Reklama

Reklama

Grinch

  • Česko Grinch (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na svete sa prekvapivo nájde veľa ľudí, ktorí Vianoce nemajú radi. Medzi nimi všetkými vyniká Grinch, večne namosúrený zelený chlpáč, ktorému celkom vyhovuje samotárstvo v jaskyni, kde sa necháva obskakovať svojím psom Maxom. Do civilizácie vychádza len v tých najnutnejších prípadoch, napríklad keď jeho chladnička a komora začnú zívať prázdnotou. Háčik je v tom, že v mestečku, kam za nákupmi vyráža, žijú samí nechutne pozitívni obyvatelia, ktorí sú tím nadšenejší a dychtivejší, čím viac sa blíži Štedrý deň. Domy sú obsypané svetlami, koledy znejú na každom kroku, deti si pripravujú zoznamy darčekov, vo vzduchu voňajú koláče a to všetko pôsobí na Grincha ako červené súkno na býka. A keď sa potom ešte dopočuje, že tohtoročné vianočné sviatky by mali byť trikrát opulentnejšie ako po iné roky, rozhodne sa to celé zaraziť a vianočnú atmosféru ľuďom ukradnúť doslova z pred nosa. Stačí nájsť sane, vhodné stádo sobov, nasadiť si falošné fúzy a predbehnúť toho deduška, ktorý nosí darčeky komínom. Ale aj ten, kto počíta doslova so všetkým, sa môže raz prepočítať. V mestečku žije dievčatko Cindy, ktorá sa rozhodla nastražiť na Santu pascu, len aby ho mohla poprosiť o nejaký výnimočný darček pre upracovanú mamičku. Prvé stretnutie Grincha a Cindy bude trošku bolieť, ale obom veľmi nečakane zmení život. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (221)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Zvuk známý vychází z hlasivek nory a skrz něj zas promlouvá solitér z hory. Tento však nemá zájem se ve zlatě plazit, cílem je všem nebohým bližním Vánoce zkazit. Geiselovu chlupatci ke konci adventu nic svaté není, všude jen shon a komerce, mám pro vás, pane Grinchi, jistou dávku pochopení. Nad slunce však jasné je, že se popel bude sypat na hlavu a než Štědrý den dojde ke svému sklonku, kazisvátek zlomen sjedná nápravu. Srdce se zvětšilo, již netíží jej sžíravá samota, u prostřeného stolu ve společnosti přátel, vidíme změkčilého… Tenhle zelený agent z protivánočního nestihl nějak výrazněji zklamat, snad i proto, že se v něm nezpívalo.. ()

vyfuk 

všetky recenzie používateľa

Dejme tomu nový Grinch je v podstatě přesně uzpůsobený na dětské publikum. Animace dává větší možnost tomu popustit uzdu fantazii. Podle mě není pravda, že by film nepřidával nic nového. Vlastně tento konkrétně trochu upravuje celý příběh, což se jeví jako originál. Oproti jiným animákům není tolik vtipný, inovativní a podobně. Takže jsme na takovém zmrzlém bodě, kdy je to stále stejné, jen v něčem modifikované. Ve výsledku hezký příspěvek do diskuze, nicméně asi snadno zapomenutelný, pokud to nebude pouštět dětem. I když starý Grinch byl mnohými nenáviděn, pro mě je to stále srdcovky, ve které je Grinch skoro až temným antagonistou ve stylu noirových filmů, kdežto zde je neustále ambivalentní jak balancuje mezi nenávistí a normálností, což asi dává větší smysl, ale působí to nevěrohodně. ()

Reklama

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Hezkou ideu, že Vánoce neznamenají jenom dárky a svítivé ozdobičky, je nezbytné hlásat stále dokola co nejsrozumitelněji, to kvituji – přičemž samotářský Grinch právě ji zpodobňuje. Co dál… srandovní i roztomilé vedlejší postavičky (pejsek Max a tlustosob Fred FTW) či krásná animace (především srsti a sněhu). Slušných pár vtípků rozesměje, jinak ale Grinchův plán na ukradení Vánoc nastavují spíše rutinně infantilní zběsilosti pro mrňata – až do veskrze schematického, nedůvodného procitnutí (trojnásobného zvětšení srdce). ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Grinchovi nechýbajú desiatky pozitívnych odkazov a myšlienok, čo treba oceniť, vzhľadom na šírku publika. Čo sa až tak oceniť nedá, je príliš rýchla katarzia hlavného hrdinu a z toho prameniaca nuda. Zúfalo tiež chýba viac akcie. Aspoň trochu originality vniesli tvorcovia do vynálezov, ktoré si Grinch majstruje vo svojej jaskyni nad mestom (cítite tú podobu s Batmanom?). Stále je to však málo a tak sa nie je čo čudovať, ak niekomu len čosi vyše 80 minút trvajúci film pripadá pridlhý. Na Grinchovi vadí, že hoci nesie peknú myšlienku, nepopasoval sa s tým, že ide už o x-tú adaptáciu a príbehovo neponúka nič, čo by stálo za zmienku. To beriem ako nevyužitie značného potenciálu a preto nemôžem hodnotiť inak, ako priemerne. 47% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V Spojených štátoch amerických je Grinch všeobecne známa a obľúbená rozprávková vianočná postava. Je to akýsi mrzutý, nevľúdny chlpatý trol, protivný zelený škret, ktorý žije so svojim psom Maxom v jaskyni nad mestečkom a ukrutne nenávidí Vianoce. Ja som ho prvý krát videl vo filme Rona Howarda z roku 2000, kde túto postavičku stvárnil herec Jim Carrey. Grinchov príbeh a jeho charakter na mňa moc nezapôsobil. Ku mojej predstave Vianoc nepasuje. Teraz po dvadsiatich dvoch rokoch som sa dostal ku animovanej verzii, ktorá bola vyprodukovaná v roku 2018. Dal som teda v tomto predvianočnom čase Grinchovi druhú šancu ma zaujať, či aspoň trocha pobaviť. Bohužiaľ táto animovaná verzia je ešte otravnejšia a omnoho nudnejšia ako Howardov film z roku 2000. ** ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (8)

  • V úvodní scéně filmu, kdy se Kdovíci táhnou provazem po rybníku, je provaz mezi pudlem a myškami stálý, kdežto pudlův ocas je v pohybu. (PAULOO)
  • Písnička, kterou hraje Grinch v jeskyni (na varhany) s Maxem (bicí), je „All by myself“ od Erica Carmena. (Fary)
  • Ve scéně, kde Grinch vrací ukradené dárky, je na saních mezi vaky vidět stejný plyšový jednorožec, jakého má Agnes ve filmu Já, padouch (2010). (Stibak)

Súvisiace novinky

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (viac)

Fantastická zvířata neplní očekávání

Fantastická zvířata neplní očekávání

19.11.2018

Pokračování kouzelnické ságy Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny tento víkend dominovalo v kinech. Namísto obřích výdělků ale sequel k fantasy spin-offu Harryho Pottera sotva dožene první díl… (viac)

Reklama

Reklama