Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Veľká Británia Inanimate
Trailer 1

Skupina študentov a učiteľov z univerzity sa vyberie na lodi Harbinger sledovať život morských živočíchov. Náhodou zachytia neznámy signál a rozhodnú sa preskúmať jeho zdroj. Z vody vytiahnu kus zamrznutého ľadu, v ktorom je vesmírny modul. Netušia ale, čo rozmrazením ľadu spôsobia - a začína sa nemilosrdný súboj proti príšere. (TomX2)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (103)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Je jasné, že tvorcovia tohoto filmu sa inšpirovali vecou a pobrali znej naozaj dosť. Len aj keď sa snaží akokoľvek, na vec jednoducho nemá. Lod bol dobrá voľba, jej klaustrofobické priestory vedeli vytvoriť atmosféru. Dlhé pohľady na zasneženú loď mali pekný vizual. Najväčšiu chybu vidím v trikoch, boli veľmi zlé spracované, tam sa ukázal nízky rozpočet, lebo aj monštra boli poväčšine snímané v tme. Musím vyzdvihnúť Henriksena, nielen bol jednoznačne najlepším hercom na palube, ale tato rola mu bola ušitá na mieru. Nie som z tohoto filmu sklamaní, ale ani nadšení.Videné v rámci Season Chalenge Tour 2015. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tak sa nakoniec ten výborný námet o Gagarinovi, ktorý na Jupitery požral besné huby predsa len podarilo zmrviť. Vizuálne spracovanie slabé a úprimne povedané, pokiaľ chce niekto vidieť mäsožravý muškát, nech si pustí "Adéla ještě nevečeřela". Hororové prvky s minimálnym účinkom, pričom jediné čo dokázalo zamraziť boli vločky vo veľkosti vredov pouličného narkomana. Digitálne efekty mi nikdy nerobili dobre, takže nejaké tie pudingové zliatky ala Terminátor mi prišli skôr trápne než strach naháňajúce. Veľká slabota - 40%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Je zajímavé jak před releasem se internetem šířili zvěsti, že se bude jednat o poctu starému Thing a jakmile film vyšel a příliš se bohužel nepovedl, tak je okamžitou vykrádačkou.. To jen na okraj. Harbinger Down je tuctový průměr, který má téměř totožné efekty jako Thing z 80. let, myslím, že kdyby si oba filmy vyměnily rok vzniku hodnocení vypadá jinak. Zamrzí absence gore či děsivější atmosféry, klidně film mohl být okořeněn i nějakou lekačkou, ale prostě nic, nesnaživé a málo podmanivé. Škoda promarněný potenciál, na který se čekalo rok. Story 4/10, Atmosféra 5/10, Gore 1/10, Vizuál 5/10, Akce 3/10, Zábavnost 5/10 .55% ()

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

Miluji takovéhle filmy, nemusí to být nutně horor, mám rád ten zápal těch tvůrců natočit film, který by rádi a jdou přes různé překážky, ta největší bývá nedostatek financí a byť na tohle filmu je to znát, nevadilo mi to. Vadili mi jiné věci, které občas převažovali to dobré v tohle filmu. Ale popořadě, nejprve je třeba zmínit to co je na tomhle filmu skvělé. Za prvé obsazení, v tomhle směru nejvíc stojí za zmínku Lance Henriksen, Camille Balsamo, Matt Winston a Reid Collums, jejich postavy sou nejvíc výrazné a taky sou to největší sympaťáci z celého filmu. Pak sou tady masky a efekty, některá monstra sou fakt parádně udělaný, je tedy škoda že film je tolik neukazuje. No a pak atmosféra, která je místy bravurně budovaná, ale místy film zkouší být dramatický a to se mu né úplně dobře daří. No a teď hlavně ty negativní, nejvíc mi vadilo že sem cpali Ruské špiony a pak to že se hned v úvodu zjistí, proti čemu stojí, co to umí a jak takového nakaženého odhalit a jak s tím i bojovat. Věc z roku 2011 možná neni dokonalá, ale právě ty to, důležité věci zvládá relativně dobře. Takže proto tenhle film má tři hvězdičky a Věc z roku 2011 čtyři. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Lodička Harbinger má problém. Po tom, ako jej posádka vytiahne podivnosť zo Sovietskeho vraku, TO na jej palube ožíva a nastávajú životné (a smrteľné) problémy... Neviem či ľuďom, ktorí na tento najúspešnejší horor Kickstarteru prispeli, bude stačiť, že z toho vznikla „iba“ lacnejšia a neoriginálna variácia luxusného "The Thing", ale ja som čakal viac a určitému sklamaniu sa neubránim. Film síce nie je zlý; je v pohode porovnateľný s novodobými Thing variáciami ako "The Thaw" či "Blutgletscher" – teda to nie je žiadny zázrak, len fajn sci-fi horor. Chválim avizované praktické efekty, kapitána Henriksena, obstojnú atmosféru, pár scary momentov a vcelku silné finále. Nechválim klišé, stereotyp, ostatných hercov a určitú naivitu, ktorá mi to miestami narúšala. 2011kový prequelový "The Thing" je lepšou voľbou, ale minimálne za jedno pozretie Harbinger stojí. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)
  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama