Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrália The Little Death
Trailer

Maeve (Bojana Novakovic) by sa veľmi rada dozvedela, aké by to bolo, keby ju znásilnil niekto cudzí. Požiada preto svojho priateľa Paula (Josh Lawson), či by túto jej sexuálnu fantáziu, čoby tajné želanie, skúsil bez predsudkov aspoň na sekundu zvážiť.
Medzi Danom (Damon Herriman) a jeho ženou Evie (Kate Mulvany) viazne komunikácia, a preto navštevujú terapeuta, aby zachránili svoje manželstvo. Ten im poradí, že by im mohlo pomôcť, keby si vyskúšali byť niekým iným, niekým, kým sami nie sú.
Rowena (Kate Box) v nie práve najvhodnejšiu chvíľu objaví, čo ju dostane do stavu extázy, a kedy konečne môže otehotnieť. Avšak toto zistenie ju môže stáť jej manželstvo...
Toto sú len tri príbehy z niekoľkých, ktoré odkrývajú tabu vzťahov a sexuálnych fantázií jednotlivých postáv a manželských párov v The Little Death. Príbehy vtipným spôsobom ukazujú, že niekedy by stačilo trochu viac pozornosti a vnímavosti, aby sa predišlo inak nevyhnutnej katastrofe... (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (253)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Veľmi oceňujem netradičné deviácie. Zároveň aj fakt, že napriek sexuálnej téme to nespadá do explicitnosti a vulgárnosti. Film si udržuje komickú rovinu, má tam nejaký ten lightmotív sexuálneho devianta a niekoľko naozaj vtipných a iných naopak veľmi ľudských príbehov. Lawson spája svojich hrdinov ulicou a spoločnými doktormi, alebo len kauzalitou. Scenár odráža určitú vyspelosť a aj napriek sexu hovorí viac o vzťahoch. Nepoučuje, neanalyzuje, len vás necháva nech si vyberiete svojho favorita. Z každého na vás idú sympatie. Každý má pre vás prichystaný svoj vtipný moment. U mňa ale vyhráva línia rapistu a potom hluchonemá epizódka. Zábavné, svižné a naozaj som sa rehotal ako kôň. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

V jednotlivostiach pomerne vtipné, ale výraznejší pozitívny dojem zanecháva iba vynikajúci posledný segment, ktorý kvalitou predčí všetky ostatné. Tým som sa vlastne nepriamo dostal k druhému problému a to nezvládnutej dramatugii. Príbehy sú síce pravidelne prestrihávané, ale hlavne v druhej polovici veľmi nešikovným spôsobom. Niektoré z nich sa tak dočkajú uzavretia ďaleko skôr, akoby sa dalo očakávať (aj preto nie vždy uspokojivého) a silná záverečná katarzia vyplývajúca z ich prepojenia skrátka absentuje. The Little Death vlastne hrá s divákom neférovú hru a snaží sa to kamuflovať práve tým, že to najlepšie si necháva na koniec. Lawsonov celovečerný debut naznačil potenciál tvorcu, ale súčasne ukázal aj jeho slabiny. Verím však, že do budúcna nás môže prekvapiť niečim ešte lepším. ()

Reklama

Bachy 

všetky recenzie používateľa

Vůbec bych se nedivil tomu, kdyby měly hlavní hlavy v mozkovnách nejprve nápad na kraťas o erotickém pnutí a o romanci skrz znakovou řeč a teprv poté kolem dovařili zbytek filmu. Tak moc tahle povídka vyčnívá, tak moc dokáže předat a tak moc si říká o statut výjimečnosti. Nicméně čerstvé je to tématem i pojetím po celou dobu. To bych zase nerad kolem sebe fackoval, když nemám proč. Miluji, když si klikáte naslepo a je z toho bomba. Kudy kliknu k něčemu delšímu a ještě trošku úchylnejšímu? ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Komedie, kterou člověk prostě nevymyslí. Žena, kterou vzrušují slzy, a tak svého manžela neustále dohání k pláči přemýšlením o smrti jeho rodičů či krájením cibule. Manželé zkoušející role play, kdy se do toho muž tak zažere, že už nechce zpátky svou identitu. Žena toužící po znásilnění od svého manžela a operátorka pro hluchoněmé, která mu má přes znakovou řeč tlumočit erotickou linku. Zábavné až do nebe a ke konci i pěkně citlivé, takový odpočinkový feel-good movie, u kterého člověk ani nechce, ať skončí. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Vôbec nie zlá vecička. Niektoré scény boli veľmi vtipné a poriadne som sa nasmial (najlepšia bola tá s erotickým telefonátom, za tú by som dal aj päť hviezd), nie všetko však naplnilo moje očakávania. Akoby sa vo filme stretlo niekoľko skvelých nápadov u ktorých to najprv vyzerá, že sa pravdepodobne čoskoro zadusíte smiechom, no ich vyústenie nie je veľmi uspokojivé (reč je najmä o "role playing" poviedke, ktorá bola spočiatku veľmi vtipná a bolo zaujímavé sledovať ako ďaleko sa až dostane, no jej zakončenie bolo akosi chladné a podobný problém má aj poviedka s plačom), pričom napríklad taká línia so spaním sa od ostatných poviedok líšila až tak, že bola vyložene nevtipná a svojou smutnou náladou sa tu ani veľmi nehodila. Dokonca aj tá záverečná "skladačka" bola celkom meh. Nakoniec tak ide o fajnovú komédiu s originálnym konceptom, ktorá vás zaručene rozosmeje, ale keď od nej budete čakať viac než to, tak môžete byť sklamaní (ako som bol aj ja, naivne si mysliac, že sa budem smiať od prvej sekundy až do konca). ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (3)

  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)
  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)
  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)

Reklama

Reklama