Reklama

Reklama

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) prácu v manželom riadenej zoologické záhrade vo Varšave priamo zbožňuje. So zvieratami si rozumie oveľa viac než s ľuďmi. Napríklad sa nebojí vliezť medzi podráždené slony do výbehu, a je to vlastne ona, kto svojou energiou a rozhodnosťou celú záhradu vedie. Ani ona však nie je schopná čeliť dobe, ktorá prichádza... Keď 1. septembra 1939 napadne Nemecko Poľsko, pocíti to záhrada prakticky okamžite. Bombardovanie a ostreľovanie mesta zničí za niekoľko sekúnd všetko, čo manželia Zabinskí roky budovali. Zo záhrady bez zvierat sa stane skladisko nemeckých zbraní a svoje odborné znalosti môžu Antonina a jej muž Jan (Johan Heldenbergh) využívať len k chovu prasiat. Práve tu ale leží začiatok cesty k ich odvážnemu plánu. Prasatá totiž kŕmia zbytkami, ktoré vyprodukujú obyvatelia varšavského geta. A pre ne jazdí Jan pravidelne s nákladným autom. Ale späť neodváža len zvyšky jedla, ale tiež ľudí, ktorých potom ukrýva v pivničných priestoroch pod záhradou. Riskantná operácia je o to zložitejšia, že okolo záhrady neustále krúži nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentný zoológ, ktorý má pre Antoninu nielen profesionálnu slabosť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (234)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nový Schindlerov zoznam sa z toho nestal, hoci námet na to mal. Lenže skôr ako na osobu samotnej Antonin Zabinskej sa dej mohol trochu viac na židovské deti samotné. Bol na to priestor cez dve hodiny, no práve obete, ktorým sa pomáha, sú tu brané len okrajovo, takmer ako komparz. Chýbalo mi tu viac napätia a emočnosti. Chválim ale, že sa Chastain snažila napodobňovať poľský prízvuk. Daniel Brühl zas podal svoj štandardne kvalitný výkon, no žiadny slizský nácek to nebol. Prínos vidím aspoň v ponúknutí históriou takmer zabudnutého príbehu. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Človek nevie ako má tento film brať. Či ako smiešny historický dokument o zverstvách ktoré sa páchali na chudákoch židoch, alebo ako dokumentárny film o zvieratkách z produkcie National Geographic. Čakal som väčšiu akciu, namiesto toho som dostal len pomalý, vlečúci sa dej, bez štipky adrenalínu. Nechápem mnohé komentáre tu prítomných idiotov o tom, že si ani neuvedomovali aké zverstvá robili nacisti počas druhej svetovej vojny. Ja som vlastne zabudol že čo je vo filme, tak to je hneď aj pravda. Zabudol som že Nemci znásilňovali malé židovské dievčatká a strieľali zvieratká. Fuj, nacisti hnusní. Je to len ďalšia nechutná propaganda a nebyť vždy skvelej a oskarovej Jessici Chastain, tak by som to ofľusal odpadom. ()

Reklama

zdepapepa 

všetky recenzie používateľa

Příběhově se to nijak moc neliší od standardní americké Hallmark/Lifetime produkce. Inu, realita občas dokáže být nerealistická. Co ale tuhle filmovou adaptaci v mých očích nadnáší je fakt, že se na něm podílelo mnoho místních lidí včetně velké části z ČR a že si tvůrci dali záležet na výpravě (lokace, zvířata, kostýmy, atd.) Ovšem nebýt toho, že tam kamarádka v ghettu dělala jednu tvář v davu a že na filmu pracovalo několik zvučných jmen, asi bych se na něj nepodíval. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziserka Nyky Karo asi videla v klude svojho obyvaku Polanskeho Pianistu - a taxa rozhodla, ze aj ona bude mat film z WWII. Tema je sice dobra, Druha Svetova, ale rezisersky je to strasna rutina, natocena nezazivne, s kopou nudy v strede filmu a slabym, nevyraznym tempom. Hlavna zrzka Jessica Chastain nic nepredviedla, a uz som par jej filmov videl. Viem, ze z nej nikdy nebude novodoba Ritka Hayworth a uz toboz ne Greta Garbo alebo samotna Audrey Hepburnova. Na tie genialne herecky nema a myslim, ze nikdy mat nebude. este Winsletku keby tam dali, tak jo, ta hrat vie a to tak, ze velmi. No ale prec od Winslet, to som len tak tresol koninu do vetra, Nyky Karo natocila len slusny MekFarland, zvysok filmov je len taky priemer , mozno niekedy lepsi priemer. Postavy sa spravaju nepresvedcivo a scenar _? Som si niekedy myslel, ze vznika pocas natacania : 55 % ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Úkryt v Zoo má velmi kvalitní vyprávěcí linku, která tě s přehledem udrží v napětí po celou dvouhodinovku. Tvůrci si odpouští uplně nejsurovější scény a právě díky tomu vyniká krutost ještě víc, například scéna ze znásilněnou židovskou holčičkou je neuvěřitelně silná i když samotný znásilnění ve filmu nevidno. Varšavský ghetto zde má jen pár záběrů, ale bohatě stačí k tomu, aby si člověk přál být všude jinde, jen ne tam. Začátek filmu se dobře nebude sledovat ani milovníkům zvířat, zejména scéna s dravým ptákem píchne u srdce. Kvalitní podívanou rámujou svým hereckým projevem všichni herci v čele s Jess a Danielem Brühlem. Docela by mě zajímal skutečný příběh, protože takhle se to zdá skoro až neuvěřitelný včetně titulkových dodatků v závěru. Určitě je dobře že Zabinsky mají svůj film, protože za odvahu, kterou ve 2. sv. válce projevili si ho zaslouží. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (9)

  • Všechna zvířata, která vidíte ve filmu, jsou skutečná. (BadCat)
  • Film je založeno na skutečném příběhu dle deníku Antoniny Zabinské. (BadCat)

Súvisiace novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

Reklama

Reklama