Reklama

Reklama

Major

(festivalový názov)
  • Česko Major (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Expresivně natočené strhující drama o tragických důsledcích mravně pochybeného a zbabělého jednání. Policista, který přejede dítě, se obrátí na své kolegy, aby zakamuflovali jeho vinu. Tento krok uvede do pohybu mašinerii temného bezpráví, jež si vyžádá nevinné oběti. (MFF Karlovy Vary)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (66)

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Skvelý začiatok, ktorý sa dal rozvinúť podľa mňa úplne iným smerom. Šedé sídlisko, špinavý sneh, ošarpané interiéry... Bezútešná realita súčasného ruského človeka. Neskôr sa to ale zvrhne a je to dovedené ad absurdum. Správanie filmových hrdinov naznačuje, že v krajine ešte stále pretrváva sovietske uvažovanie "nas mnogo". Nejaké tie straty sú proste povolené a nikto si slzičku v oku zatláčať nebude. Mnohí porovnávajú Bykova a Zvjaginceva, lenže v tomto súboji režisérov má Zvjagincev stopercentne navrch... ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Zápletka trochu připomíná některé drsné francouzské kriminálky z 60. a 70. let, provedením a prostředím je to však ruské doslova na krev. Škoda až příliš překombinovaného závěru a dost nepochopitelného zvratu v jednání hlavního (anti)hrdiny se svědomím. Tedy že ho ta výhrůžka dostala, to je jasné, ale proč zvolil řešení, které neodpovídalo jeho předchozím krokům. Když už zašel tak daleko, byla by likvidace nyní už bývalého kolegy celkem logická. Výborná atmosférická hudba a zobrazení drsného prostředí, ve kterém bych se nechtěl octnout. Opravdu soda. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Solidní Yurij Bykov ( Hlupák, Fabrika), kterého považuji za nejlepšího Ruského režiséra natočil další velmi nepříjemné a mrazivé drama. Policejní major neštastně přejede a zabije dítě a snaží se to s kolegy zakamuflovat, aby se vyhnul vězení, ale to se samozřejmě nelíbí rodičům, kteří přišli o syna a žádají spravedlnost. Bykov tyhle korupční Drama/Thrillery zvládá s přehledem a díky silnému tématu je to opět mrazivá a parádní podívaná.7.5/10. ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

.......slušný ruský thriller za ktorý by sa nemusel hanbiť ani Holywood.Surové ruské počasie,dobre zvolená typologia postáv,hudba dobre doplnajúca dianie.Námet síce nie extra objavný"zrazenie nevinného človeka- v tomto prípade dieťaťa a ku všetkém ešte pred očami matky.....vykreslené v úvode mafianske praktiky policajtov a....a neviem ako by to malo ďalej inak pokračovať ,aby to nebolo klišé...dobrý koniec toto mať nemohlo......ALE: ten prerod vinníka a jeho spytovanie sa svedomia...chýbal mi ten dôvod...prečo takto sa zmenil.....a itiež ak na policajnej stanici - hocikde na svete -zastrelia policajta pred očami druhých policajtov...logicky zvykne nasledovať niečo iné a nie zatknutie....ale slušné dielo.Prekvapilo v pozitívnom smere. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Ještě než Andrej Zvjagincev natočil svého legendárního Leviatana, mrazivé podobenství o poměrech v současném Rusku, Jurij Bykov podává divákovi tuto zprávu o stavu Ruské federace. Vynikající herecké výkony (sám režisér v jedné z hlavních rolí), skvělá hudba, dokonalá pseudodokumentární kamera, všechny ty úžasné kamerové záběry snímané z ruky a mizanscéna ruská tak, že už to víc snad ani nejde...tomuhle říkám temná drsná syrová kriminálka... ()

Galéria (27)

Reklama

Reklama