Reklama

Reklama

Austrálsky farmár Joshua Connor má zvláštny talent pre hľadanie vody pod zemou vo vyprahnutej krajine. Svoj inštinkt bude musieť využiť v životnom dobrodružstve, aby sa v cudzej nepriateľskej krajine dostal na miesto najdesivejšej bitky prvej svetovej vojny a našiel svojich troch synov. Cesta ho z austrálskeho kontinentu vedie do Konštantínopolu (dnešného Istanbulu), na rozmedzí Európy a Ázie, doprostred chaosu rúcajúceho sa impéria Osmanskej ríše. Connor sa musí zorientovať v neznámom prostredí plnom exotiky. S nečakanou pomocou potom začína súkromné vojnové ťaženie, nemenej veľkolepé než to, ktoré tu nedávno skončilo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (194)

Cheeter 

všetky recenzie používateľa

Na tento film jsem se těšil už jen z toho důvodu, že jde o režijní debut Russella Crowe. Dále mě k tomuto film přitahovala u nás ne tak známá bitva u Gallipole. Očekával jsem, že film se bude točit kolem hledání synů, kteří se ztratili ve válce a u kterých se pouze tuší, že jsou mrtví a že příběh bude mít šťastný konec. To vše nakonec platilo, ale Russellovi Crowe se tuto látku podařilo zpracovat velmi pěkně a pro to byl velký filmový zážitek. ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

R. Crowe by už měl přestat hrát tyhle útrpný role, kde má celou dobu výraz, jako by se za chvilku měl rozbrečet. Když se podíváte na plakát, tak přesně takhle se bude tvářit od začátku až do konce. Ten film je neskutečně pomalej a nezáživnej, nenašel jsem na něm ani nějakou silnou emoční stránku (ztráta synů > naděje, putování), tohle se prostě nepovedlo. A že se Russell zamiluje do pěkné Olgy, tak to je jasný už při jejich prvním setkání. Bez milenecké linie by to vlastně ani nešlo. Gladiátor je jenom jeden a není třeba se snažit hledat náplň v podobných vodách (určitá paralela by se tam najít dala - ztráta, naděje, boj až do konce, rodina). ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

Toz to by ma zaujimalo, preco sa herec ako Crowe, ktory mal potencial hravat drsnych chlapikov, policajtov a kdeakych mlaticiek upise do srackoidnych patetickych filmovych vod ako od Rosakundy Pičler. O kolko by bolo lepsie, keby prisiel nasraty fotrik, ktory nema co stratit medzi tych utierkarov a zacal by to tam hlusit hlava nehlava ? No nasinec by sa odreagoval a zabavil... tu som pozeral dve hodiny na nejakeho prutikara, ktory sa snazi vypatrat zeleny gumy v strede prdele sveta. Do toho stretne zivotom skusanu prilis emancipovanu pindu s malym ciganskym fakanom a spravodliveho Allaha Snackbara, ktory mu pomahaju. Neviem komu je urceny tento druh filmov, ale chlapovi s parom vajec na spravnom mieste asi tazko. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Myslím si,že vo filmovom priemysle by mali platiť jednoduché pravidlá: Režisér by mal byť režisérom,Herec by mal byť hercom.Za kamerou,pred kamerou.Výnimka potvrdzuje pravidlo a neplatí to vždy.Clint Eastwood,či Woody Allen sú tzv.lepší režiséri ako herci,alebo Ben Affleck nie je dobrý herec,tak o to lepší režisér.Oscarový Gladiátor Russell Crowe je niečo medzi tým,herec výborný,režisér? Jeho DEBUT o bolestných udalostiach Austrálie,ktorá bojovala v obidvoch svetových vojnách,tu v prvej,kde pri tureckom Gallipoli zahynuli tisícky austrálčanov,taktiež synovia farmára Joshui Connora.Matka synov prepadla veľkým depresiám,siahne si na život,kolaps v živote farmára,ktorý chce nájsť v Turecku hroby synov.Ale je nádej,že všetci nie sú mŕtvi.Tak prichádza do Istanbulu,kde ho nevítajú s otvorenou náručou...Má to svoje svetlé stránky,lebo stretne ženu,do ktorej sa zamiluje,ale nebezpečenstvo číha na každom kroku.Russell sa opiera o kameru Andrewa Lesnieho,ktorý má dostatočné skúsenosti s epičnosťou,a práve najväčšie grády réžie sú vo flashbackoch,kde sú synovia v extrémne nebezpečných situáciach.Bohužiaľ, Andrew nedávno zomrel.škoda a strata brilantného OKA,česť tvojej pamiatke.Ešte si prizval hlas Lise Gerrard,tak nostalgia je tu.Herci,okrem Russella,ktorý tu hrá ako o dušu,tu mám i krásnu Oľgu Kurylenko,ktorá nemá prakticky čo hrať,ale ani čo pokaziť.Film ako celok je dôstojným spracovaním látky o farmárovi,obyčajnom človeku,ktorý sa zmieta v žiali a strachu,chce nájsť pozostatky synov,ako to sľúbil žene,priviesť domov a pochovať.„Budúci režisér” Crowe má nábeh,že v ďalšom filme sa vráti ako lepší herec,skúsenejší režisér,ale nový Costner v Tanci s vlkmi,asi len ťažko? ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Crowe cestuje „na křídlech vážky“ do Osmanské říše a na obou stranách někdy až nechutně žloutenkové kamery se naivně snaží o velkofilm. Jeho turecký med je občas tvrdý (divácky nekomfortní sténání raněného syna), jinak však rozbředlý a zůstávající mezi zuby (romantická linka, křečovitý patos). Při kriketovém zápase s řeckým týmem mi dokonce málem zaskočil.. Russelle, mám tě rád, ale když si při popíjení kávy pročítal scénář a dumal nad svými možnostmi, podíval ses do lógru..? ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (30)

  • Počas jednej televíznej šou Yilmaz Erdogan (major Hasan) prezradil, že pri nakrúcaní niektorých scén v Austrálii bolo až 49 stupňov Celzia. (Hudakfilms)

Súvisiace novinky

Russell Crowe jako režisér v první světové

Russell Crowe jako režisér v první světové

26.08.2013

Hádáte správně, tématem pro hercův režijní debut bude nechvalně známá bitva o Gallipoli. Během sáhodlouhého zákopového krveprolití v letech 1915 – 1916 tam v boji s Osmanskou říší padlo přes 10 000… (viac)

Reklama

Reklama