Reklama

Reklama

Úspešný právnik Hank Palmer (Robert Downey Jr.) dostane správu o tom, že zomrela jeho matka. Z veľkomesta sa preto vracia po dlhej dobe naspäť domov, kde prežil detstvo a kde dodnes žije aj jeho odcudzený otec, dlhoročný malomestský sudca Joseph Palmer (Robert Duvall). Ten je podozrivý zo spáchania vraždy. Palmer sa rozhodne, že aj napriek komplikovanému vzťahu s otcom zistí pravdu a v priebehu pátrania obnovuje spojenie s rodinou, od ktorej pred rokmi odišiel. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (578)

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Nick Schenk, Bill Dubuque | Hudba: Thomas Newman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Village Roadshow, Team Downey, Big Kid Pictures | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 83,7 milióna $ | Ocenenia: Oscars - 1 nominácia: VR Robert Duvall. Golden Globes - 1 nominácia: Robert Duvall. Spolu: 4 výhry a 7 nominácií || Komorné drama vo veľkom štýle s vynikajúcimi hereckými výkonmi. Príbeh a jeho emócie vo vás dlho víriť nebudú, ale v momente zhliadnutia to bol pre mňa takmer plnohodnotný zážitok. A to sa počíta. 90% | FullHD, THX, EN DTS | ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Napriek faktu, že dej filmu nieje vo svojej podstate ničím originálny a stavia na žánrových klišé, tak sa mi veľmi páčil, najmä vďaka umnej réžii Davida Dobkina, ktorý vedel počas scén v súdnej sieni poriadne zatlačiť na pílu, rozorvané vzťahy otca so synom taktiež držal v napätí až do konca a ani záver nebol sklamaním. Nečakajte teda čistokrvnú drámu zo súdnej siene, celý príbeh je viac rodinnou drámou a pomaličky graduje, nevyhýba sa ani menším zvratom, či príjemným hláškam, takže u mňa dojmy veľmi pozitívne. 80%. ()

Reklama

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Pomerne bežný príbeh o napnutých vzťahoch v rodine workoholikov, ktoré sa obnovujú pri opätovnej konfrontácii za nepriaznivých podmienok trochu dopláca na svoju dĺžku. Pri tom všetkom, čo scenár ponúkal, mi príde minutáž adekvátna, ale tempo žiaľ nebolo stále rovnako intenzívne. A navyše mi to v konečnom dôsledku dejovo dosť pripomínalo nejakú epizódu zo seriálu Odložený prípad, len natiahnutú na tých hore sa týčiacich 141 minút. Ten seriál som síce mával rád, ale vo filme, ktorý má v hlavných úlohách Roberta a Roberta, a keby vám to bolo málo, tak vo vedľajších tiež skvelého Vincenta a Billyho Boba, je to proste trochu málo. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Robert Downey Jr. si po "šerlokáckych a ajronmenovských" rokoch trochu oddýchol a snažil sa dokázať svojim fanúšikom, že sa dokáže zhostiť aj civilnej postavy. Že sa mu to podarilo, o tom niet pochýb, spolu s menovcom Duvallom rozohrali herecký koncert, na ktorý sa rád každý pozerá. Vzťah otca a syna na bode mrazu, keď každé slovo je dovodom k hádke, je ústredným motívom príbehu, takže sa určite nejedná o klasickú súdnu drámu. Problémom filmu je však šialená minutáž, ktorá v pomalom rozprávaní posobí ešte hrozivejšie. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Nevím, co to se mnou je.“ – „Osobní zaujetí klienty, kteří ti vkládají životy do tvých rukou. To přejde, věř mi.“ Soudce je docela dost nevyrovnaný film. V humorných scénách mile překvapí nadhledem, odlehčením a hláškami, stejně tak je vcelku silný v pasážích ze soudní síně, tedy až na konec (nejvíc se mi líbilo vybírání poroty) Avšak ve všech těch vážných rodinných scénách (stejně tak i romantických) je dost mdlý, předvídatelný, plný klišé. A tak se střídají povedené a slabé momenty, až přijde výše zmíněný závěr (myslím ten skutečný, ne tu nastavovanou a mazlavou kaši, která následovala po skončení procesu), jenž by mohl být i emočně docela silný, nebýt té do očí bijící snahy diváka maximálně dojmout, to už bylo opravdu přes čáru (a samozřejmě žalobce, soudce i celý sál poslouchá bez přerušení, ehm). Ve výsledku je to tak pouze na lepší 3*. „Lauren, myslím, že bych tě měl trochu připravit na setkání s dědou Palmerem. Protože on není jako děda Schnider, děda Schnider je hodný, možná tě bere na zmrzlinu, možná ti čte. Děda Palmer nic takového nedělá. Když ho poprosíš, aby ti četl, nejspíš po tobě hodí knížku.“ ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo převážně ve státech Massachusetts a Indiana. Interiéry byly nafilmovány ve studiích Warner Brothers v Kalifornii. (ČSFD)
  • Joseph Palmer vo filme hovorí, že má sedemdesiatdva rokov. Robert Duvall bol v čase uvedenia filmu o jedenásť rokov starší a vo veku osemdesiatštyri rokov sa stal vôbec najstarším kandidátom na Oscara za svoj výkon. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (viac)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (viac)

Reklama

Reklama