Reklama

Reklama

Pád legendy

  • Česko The Program: Pád legendy (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film mapuje vzrušujúci príbeh cyklistickej kariéry svetoznámeho Lancea Armstronga (Ben Foster) z prelomu tisícročí. V tom čase zápasil s rakovinou a spolu s jeho americkými cyklistickými kolegami zbierali jeden úspech za druhým, pričom z tohto európskeho športu urobili svetový fenomén. Ako sedemnásobný víťaz Tour de France odchádza Lance Armstrong do športového dôchodku. Je vnímaný ako jeden z najväčších športových hrdinov. Írsky športový novinár David Walsh (Chris O'Dowd) je spočiatku tiež okúzlený Armstrongovým talentom a charizmou. Avšak po niekoľkých víťazstvách na Tour de France mu niečo na ňom nesedí a začína byť presvedčený, že jeho výkony sú podporené zakázanými dopingovými látkami. Walsh hnaný túžbou dokázať pravdu, začne zhromažďovať dôkazy, ktoré nakoniec Armstronga odhalia ako najväčšieho podvodníka v histórii športu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (169)

neoBlast 

všetky recenzie používateľa

Ubohost, která kříčí na diváka "TELEVIZE" snad každou minutou, kterou se hraný Lance Armstrong prohání vaší televizí. Škoda, že se tvůrci zaměřili na fyzicky podobu protagonistů (obdivuhodná) než na scénář, dialogy a propracování postav. Skoro s každým dalším vyřčeným proslovem vám Ben Foster zabije tisíce mozkových buněk a jeho "mafioso" variace je k nechtěnému smíchu. The Program je tím nejlacinějším Hallmark filmem týdne co si umím představit a zasloužilý Stephen Frears je k projektu připojen snad jen náhodou. 20 % ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Toto nie je film o Armstrongovi. Je to film o dopingu, o zákulisí vtedajšej profesionálnej cyklistiky, o vyšetrovaní, zháňaní dôkazov ... očami Davida Walsha a vyšetrovacej komisie. Armstrong mi z tohto filmu vychádza ako jeden nesympatický človek a ani tých pár sĺz v jeho očiach a to jeho priznanie ma nedokázalo zlomiť, a preto nechápem, kde sa teda zobrali všetci tí jeho nadšení fanúšikovia. Film je dynamický, má o čom rozprávať, má výbornú hudbu, dobré herecké výkony a aj napriek tomu ma extra nebavil. Apropo, keby do toho tímu zobral vtedy aj Floyda, tak by sme doteraz žili v blaženej nevedomosti asi. ()

Reklama

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Dobře zvládnuté řemeslně, cyklistika je tu sice možná na trošku vedlejší koleji a snímek se zaměřuje hlavně na doping. Na jednu stranu s Amstrongem máte chuť soucítit. Na druhou stranu ukázal, jak "vyjebal" s celým světem a lidi co v něj vzhlíželi musel zklamat. Popral se s rakovinou, poté se vrátil a ukázal odhodlání, bohužel nečisté. Teď trochu mimo film, jednou mi můj děda říkal, že není možné, aby tohle člověk dokázal. Že už tu třeba nebude, tak to stejně vyjde na povrch, že je to podvodník. A nemýlil se, už tu sice děda není, ale měl pravdu. Když to shrnu, cyklistika je možná neprolezlejší sport na světě a divím se, že se po této aféře vůbec ještě jezdí. Amstrong lhal celému světu a teprve po skončení kariéry ho začalo hryzat svědomí, no, svědomí je pěkná svině .. 6/10 = 65% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Príbeh Lance Armstronga by sa dal dokonale opísať frázou "From Hero to Zero". Nikdy som ho Armstronga nemal rád - ani ako športovca, ani ako človeka. Jednoducho mi vždy na ňom prekážalo to obrovské sebavedomie a ego, ktorým sám seba vystavoval na obdiv. A keď sa prevalilo to, že všetky úspechy dosiahol dopingom a celá tá jeho hrdinská aura je vystavaná na základoch podvodu, mohol som sa akurát tak pousmiať. Je mi jasné, že veľa fanúšikom (resp. už bývalým obdivovateľom) Lanceho sa tento film pozdávať nebude, keďže je to Armstrong vykreslený v dosť negatívnom svetle, ale mne sa ten film teda o to viac páčil. Obával som sa, že film bude ladený ako vysoká glorifikácia tohto muža, ale našťastie to tak nebolo - a práve tá faktografická atmosféra tomu dodala ten žiadaný spád. Veľmi dobré! Za mňa 5 hviezd! ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek je opravdu ubíjející v tom, jak je jednostranně zaměřený, ale vzhledem k tomu, že se mnohé roky Lance definoval jako svatý, tak je to příjemný pohled. Navíc jsem až teď zjistil, jak hluboce to vlastně všechno šlo a jak to i vypadalo. Zase tolik mě před tím celá aféra nezajímala. Ben Foster i Chris O'Dowd výborní! ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (15)

  • Arbitrážny súd prikázal vrátiť sumu 10 miliónov dolárov pre SCA Promotions. Na konci septembra 2015 sa Armstrong napokon dohodol na vrátení peňazí, na akej konkrétnej sume sa dohodli však nezverejnili. (hojko)
  • Obsadenie Guillaumea Caneta, ktorý si vo filme zahral talianskeho doktora Ferrariho, režisér snímky Stephen Frears okomentoval pred novinármi v Hollywoode tak, že keďže nemohli nájsť vhodného anglicky hovoriaceho Taliana, tak použili anglicky hovoriaceho Francúza, aby stvárnil nechválne známeho talianskeho doktora. (MikaelSVK)
  • Na zozname zakázaných látok Slovenskej antidopingovej agentúry bol v roku 2014 aj liek Panadol Grip, v roku 2015 bol však tento liek už povolený. Lieky ako napr. Kinedryl, Panadol a Paralen či Valetol patria do monitorovacieho programu dopingových látok. (hojko)

Súvisiace novinky

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (viac)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (viac)

Reklama

Reklama