Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Česko T2 Trainspotting (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Renton, Begbie, Simon a Spud. Príbeh štvorice narkomanov zo škótskeho Edinburghu sa pred dvadsiatimi rokmi naveky zapísal do dejín kinematografie. V pokračovaní s názvom Trainspotting 2 sa na plátno vracajú všetky obľúbené postavy z jednotky a zdá sa, že budú musieť riešiť podobné problémy ako v minulosti. Namiesto života premárneného drogami však budú oveľa aktuálnejšie. Legendárny monológ z originálu v prvom traileri naráža na niektoré z najväčších problémov súčasnej spoločnosti – sociálne siete či závislosť na porne. (Itafilm)

(viac)

Videá (13)

Trailer 2

Recenzie (727)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak ja nevim no, jako tesil jsem se, ale ve vysledku asi naprosto zbytecnej film. Jednicka je pravem naprostej kult a vynikajici film, dvojka bohuzel sazi hlavne na to, takze serviruje vicemene nesmyslnej pribeh, kterej speje do bodu, kdy se hlavni ctyrka po letech konecne setka. Nevadilo by, ze to je vlastne jen sled scenek, ostatne to byl i prvni dil, jenze tohle se dosti tahne, soundtrack uz taky neni buhvijakej a druhej den jsem mel problem si vybavit dej filmu. Herci jsou sice porad super a je fajn je videt po dvaceti letech, ale nostalgie a par cool scenek bohuzel ke spokojenosti v tomhle pripade nestaci, navic trailer sliboval mnohem vic psychedelickou jizdu. Lepsi 3*, ale priste si radsi znovu pustim prvni dil. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Mark Renton pred 20. rokmi zdrhol s tučným obnosom 16. tisícov libier, ktoré si mali rozdeliť delené štyrmi, medzi svojich kumpánov : Begbieho, Simona a Spuda. Po ňom ani chýru, ani slychu, ale aspoň sa zachoval čestne, a nechal PODIEL štyroch tisícok dobrákovi Spudovi, ktorý je v súčastnosti v totálnych sračkách, že tesne predtým, ako sa priblíži Mark pred prah jeho dverí, praktizuje dobrovolné ukončenie svojho, aj tak zbytočného života, čiže duchaprítomný MATE vykopne dvere, a zachráni ho ! Mark bol schovaný dlhé roky v Amsterdame, a taktiež sa nedá povedať, že by sa vypracoval ? Simon má sympatickú priateľku z Bulharska, s ktorou si založili zaujímavú činnosť na vydieranie bohatých podnikateľov, ktorí sú pristihnutí : in flagranti ( pohotový Simon všetko nakrúca na kameru, aby mohol od nich vyžobrať veľké prachy... ), inak tiež disponuje akousi krčmou, kde nikto nechodí, a obidvaja by si chceli založiť biznis, niečo na spôsob nevestinca. A nakoniec tu mám labilného cholerika Begbieho, ktorý zdrhne z basy, aby sa mohol vypomstiť Markovi, keď sa dozvedá, že je neďaleko. Skrátka, scenár nič nové neprináša, len zisťujem, že majú medzi sebou nevybavené účty, ktoré aj po toľkých rokoch, stále bolia, pretože horkokrvný Begbie, to nedokáže prelúskať, a tak so Simonom nastrážia pascu... Tentokrát režisérovi Boyleovi nevyšiel návrat do tej istej, legendárnej rieky, síce musím konštatovať, že obdivuhodná vizuálna réžia, výborný strih, a osvedčená kamera, robia svoje, ale bohužiaľ = scenár nefunguje ani na priemerných 60 %, pretože mám nekonečný pocit, že akési pokračovanie kultového Trainspottingu, je v tomto prípade úplne ale úplne zbytočné, keďže okrem vynikajúcich technických zložiek, mi absolútne nič nové neprináša ! Akoby sa báli nadviazať v takej nastolenej tradícii, ktorá bola niečim naprostom novým, osviežujúcim, mimoriadnym, skvelým, s parádnym soundtrackom... ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Trainspotting byl jako naskakování na rychlík, který nikam nejede. T2 je jako čekání na vlak, který už dávno ujel. Že tuhle marnou nostalgii a zacyklenost film tematizuje jako jeden z hlavních prvků zápletky a nových osudů starých postav, pokládám za polehčující okolnost, ne za vykoupení a kvalitu. Je to jako sedět dvě hodiny s vyžilým týpkem, který šťavnatě vykládá o tom, jaká to v devadesátkách byla jízda. Posloucháte, ale na konci jste rádi, že ho (snad) už nikdy neuvidíte. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Prázdny a skrz-naskrz zbytočný film, z ktorého si už na druhý deň po projekcii nepamätám nič, čo by stálo za zapamätanie. Možno okrem novej verzie "choose...", ale to bolo tiež iba také fňukanie. Posunutá generačná výpoveď? Ani náhodou, len úbohosť, ktorá si pre vyvolanie nejakého pocitu musí pomáhať flashbackmi z prvého dielu. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Výborne zmáknutý sequel, ktorý zlomí vo vás nostalgiu. Jednak tú z pred dvadsiatich rokoch, ale i tú vašu osobnú. Avšak tentoraz sa moc nebudete smiať, pretože aj vám dôjde, čo všetko ste premárnili, ked' se si nezvolili život .Spôsob a forma, akou Danny Boyle podáva ''dvojku'' divákovi , si zaslúži o jednu hviezdu navyše! Finále filmu dokonca až drasticky naberá thrillerove obrátky! P.S. Dosť pomôže si pozrieť jednotku pred projekciou. Potom si všimnete také veci, ako tenisky, ktoré ma obuté Spud pri výlete na kopec pri spomienke na Tommyho, že sú tie isté, v ktorých hrával minifutbal a tak. O piatej hviezde u mňa rozhodla záverečná scéna, ked si Renton pustí platňu. Totálna bomba! [vue cinema, Redditch, UK ] ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (22)

  • Robert Carlyle si pro roli Begbieho nechal vyndat 2 přední zuby, ostříhal si své dlouhé vlasy a po dobu 3 měsíců pil k normální stravě vysokokalorické výživné nápoje. Odůvodnil to tím, že Begbiemu by ty zuby ve vězení určitě někdo vyrazil a že není typ, který by tam trávil svůj volný čas cvičením. (dolores82)
  • Když Renton (Ewan McGregor) vystoupí v jedné ze scén z tramvaje, můžeme zahlédnout muže v modrém tričku, který je ve skutečnosti bratr Ewana McGregora. (Tomas_TM)
  • Robert Carlyle (Bigbie) se v průběhu natáčení vyhýbal své rodině v Glasgow, protože podle jeho slov se v tu dobu choval jako Bigbie i v reálném životě. (Tomas_TM)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (viac)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (viac)

Reklama

Reklama