Reklama

Reklama

Pelé: Zrodenie legendy

  • Česko Pelé: Zrození legendy (viac)
Trailer 1

Chlapec, ktorý nemal nič a zmenil celý svet. Príbeh jednej z najväčších legiend najpopulárnejšieho športu na svete. Pelé a jeho raketový vzostup z chudobného predmestia brazílskeho Sao Paula až do centra najväčšej svetovej športovej udalosti, kde sa vo veku sedemnásť rokov stal najmladším víťazom majstrovstiev sveta vo futbale... Pelé. Meno známe na celom svete, športová legenda, ktorá zmenila futbal raz navždy. Národný hrdina, na bedrách ktorého spočívali sny i nádeje celej krajiny. Skôr než sa stal ikonou, bol obyčajným dieťaťom zo slumov brazílskeho Sao Paula, takým chudobným, že si nemohol dovoliť ani naozajstnú futbalovú loptu. Príbeh zachytáva jeho raketový vzostup a oživuje najväčší športový príbeh dvadsiateho storočia - od drhnutia podláh v snahe zaopatriť rodinu cez zdokonaľovanie úchvatného štýlu hry v uliciach až po účasť na majstrovstvách sveta vo Švédsku, kde v sedemnástich rokoch strelil víťazný gól a Brazília vďaka nemu po prvýkrát vyhrala. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (131)

Hanys_ odpad!

všetky recenzie používateľa

Strašlivá kravina. Ta první třetina hrající si na něco ve stylu Města bohů s odřenýma ušima ještě ušla, ale postupem času šel celý pohádkový příběh do kopru. Úplně nejvíc mě dokázaly pobavit fotbalové parádičky ve stylu "na Peleho leti centr, kolem něj samo nikdo není (jenom šest protihráčů postává kolem a koukaj) a on osamocen střihne nůžky." Prostě fotbalový film od Amíků.. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že to bolo viac fantasy ako životopisný film ale nemôžem povedať, že by to bolo vyslovene zlé. Nenudil som sa, nebola tu žiadna zbytočná vata, futbalové scénky, až na tie spomalenia, boli úchvatné, cameo skutočného Pelého potešilo a ten mladší ktorý ho hral tiež nebol na zahodenie. Bez tých motivačných kecov by som sa ja osobne zaobišiel no predpokladám, že mnohí diváci by to neprekúsli, takže to hodnotím na 2*. Nie je to pre mňa ale zlé to nebolo. ()

Reklama

venca163 

všetky recenzie používateľa

Vzal jsem na víkend nějakou prácičku, takže jsem samozřejmě místo toho hrozně prokrastinoval. Když už jsem se chtěl zvednout ze křesla, tak začlo v telce tohle a já jsem si řek, že to je ideální způsob jak strávit další 2 hodiny. Nejsem zrovna kdovíjakej fotbalovej fanda, ale i tak mě to celkem bavilo a dozvěděl jsem se pár věcí, co jsem (o fotbalu, Pelém, Brazílii...) nevěděl. Takže ztráta času to určitě nebyla, formu sportovní pohádky ale tolik nemusim. #v16veSlumu #v17NaMS (65%) ()

Faila 

všetky recenzie používateľa

Pro podobné příběhy mám slabost, většinou mě dojmou a udělají mi dobře. Někdy se to v nich přežene a výsledek mi přijde patetický a pitomý, tohle ten případ naštěstí (pro mě) nebyl. Jméno Pelé mi není neznámé, přesto vím o jeho životě prd, tak jsem se aspoň něco dozvěděla. A příběh jeho, potažmo celého brazilského fotbalového nároďáku, potažmo celé Brazílie má docela sílu a určitý význam i pro současný fotbal, což není na škodu vědět. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nemám rád Pelého, ani kanárikov :) Ale film sa mi páčil. Neviem zhodnotiť do akej miery film korešponduje so skutočnosťou, hlavne čo sa týka Pelého detstva a dospievania. Avšak práve tá časť príbehu zasadená do chudoby slumu a poddanej rodiny ma bavila azda najviac. Potom už sa to všetko točilo len okolo futbalu a MS 1958 vo Švédsku. Opäť sa film nezaobišiel bez prehnanej heroizácie, ale napriek všetkému som sa nenudil ani chvíľu, a Pelého beletrizovaný životopis ma napokon prekvapujúco bavil. Bolo to fascinujúce! A páčil sa mi aj pohľad na vtedajší futbal bez trápneho simulovania a prehnanej celebritizácie niektorých jedincov, ktorí slová ako pokora a skromnosť nepoznajú. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (14)

  • Film mal byť pôvodne vydaný k Majstrovstvám sveta 2014 v Brazílii, plán sa ale nestihol dodržať. (toi-toi)

Reklama

Reklama