Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Česko Bella a Sebastián (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Malý Sebastián, ktorý žije v horách so svojim adoptívnym dedkom, sa jedného dňa tajne spriatelí s divokou fenkou veľkého horského psa Bellou. Uprostred krásnej alpskej prírody spolu zažívajú mnohé dobrodružstvá, to najväčšie z nich im však prinesie svet dospelých počas 2. svetovej vojny... (STV)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (152)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekné. Nečakal som, že to bude mať normálny záver. Francúzi prekvapili a to nie len výpravou ( I love Alpy ) ale aj dejom. Príjemné, miestami nezáživné ale s peknou gradáciou a normálnym záverom, čo cením. A samozrejme netreba zabúdať na prudko jebateľnú Margaux Châtelier a moju obľúbenú divíziu. 4 z 5 ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Pekny rodinny film, nadherne prostredie, podmaniva hudba...za tie krasne prirodne scenerie Alp pocas troch rocnych obdobi davam 4 hviezdicky. P.S.Film nas navnadil, aby sme sli na dovolenku do hor:). Pacilo sa to aj nasmu 2rocnemu chlapcekovi, ale len prve dve tretiny, potom to uz je pre male deti nezaujimave.70%. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Klasický příběh, který se nesnaží nutně o to, aby byl za každou cenu líbivý, ale stejně budete mít celou dobu pocit, že je to tak nějak schválně na emoce. Je zde dost vidět z amerického, trochu patetického způsobu natáčení, ale je to snímek, který tenhle tradiční příběh přinese i nové, mladé generaci. ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Akoby rozprávkový príbeh malého cigánskeho chlapca, ktorého všetky ženy v jeho živote opustili a fenky ovčiackeho psa, ktorá od ľudí poznala len kruté zaobchádzanie a bezcitnosť. Film je zasadený do nádhernej alpskej prírody a sprevádzaný ľúbeznou hudbou. Viem, že niektoré zábery a úseky boli tak trochu schválne prehnané, aby vystupňovali napatie a pridali atmosfére na naliehavosti.Napriek tomu sa mi páči hlavná myšlienka, že ak sa stretnú dve citlivé bytosti a nehľadia na rozdiely, ale vnímajú jeden druhého ako rovnocenného, vtedy vznikne vzácne priateľské puto, ktoré je cennejšie než čokoľvek na svete. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Neškodný, naivný, rodinný pátos vo francúzskom balení. Čakal som o niečo dobrodružnejšie podanie a dostal som síce doslovne prekrásne zábery alpskej prírody a roztomilé zvery v hlavných, aj vedľajších úlohách, ale nič viac. V podstate sa vyše polovica filmu skladá zo záberov psa a chlapca pobehujúceho po horách. To by viac menej k spokojnosti aj stačilo, keby som bol však s tým psom na horách ja sám. Takto to omrzí po pätnástich minútach a ďalej má film problém upútať. Príbeh je zbytočný a mám taký pocit, že baviť nebude ani deti (na to sa tam zbytočne mieša vojna), ani dospelých (pre tých zase bude príliš naivný). V závere sa film navyše zlomí takým spôsobom (zimný útek pred vojakmi), ktorý k predošlej vyše hodine vôbec nesedí. Pravdepodobne sa tu niekto snažil o akýsi presah alebo morálne ponaučenie, ale štýlom ktorý si s predošlými takmer až detinskými minútami odporuje. Vo výsledku som sa nejako extra nebavil, popravde tempo nie je nič moc, ale zase ma to ani ničím neotravovalo. Na to je Belle et Sebastien natočený dostatočne zručne a s citom. Ale vlastne ani neviem prečo som to pozeral ... CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (9)

  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)
  • O rolu predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, ktorým sa stal Félix Bossue, sa uchádzalo až 2400 chlapcov. Po zúžení okruhu adeptov na finálnu dvanástku vzal režisér Nicolas Vanier uchádzačov do svojej vlastnej horskej chaty vo Vercors, kde chová ťažné psy. (MikaelSVK)
  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)

Reklama

Reklama