Reklama

Reklama

Do opusteného domu sa nasťahuje Courtney Collinsová so svojimi dvojčatami, deväťročnými synmi Dylanom a Zachom. Skoro však prídu na to, že nie sú v tomto dome sami. Na scénu krvavého príbehu sa vracia stará premietačka a filmy, kamera, duše detí, zavraždené rodiny využité ako obeť niekomu alebo niečomu... Malý Dylan sa mení, správa sa stále záhadnejšie a zdá sa, že je pod vplyvom divných síl. Bagulova chvíľa sa blíži. Je nejaká nádej zastaviť krvavý rituál? Je opustený dom , alebo kostol dostatočnou ochrannou? Alebo je to skôr pasca? Nájde sa pomoc? (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (388)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Matka sa so svojimi dvoma synmi pri úteku pred násilníckym manželom ukryje na odlahlej farme s kostolom. Policajt z prvej časti sa snaží dostať čo najbližšie k démonovi Bughuulovi, a tak prichádza preskúmať miesto, na ktorom sa rodina usídlila. Jeden zo synov však v sklepe nájde pásky s vraždami a keď si rodina uvedomí, že ich syn sa stal Bughuulovou ďalšou obeťou, môže byť už príliš neskoro na útek. - Väčšina ludí odsúdila Sinister 2 ešte predtým, než sa vôbec dostal do kín. Po niekolkých premietaniach v kinách mal na ČSFD 31%!, ale aj tak som neveril, že to môže byť tak zlé. Samozrejme to vôbec zlé nebolo, len si ludia opäť museli potvrdiť svoju Demenciu (ktorá vychádza tento piatok a nemôžem sa jej dočkať). Sinister 2 je za moje krátke pôsobenie na ČSFD prvý horor, u ktorého s pribúdaním hodnotení pribúdali aj percentá. Tolko k štatistikám a mentálnej zaostalosti. Dvojka mala snahu pokračovať presne v tempe, ktorého sa držala jednotka. Tento štýl však nemohol fungovať, pretože jednotka podla mňa poskytla až príliš vela informácií o Bughuulovi, takže sa vytratila tajomnosť, ktorá bola velkou prednosťou jednotky. Z domu sa úplne vytratil ten pocit ohrozenia a niečoho zlého. Velmi zlou volbou bolo podla mňa aj prenesenie velkej časti deja do exteriérov. Najhoršie bolo to, že komunikácia s duchmi prebiehala aj za bieleho dňa, čo naozaj nepôsobí dobre. Chýbala mi tu aj sila, ktorú má Ethan Hawke v priestoroch domu, či už v Sinister alebo The Purge. Herecké výkony boli oproti jednotke podstatne slabšie. Smrti na páskach boli prekvapivo dobré, aj keď ovela menej brutálne a emotívne. Hudba bola podla môjho očakávania velmi dobrá a keby sa dej odohrával takmer celý v dome, atmosféra by podla mňa prekonala aj jednotku. Moji oblúbenci tomandandy sú proste zárukou kvality a na hororovej scéne patria momentálne k absolútnej špičke, takže sa nemôžem dočkať hororu The Ten O'Clock People. Rád by som napísal, že ma Sinister 2 prekvapil, ale nebola by to pravda. Ako jeden z mála som ho totiž dopredu neodsúdil, a tak som mal z neho radosť napriek tomu, že môj komentár obsahuje viac kritiky ako pochvál. + herec z Sinister a Kristy + herec z Sinister a The Purge + herečka z Sinister + 4 deti z Sinister ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Očekávaný horor Sinister 2 je tady a tajemno a velké znepokojení naprosto zmizí, ale to se dalo čekat. Do toho komunikace kluků s duchy, nebyl také moc dobrý tah, zjevují se až moc. Hudba výborná a atmosféra se drží, i když hudba nenabídne nic nového. Pár velmi solidních lekaček najdeme, nebo spíš Sinister 2 zakládá právě na nich a to neberu jako nějakou nevýhodu ba naopak. Kazety opět perfektní, škoda jen toho, že i herci nebyli tak skvelí jako v prvním díle, nebylo jim tolik věřit. Při slabém roku 2015 je tohle jeden z těch lepších, ač na velké hraně .. 7/10 = 70% ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Áno, áno. Slabšie ako jednotka. Chvíľami to zadrháva, a to poriadne. Prvý problém - Postavy. Zatiaľ čo v jednotke sa s nimi aspoň dalo súcitiť, v tejto časti boli čiernobielo rozdelené na dobré a zlé, a tak mohlo byť úplne jedno, či tie zlé zakapú alebo nie. Ďalej - Znepokojivosť prvého dielu je nenávratne preč a namiesto toho režisér stavia na ľakačky (podobne ako v Insidious 3). Tie sú však vcelku funkčné. Taktiež by som bol radšej, keby tí detskí duchovia fungovali ako kulisa a nie aby tam drístali, pobehovali a vytvárali paranormálnu aktivitu. Napriek viacerým slabinám však horor ako celok funguje dobre a nebol som po odchode z kina rozčarovaný. Párkrát som sa zľakol, potešili vynaliezavé vraždy na páskach, dobrá hudba, a nebudem mať problém si ho spolu z kvalitnejšou prvou časťou zopakovať. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

"Jenom cekni a zabijeme tebe i celou tvoji rodinu." Erm, není to náhodou point toho všeho? V čem je rozdíl, jestli je zabije teď, nebo potom a 3x tak brutálně?xD Ex-zástupce šerifa je sympaťák, ale logika tohohle pokračování je vážně pod bodem mrazu, nehledě na to, že je to vlastně celou dobu o zvrácených dětech, nikoli o nevinných. Z kvalitního filmu s blbým rozuzlením vznikl blbý film bez rozuzlení. Doufám, že trojka už nebude... ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (10)

  • Ve filmu měla být původně i scéna, kde chlapec sestřeluje plechovky prakem. Když je však shazuje, na plotě přistane ptáček. Chlapec na něj míří, ale vystřelit nedokáže. V tu chvíli přichází jeho bratr, ptáčka sestřelí a rozdupe ho. Vše sleduje z okna jeho matka. (pornogrind)
  • Počas kostolnej scény boli použité živé potkany. (Mathew234)

Reklama

Reklama