Reklama

Reklama

Rómeo a Júlia

  • Česko Romeo a Julie (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Adaptácia klasickej predlohy Williama Shakespeara o mladučkých milencoch z dvoch znepriatelených rodín, ktorých v ich zakázanej láske navždy spojila dobrovoľná smrť. Film v réžii Franca Zeffirelliho získal dva Oscary a množstvo ďalších cien a dodnes je považovaný za najlepšiu a najvernejšiu filmovú verziu nesmrteľnej predlohy. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (298)

Frajer42 odpad!

všetky recenzie používateľa

Shakespearea nemám rád. Tahle adaptace světově uznávané hry, kterou neuznávám je prostě jen další z mnoha. Zahrané vše mohlo být jakkoliv dobře, ale pokud je zde takhle blbý děj, těžko ze svého hodnocení vykouzlím něco jiného než odpad. Tahle hra je shodou okolností pro mě asi tou od Shakespearea nejodpudivější. Pro mě tento autor, respektive to co na něm a jeho hrách všichni obdivují zůstane asi navždy naprosto nepochopeno. ODPAD! ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Je mi jasné, že táto Zeffirelliho klasika zostane navždy klasikou a na tú dobu to bol naozaj výborne zvládnutý film, no aj tak mám viacero výhrad, ktoré sa mi v tejto inscenácii vôbec nepozdávali. Mnohým dôležitým scénam bolo venované veľmi málo priestoru, niektoré boli dokonca vynechané, iné boli zas umelo naťahované, a tak celý príbeh strácal tú potrebnú dynamiku plnú zlomov, ktorá je pre Shakespearove tragédie tak príznačná. Navyše aj niektoré charaktery postáv mi prišli trochu roztržité v porovnaní s pôvodným dielom. Čo sa týka obsadenia, tak najmä s ústrednou dvojicou som veľmi spokojný (krásne pôvabná Olivia Hussey a šarmantný Leonard Whiting, ktorý mi svojim zjavom dosť pripomínal Zaca Efrona). A určite treba vyzdvihnúť úžasné kulisy, do ktorých bol príbeh zasadený. Pôvab talianskych miest Tuscania, Pienza, Gubbio a Artena dodali filmu to potrebné čaro. Ale aj tak vo mne oveľa väčšie dojmy vyvolala jedna z tých najnovších verzií - Romeo and Juliet z roku 2013. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Skvostný film. Je vlastne dobré, že sa objavuje tak zriedka v programoch televízií. Podčiarkuje to jeho výnimočnosť a z každého zhliadnutia urobí menší sviatok. Pri takýchto dokonalých výtvoroch sa snažím nájsť na nich aspoň maličkú chybičku pre pokoj v duši. Aj som našiel, a to dokonca dve. Prvou je dabing (nemám na mysli jeho kvalitu, ale som zvedavý, ako znie originál) a druhou to, že tento film nemám medzi desiatkou najobľúbenejších. Tú idem hneď odstrániť. A na Vianoce v roku 2013 sa mi splnilo aj druhé prianie, keď RTVS uviedla otitulkovanú verziu. Okrem iného ma presvedčila, že dabing je okrem poskytovania obživy inak nepoužiteľným hercom škodlivá záležitosť. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Bolo by jednoduche pripisat kvality filmu hlavne Shakespearovi, no rozhodne by to nebolo fer. Iste, ta story nadcasovo uzasna, no Zeffireli jej vdychol krasnu atmosferu, herci uzasnu vzajomnu chemiu a Nino Rota prekrasny hlavny motiv. Balkonova scena ma chytila za srdce ako uz davno nic. Najlepsia neexperimentalna adaptacia tejto hry. 10/10 ()

lioncel 

všetky recenzie používateľa

… Slzy dojetí a žalu vždy skrápí mé líce, nad tragickým koncem této mladé dvojice … Stovky dalších autorů psalo tu prózu i básně, však nikdo z nich nestvořil řádky tak krásné … Jak kruté je mi ze strany osudu - já takovou lásku nikdy nezažil, ač po ničem jiném jsem v životě svém neprahl a netoužil … ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (19)

  • Franco Zeffirelli původně film plánoval jako televizní produkci. Až s příchodem studia Paramount byl navýšen rozpočet. (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (viac)

Reklama

Reklama