Reklama

Reklama

Dočasný domov

(festivalový názov)
  • Česko Dočasný domov (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Grace je mladá vedoucí diagnostického ústavu, která celý svůj život zasvětila pomoci problémovým dětem. Když se ale dozví, že se má její život od základů změnit, je i ona dohnána svou nepříjemnou minulostí. Složitou situaci ještě zhorší nová obyvatelka ústavu Jayden - nadaná dívka, ke které Grace cítí silné pouto. (dresi)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (123)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Deti, zasiahnuté zlou výchovou, sexuálnym zneužívaním, trpiace opustením alebo zanedbaním sú umiestňované v domovoch náhradnej starostlivosti. Všetci zamestnanci týchto ustanovizní, ktorí sa snažia zabezpečiť, aby sa deti pod ich patronátom cítili podľa možností aspoň trochu šťastne, si zaslúžia obrovskú úctu.Vďaka mimoriadne psychicky a často i fyzicky náročnej práci, ktorú odvádzajú si zasluhujú najvyššie ocenenia. Pokiaľ totiž tí, ktorí sa starajú o chorých, zranených a opustených nebudú najlepšie platenou elitou spoločnosti, potiaľ nebude v poriadku spoločnosť. Dočasný domov ukazuje, že záblesky šťastného prežívania je možné v zranených a ublížených dušiach občas vyvolať, no je to veľmi ťažké. Pretože dôsledky ťažkých tráum sa prejavujú v správaní sa detí nielen voči zamestnancom ústavu, ale aj k iným deťom a v neposlednom rade k sebe samým. Dôveryhodne ukázaná je i problematika vzájomnej komunikácie. Náročnej cesty pochopenia terapeuta, čo dospievajúce dieťa v skutočnosti trápi. Tu často pomôže obdobná skúsenosť u liečiteľa zranených duší, či nadmieru vyvinutá empatia. 70% ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Komorni filmy mam rad, Docasny domov tohle splnuje. Herecke vykony, v cele s Brie Larson jsou vyborne a jsou nejnosnejsim pilirem celeho filmu. Proti nametu nic nemam, cele mi to prijde, ze od zacatku nataceni tvurci vsadili na festivalova predstaveni a pres city kalkuluji s uspechem, ktery se asi dostavil. Se scenarem si moc nepohrali, kazdy teenager ma jinou barvu kuze a jiny problem, stejne tak vychovatele... Nebyt zaveru a nezbytne americke vlajky, dam o hvezdicku vice. Film, ktery chce hodne sdelit, krome toho, ze poukaze na fakt, ze problemy ma i dospivajici spolecnost vsak nerekne temer nic. ()

Reklama

larelay 

všetky recenzie používateľa

mnohe komentare vyjadruju presne to, co mam na srdci a na jazyku, tak nebudem plytvat slovami, iba poviem, ze toto je absolutna dokonalost. Mala som chut sa schulit do klbka a vyplakat si oci. Alebo sa rozbehnut a urobit v zivote konecne nieco zmysluplne. Napriklad niekomu zmenit zivot. V dobrom. To prve som urobila, to druhe ma verim, ako vystudovaneho socialneho pracovnika, este len caka. Raz to dokazem. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film a jeho tvůrci si zaslouží velký obdiv, stejně jako sociální pracovníci v podobných centrech a ústavech. Žádná známá jména, žádné velké produkční zázemí, ale silné téma, přesvědčivá realizace a funkční emoce. Papírově outsider, který by třeba ani samotnou synopsí nenalákal, ve skutečnosti ale jeden z nejlepších loňských nezávislých filmů. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých smutno-reálnych filmov, ktoré určite zaujmú a donútia človeka sa zamyslieť nad tým aké strasti so sebou prináša naša spoločnosť a trýzeň dokáže zasiahnuť aj bezmocné deti. To všetko z pohľadu sociálnej pedagogičky Grace (skvelá Brie Larson). Môj obdiv k sociálnym pedagógom sa týmto filmom ešte viac zvýšil. Príbeh filmu je zasadený do jedného zo sociálnych centier mládeže, ktoré skrýva množstvo tajomstiev a trápení mladých ľudí snažiacich sa pochopiť aké je to mať normálny život. Zaujímavý a pútavý film, ktorý má v sebe pekné posolstvo a silu. Škoda niekoľkých slabších fáz počas filmu, ale ako celok veľmi dobré a vyvážené. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Snímek je vítěz diváků na filmovém festivalu SXSW za rok 2013 v kategorii celovečerní hraný film. (filmsim)

Reklama

Reklama