Reklama

Reklama

VOD (1)

12. apríla 1961 sovietsky kozmonaut Jurij Gagarin odštartoval zo Zeme v rakete Vostok 1 a ako prvý človek vo vesmíre obiehal 108 minút okolo Zeme. Bol v jednej z prvých skupín kozmonautov, ktorých vybrali z viac než troch tisícov stíhacích pilotov v celom Sovietskom zväze. Legendárna najlepšia dvadsiatka bola výberom tých najlepších letecký es, ale nikto z pilotov nevedel, kto z nich sa zapíše do histórie ako účastník prvého letu do vesmíru s ľudskou posádkou. Keď vyberú Gagarina, rýchlo sa pripravuje v tvrdom tréningu na životný výlet do neznámeho a nepoznaného sveta. Keď sa prvý raz usadí v interiéri svojej rakety, Gagarin premýšľa o svojom doterajšom živote a a spomína na všetko, čo zažil počas svojho výcviku. Ohromujúce je predovšetkým nesmierne odhodlanie sovietskeho vesmírneho tímu a jeho neúnavné úsilie urobiť všetko pre to, aby úspešne vyslal prvého človeka do vesmíru. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (140)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Predstavte si, že počas Apolla 13 sledujete napínavé scény záchrany a do toho príde zrazu strih a 5 minúť sa musíte pozerať na to, ako sa jeden člen posádky v minulosti rozpráva so svojou ženou. Napríklad. Trochu preháňam, pretože Gagarin mal síce hore problémy, ale o nich nevedel, pretože mu ich neoznámili. Rozhodnutia scenáristov ale nechápem, kde mohol byť film skutočne napínavý, tam je párve prerušený nezaujímavou retrospektívou. Navyše počúvame vzletné reči o dobývaní hviezd, pričom každý žiak druhého stupňa chápe, čo to znamená byť pár kilometrov nad atmosférou Zeme a kde sú hviezdy. Film tak pôsobí ako zo šesťdesiatych rokov. Vyťahujú ho hore ale úžasné zábery obletu Zeme a samotná príprava v centre. Herci sú tiež sympatickí a ani "stranícke moguly" nie sú ako z hororu. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Je mi trochu líto, že Rusové nešli s tímto tématem víc do hloubky, klidně bych snesl i delší stopáž, kdybych se toho o Gagarinovi dozvěděl trochu víc. I tak šlo podle mého o povedený film prostý otravného patosu a na ruské poměry pojednával překvapivě více o člověku než o vlasti. Výstižný komentář napsala marhoul. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne naozaj vydarené, po tejto stránke snáď niet čo vytknúť. Kvalitná výprava a kulisy, ktoré pôsobili skutočne hodnoverne a dodali celému filmu punc. Kiežby sa to isté dalo povedať aj o forme a kompozícii :( To bolo hrozné! Nič proti retrospektívnej forme, ale toto bolo fakt už prehnané a výrazne to uškodilo celému filmu. Nehovorím, že to muselo byť striktne lineárne, ale určite nie takto rozhádzané a bez nejakého určitého kontextu. Gagarinovu misiu naštudovanú nemám, tak nedokážem zhodnotiť, do akej miery sa Rusi držali skutočnosti. Ale musím uznať, že to vyzeralo presvedčivo. Film bol pekný, len ako som už povedal, škoda tej formy a kompozície... ()

italka63 

všetky recenzie používateľa

Vzpomínáte?-Celý svět slyšel tu zprávu TASSU, celý svět zanechal hovoru, celý svět vyskočil od rozhlasu, a zvedl zraky své nahoru! Dobrý den, majore Gagarine, tak jsme se přece jen dočkali.....píseň, co druhý den po startu ovládla republiku:-) Shlédla jsem velmi povedený film, v němž byly retrospektivy z Gagarinova dětství, výcviku a následoval let. Z absolutně chudých podmínek až tam...Žalnin má skutečně úsměv Gagarina, jak už bylo přede mnou uvedeno, sledovali jsme zodpovědnou postavu Koroljova, který nikdy neměl v životě na růžích ustláno a lidstvo se skutečně prvně dotklo hvězd. Emotivní závěr mne donutil dát plný počet. ()

Joges 

všetky recenzie používateľa

Uf, tak tohle jsem si užil. Životopisný film zprvu nenápadně připomněl dokument. Po chvíli se však slušně rozjel, a tak jsem jen se zájmem koukal a hltal okamžik za okamžikem. Jasně, "Gagarin: Pěrvyj v kosmose" zaváněl ruským patosem a pompézností, snažil se ohromit jako vždy, ale já to tomuto historickému snímku spolkl i s navijákem. A proč? Scénář je velmi dobře napsaný a propracovaný, postavy jsou dobře zahrané, závěr pak dramaticky vrcholí. To vše je podbarveno nádhernou instrumentální a sborovou hudbou, námět hudby je hrdinský, jak jinak. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (8)

  • Film sa začal točiť už 1. septembra 2009. (sashazv)
  • Ak sa pri štarte pozriete na raketu, tak dym, ktorý vychádza z rakety, nie je vidieť všade a počas scény sa neprirodzene posúva. (rexino)

Reklama

Reklama