Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zem je ešte mladá a pod nadvládou démonov a ohňa. Mladý, udatný a krásny barbar Kull (Kevin Sorbo) sa zvláštnou hrou osudu stane kráľom veľkého národa krajiny Valusia po tom, ako zabije starého kráľa. Trón si však musí chrániť, a to najmä pred kráľovnou Akivashou (Tia Carrere), ktorá vstala z mŕtvych a ktorá povolala svojich démonov na vojnu proti Kullovi v snahe ovládnuť planétu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (157)

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Je to vlastně tak divný film, až postupem času získá kouzlo. A to možná vykouzlila kouzelná Karina Lombard. No ale - u tohoto filmu se kluci budou pravděpodobně bavit, holky si však možná zhotoví manikúru prstů zubama. Co bych změnil? Škrtnul bych všechny ty přefantazírované příšerky (tvůrci asi nejedí ke snídani jogurt a cereálie), všechny bohy, démony, karty, kněze, eunuchy, 80% stránek scénáře bych použil jako toaletní papír. Jinak je vše na svém místě a já na všechny rejpaly sesílám plamen Acheronu. Barbar v podání Kevina Sorba třímající v packách labrys je výborná fantasy postava, takovou stylovou proprietu neměl ani Conan (kam se hrabe jeho meč). Zdaleka nejlepší na tomhle filmu je ale neuvěřitelně majestátní kompozice Joela Goldsmithe, jehož soundtrack se řadí ke špičkám fantasy hudby. Znáte jiný film, kde k řežbě hraje rocková řežba, která má grády větší než činelový soubor kyklopů? Kevin, ale i Karina mají opravdu masité charisma, takže radost pohledět....:) ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Asi nejhorší film se super soundtrackem. Joel Goldsmith se potatil a nabídl hodně neotřelý soundtrack k fantasy filmu. Metalové prvky v soubojích prostě nemají chybu. Jinak je to příšerná krávovina, ale scény s hudbou jsou díky ní snesitelné. Navíc Kevin Sorbo mi byl vždycky sympatický, takže jsem ten film přežil i podruhé. ()

Reklama

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Kevin Sorbo si zde hraje na jinou verzi Hercula a snaží se tvářit jako nástupce Arnolda na trůnu fantasy svalovce. To se nekoná a není se čemu divit. Kevin Sorbo není zas tak hrozný herec, ale dělá ze sebe někoho kým není. Arnold je hromada svalá s pohledem, která láme vazy nepřátelům. Kevinův pohled je spíše k pláči a celý film je lehce stupidní. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Celkem dobré, sympaticky béčkové spojení Conana, Herkula a dalších fantasy. Kevin Sorbo ani Tia Carrere nejsou sice výteční herci, mají ovšem své charisma a se svojí rolí se vždy nějak vyrovnají. A navíc je mi velice sympatické i to, že se to nebere vůbec vážně (ta to hvězdička navíc). Metal jako hudební podbarvení soubojů mluví za všechno. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Všetko to čo ostalo po Herkulesovi: kulisy, kostými, kulisy, Sorbo sa zužitkovalo v Kullovi. To že je to béčko najhrubšieho zrna vám bude jasné hneď po pár minútach. Do filmu som šiel pre jedinú vec a tou bola sexi Tia. Bohužiaľ to je jediné čo vo filme dokázala. Film sa tiež môže popýšiť hádam najhoršie vybraným soundtrackom aký som vo filme kedy počul. Tvrdú muziku mám síce veľmi rád, no pri bojových scénach vyznela až smiešne. Efekty tak isto nestoja ani za zmienku a interiéry vyzerajú až nechutne štúdiovo. To, že sa snímok natáčal na Slovensku je asi jediná kladná vec, ktorá sa dá na ňom nájsť. Na Herculesovi sa dalo aspoň zasmiať, Babar Conan mal svoj odér no Kull je strašná slabota. Míňať na to ďalšie slová je zbytočné, ako celé sledovanie. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (9)

  • Scenár, z ktorého film vychádza, bol pôvodne napísaný ako pokračovanie ságy o Conanovi a niesol názov "Conan dobyvateľ". Arnold Schwarzenegger však neprejavil záujem o natáčanie ďalšieho Conana, a tak ho scenáristi mohli premenovať na Kull dobyvateľ a prispôsobiť Kevinovi Sorbovi. (m.a.t.o.)
  • Postava, ktorú hrala Tia Carrere - Akivasha - pochádza z románu "Hodina draka" Roberta E. Howarda, autor Conana. (m.a.t.o.)
  • Počas nácviku bojových scén sa Kevin Sorbo porezal. Na jeho žiadosť boli skutočné meče nahradené replikami. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (viac)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (viac)

Reklama

Reklama