Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ak chceš boha pobaviť, skús mu povedať o svojich plánoch... Tak by mohlo znieť motto poviedkového filmu o tragických náhodách. Kultový mexický film rozpráva tri príbehy o stratách, ľútosti a tvrdej realite života, ktoré sú spojené nešťastnou automobilovou nehodou ale aj láskou. Octavio je zamilovaný do bratovej priateľky a chce získať dosť peňazí na to, aby ju a jej dieťa odviedol od surového brata niekam za lepším životom. Preto sa rozhodne dať psa Cofiho na brutálne ale lukratívne psie zápasy. Na úteku pred konkurentom zo psích zápasov nezastaví na križovatke a spôsobí reťazovú haváriu. Jej obeťou sa stane aj populárna modelka a celebrita Valeria. Valeria príde o nohu aj kariéru a zrazu sa musí vyrovnávať s novým životom. Svedkom tragédie je El Chiro, bezdomovec s temnou minulosťou, ktorý sa stará o potulných psov. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (632)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prvá časť je absolútna bomba, druhá ťažká nuda a tretia solídny nadpriemer. Bohužial prvá časť má vysoké tempo, ktoré vystrieda komorná atmosféra bytu s nekonečne sa opakujúcim, otravným volaním na psa. Potom sa síce tempo znova zrýchli, lenže je už cítiť nesúrodosť a tým pádom aj vykonštruovanosť príbehu. Z filmu je jasné, že sa jedná o debut, kde režisér ešte nie je schopný predviesť svoj štýl bez chýb. Jedna z výnimiek, kde obsah víťazí nad formou. Aspoň pre mňa. ()

Morien 

všetky recenzie používateľa

(1001) Nerozumím tomu. To nejsou tři propletené příběhy, to je film složený ze tří povídek. A tak ani tak nechápu, co to má znamenat. A abych napsala víc než jenom tři věty, tak dodám ještě zpětné uvědomění, proč mě to ani nezajímá: Nikdo z těch postav není dobrý člověk (Gael k tomu má asi nejvíc nakročeno, ale i on se chová hned od začátku dost problematicky). Proč bych se měla dívat na film výlučně jenom o zlých a špatných lidech. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Prepletenec niekoľkých príbehov a osudov ľudí, kde je ústredným motívom láska, či už je to partnerská, otcovská alebo láska ku zvieratám. Kvalitu snímku trocha znižuje dejová linka s otcom, ktorý sa snaží zblížiť so svojou dcérou. Prišlo mi to veľmi povrchné a zbytočne uťahané, tiež koniec tohto príbehu akosi vyšumel do prázdna, tam kde bolo treba ubrať bolo pridané a naopak. Je to škoda, pretože príbeh o dvoch bratoch rivaloch aj o nešťastnej modelke vážne stáli za to. K tomu treba ešte prirátať aj slušnú atmosféru hlavne v spojitosti s depresívnejším prostredím a 150 minút prejde ako voda :). 80/100 Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Ińárritu je borec. Tenhle film je přímým opakem toho, co jsme zvyklí vídat v latinskoamerických novelách. V Esmeraldách atd. jsem svědky neuvěřitelně podprůměrných výkonů, ubohých dějů a černobílých postav. Člověk by si pomyslel, že tam ani nemají filmové školy, když jejich nejvíce viditelný produkt je tak žalostný. Sice je to jako srovnávat Trošku s Kubrickem, ale stejně si to neodpustím. Amores perros díky třem odlišným příběhů umě sestříhaných do filmečku utíká fofrem a člověk se ani nenaděje a už je konec. K tomu se člověk kochá silně nadprůměrnými hereckými výkony, poutavou kamerou a strhující story. Bravo. ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

První příběh mě neskutečně bavil. Opravdu, lepších 50 minut jsem už dlouho neviděl a věřil jsem, že tohle bude další skvělý film od režiséra, který natočil 21 gramů. Jenže pak přišel druhý příběh a tam to začalo malinko drhnout, ale stále to bylo nadprůměrné. A nakonec přišel poslední příběh, který šel totálně mimo mě. Tím nechci říct, že by byl nějak špatný nebo vyloženě hloupý, jen mi prostě nesedl a klidně bych se bez něj obešel. Kdybych mohl své hodnocení rozkouskovat, bylo by to zřejmě takto: První příběh - 100 %, druhý - 80 %, třetí - 60 %. Bylo pro mě velkým zklamáním, že film, který začne tak skvěle, skončí tak… nezáživně. Dohromady mi vychází nějakých 80 %, což zcela odpovídá. Protože Amores perros je nadprůměrný film, ale až tak, aby byl na IMDb hodnocen jako 164. nejlepší film, zase ne. Osobně bych místo něj dosadil právě 21 gramů, který mě bavil celý a mnohem víc, i přes své složité retrospektivní vyprávění. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2000 na Cannes FF. (Varan)
  • Velmi nezvykle se už na začátku filmu objevuje upozornění, že během natáčení nebylo zraněno žádné zvíře. (don corleone)

Súvisiace novinky

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (viac)

Reklama

Reklama