnych chvil. Kazda z hlavnych postav, ktora je v prvej polovici filmu zanrovo zaskatulkovana, dostava v druhej polovici vyvoj smerom mimo hranice dovtedy vystavaneho mantinelu, pricom to neposobi nedoveryhodne a uz vobec nie lacino. Navyse tato korejska "hra o tron" ponuka pre korejsku gangsterku typicku hromadnu bitku, ktorej sekvencia v uzavretom priestore je tak dobre nasnimana a ozvucena, ze mi polahky pripomenula kladivkove vycinanie v Oldboy-ovi. Velke mnam za tuto vydarenu zanrovu pochutku, hoc ten zaverecny, dotukavaci appendix mohol kludne skoncit v strizni. ()

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

Na korejsky pocin potrebujem cas . Vidim ho asi 2x za rok .Zatial nikdy nesklamal. Korejsky film je najlepsi vo vsetkych smeroch. Pecka Novy svet dlhometrazne nenudi, plynie ako vikend a je sa na co pozerat. Cez zauzleniny, surovost scen, herecky koncert az po fantasticke finale / vygradovanie. Popravde kym som prisiel na miesto cinu, pomotal som sa po tom vire intrig a premyslam ze si dam na dalsikrat k tomu aj titulky. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Kórejci mi vytreli zrak a bodujú na celej čiare. Bez prikrášľovania nám totiž ponúkajú jednu z najlepších novodobých gangsteriek. Je trošku cítiť inšpirácia trilógiou Infernal Affairs, ale The Godfather je tomuto filmu trošku vzdialený. Scenár bol bezchybný a tak trošku mi pripomínal ruskú matriošku, pod každou dejovou líniou so svojim zvratom bola ďalšia a ďalšia a dokopy tvorili jeden bezchybný celok. Najmä príbeh je svižný, napätie by sa v mnohých scénach dalo krájať a keď scenáru dochádza dych, tak struhnú nejakú tradičnú brutalitku, ktorú divák ešte dlho rozdycháva a ide sa ďalej. Réžia bezchybná, každá scéna má svoj význam. Stále sa za tie roky ešte neviem vcítiť do hereckých výkonov ázijských filmov, ale myslím, že sa na to dalo pozerať, aj keď miestami si mohli odpustiť tú teatrálnosť (apelujem najmä na Jeong-min Hwang-a). 85%. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,JENOM TŘI LIDÉ NA SVĚTĚ O TOBĚ VĚDÍ.....“ /// Operace NOVÝ SVĚT. Operace, která může Ja-Sungovi zdvojnásobit plat (u policie). Plán vypadá dobře, ale chlapec je po vosmi letech nějakej unavenej…. Krimi gangsterka, která drží poklidný tempo, snad abych líp vstřebal těch několik jmen a stihl se dokonce (nebo do konce?) zorientovat v ksichtech. Nepřekvapí akčníma scénama, ani několika mordama. Stojí na příběhu, kterej se rozbíhá pomalu, nechává nahlídnout do organizace (i tý policejní), trochu do hlavy ,,VOLAVKY“, ale nakonec si stejně nejvíc vychutnáte onu víc než solidní gangsterskou gradaci. Takovou tu asijskou. Ve který maj poslední slovo Yanbianští dělníci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Volali z Yanbianu. Prej nejsou lidi. 2.) Zjistím, že pojem ,,čínskej hacker“ není jen americká fantasmagorie. 3.) Thx za titule ,,richja“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Rozjazd pomalý, zvyšok výborný. New World je konverzačka z prostredia kórejských gangstrov, ktorá viac, ako na explicitnosť a krvavosť vsádza na charaktery a konverzácie medzi nimi. Nejedná sa o žiadny veľký Mindfuck akým bola napríklad Volavka. Ale cítiť z toho určitú noblesu. Sú mi strašne sympatické filmy, ktoré dokážu vytvoriť taký ten pocit high class sveta, ktorý ale zároveň pôsobí odpudivo. Herecky bezchybné, hudobné skvelo podfarbené - len tým babám sa mohol dať väčší priestor. Finálny zvrat očakávateľný, ale je podaný veľmi neočakávateľne. Takže paráda. ()

Galéria (43)

Reklama

Reklama