Reklama

Reklama

John Henry Clayton (Kiefer Sutherland) sa po rokoch vracia domov. Matka mu zomrela a na svete má už len otca, reverenda Samuela Claytona (Donald Sutherland). S ním má však veľmi komplikovaný vzťah pre svoju krvavú minulosť nájomného zabijaka. Po návrate domov sa John rozhodol všetko zmeniť. Zvesil a odložil všetky zbrane, žije pokojne ako obyčajný človek a chodí po meste neozbrojený. Problémy ale nedajú na seba dlho čakať, najmä keď sa reverend Samuel postaví na stranu farmárov, ktorých sa miestny boháč snaží obrať o pozemky. John odoláva posmeškom a ponižovaniu, ale len do chvíle, kedy mu najatí banditi ťažko zrania otca. Bývalý pištoľník znova berie do ruky zbraň a sám sa postaví mohutnej presile miestnych gaunerov, ktorí terorizujú mesto. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (58)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Namet mi trochu pripominal uchvatny Open Range. Zase tu mame skupinku parchantov, ktori tak dlho provokuju miestneho umierneneho drsniaka, az mi nervy nevydrza a skonci sa to velkou prestrelkou. A okrem romantickej linie tu mame naviac aj riesenie nefunkcneho vztahu medzi otcom a synom v podani skutocneho otca a syna - Sutherlandovcov. Nevadi mi, ze vo filme je len jedna prestrelka na ktoru musime cakat az do konca filmu. Vadi mi, ze film postrada akukolvek westernovu atmosferu a vztahy, ktore sa tu väcsinu filmu riesia nefunguju, postradaju emocie a tym padom to je dost velka nuda. Na film ma najviac nalakalo herecke obsadenie zlozene vyhradne z mojich oblubencov. Ale väcsina z nich pôsobi dost sterilne a jediny, kto tu za nieco stoji su zaporaci. Jak chamtivy a demonicky Brian Cox, tak hlavne Wooovsky zasadovy najomny pistolnik Michael Wincott, ktory je natolko zaujimavou postavou, ze by som si radsej pozrel film, ktory by sa venoval hlavne jemu. A ta zaverecna prestrelka je celkom slusna. 4/10. ()

alchac 

všetky recenzie používateľa

Já vím, proč ty kefíry nerad! Tenhleten Kefír, který měl navíc značně překročenou dobu minimální trvanlivosti, ve mě ovšem vyvolal hnědý tajfun středopacifických rozměrů, neb Kefír dle svého univýrazu asi taky značně slopal archivní kefír a jeho pantáta si také očividně hojně zavdával nějaké živé kultury (akorát mu s ohledem na jeho způsob chůze někdo patrně kradl z karavanu hajzlpapír), pročež při tomto svém Crohnově čardáši se synkem připomínal ze všeho nejvíce svého animovaného jmenovce. Dokonce i ten huhlavě kejhavý akcent mu šel dokonale, jen jsem se neustále bál, že mi poblije monitor zevnitř. A nějaký zakysaný výrobek jistě v míře přebohaté konzumoval i autor scénáře, který zase jeho prostřednictvím nejspíše hledal múzu na zahnědle mastné hladině své domácí DELFIjské hovnírny. Jediný, kdo zcela zjevně jednotným keteringem pohrdl, tak byl švihácký pistolnický (ne)záporák, který žel neustále Kefíra pouze z povzdálí sledoval, nicméně v jehož případě jsem i přesto doufal, že se alespoň v posledních minutách pochlapí a spláchne tuto neuvěřitelně ubrečenou acidofilní noční můru vlastnoručně vyrobeným otvorem do lebky hrdinovy. A protože se tak nestalo, budu se teď tohohle akutního průjmu zbavovat nejméně týden trvající intenzivní špagetovou kůrou. ()

Reklama

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Nuž tragický režisér nemohol hodiť rodinu Sutherlandových do pamätateľných vôd. Mizerne hrané na šablónovú istotu, kde najprv sa čaká na nôž do chrbta až potom.... Neúderné, slabo vyskladané, s kopou priam nútených silových rečí. NIč z ničoho nevyplýva, lebo väčšia časť je o pózerstve. Rodina Demi Moore je čo ? K čomu ten povyk, vzťah. Pištoľník ste alebo nie ste? No ja teda nevidím veľa pozitív, lebo je to tiahlé na krátku stopáž a všetci namlsaný len na záverečnú prestrelku, ktorá rýchlo odíde a je obalená do zvláštneho zvukového mixu. S týmto filmom je to ako s tým poľom a stromami. Robota úplne zvytočná a nanič, ale bol(i) v peknej prírode. (videné 19.04.2016,BDrip) ()

FritoleXx 

všetky recenzie používateľa

Typický americký western. Zápletka se nepřekvapivě točí okolo zlého boháče, který "vykupuje" pozemky od prostých farmářů až nakonec jednomu týpkovi dojde trpělivost a rozhodne se věci řešit... westernovým stylem. Velmi předvídatelné a neoriginální, ale diváci westernů si asi zvykli už. Největší problém ovšem je, že film není zajímavý v jediném aspektu. Samozřejmostí je i co největší přiblížení americkým vidlákům formou vynuceného vyzdvižení farmaření, aby se pak redneckové mohli poplácat po zádech, že na nich stojí Amerika. No a nakonec Kiefer Sutherlands, který vypadá jak strejda štamgast a absolutně se na svou roli nehodí, protože z něj jde nulový respekt. Ač uznávám, že barová přestřelka byla fajn. Ve výsledku se na to kouká dobře, ale nic navíc tvůrci nenabídnou. ()

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Nasratý kovboj sa vráti po desiatych rokov domov, aby splnil mamičkino želanie a pušťa sa do rekultivačných prác. Bývalá sa mu vydala za iného. Nakoniec dostane poriadnu nakladačku od gangstrov, ale nepodľahne pomste, ako strýko Van Dam, za starých čias. Stále je len nasratý. Začne chodiť aj do kostola, Páter jeho otec jasá. Nie nadlho. Zapichnú ho gangstri. To už ale nasratý nevydrží a pobije gangstrov, ako muchy. Mesto jasá, ale nasratý sa aj tak vyparí. Proste bitky, strielačky, spravodlivosť, nasratý hrdina a za kýbeľ nezáživného úmoru. V doslove sa divák dozvie čo bolo ďalej. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (4)

  • Pracovným označením snímky bol názov Redemption. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Spojených štátoch, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Alberta. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (viac)

Reklama

Reklama