Reklama

Reklama

Annabelle

  • Česko Annabelle (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

John Form (Ward Horton) našiel pre svoju nastávajúcu manželku Miu (Annabelle Wallis) dokonalý darček – krásnu starú klasickú bábiku oblečenú do snehobielych šiat. Ale Miina radosť z Annabelle netrvá dlho. Jednu hroznú noc vtrhnú do ich domu vyznávači satanského kultu a brutálne napadnú mladý pár. Preliata krv a hrôza nie sú to jediné, čo za sebou nechávajú. Vyznávači Satana vyvolali bytosť tak zákernú, že nič z toho, čo urobili sa nedá ani zďaleka porovnať so zlom, ktorým je teraz posadnutá Annabelle. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (619)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Mína je v poslednom štádiu tehotenstva. Od svojho manžela dostáva dar v podobe historickej "panenky". Od momentu ako je pridružená do rodiny, začína manželom "peklo". Hneď v prvú noc sú vo vlastnom dome napadnutý párom vyznávačov kráľa temnoty, Mínu začínajú prenasledovať vidiny a halucinácie. Spočiatku obaja manželia bábke nevenujú žiadnu pozornosť. Keď sa však presťahujú do nového bytu, pričom ataky voči Míne neprestávajú, uvedomujú si, že niečo v ich "domácnosti" nie je v poriadku. Priznávam, od "Annabelle" som nič neočakával. Udeliť však tomuto snímku "odpad", či jednu hviezdu je z môjho pohľadu veľmi kruté (nech už sa jedná o akýkoľvek "kopirák"). Atmosféra obohatená o niekoľko slušných (možno aj nepredvídateľných) lakačiek, miestami veľmi slušná. Som rád, že som tento snímok videl, pričom ho popredu nezatratil. Miestami mi v ďaka hudbe pripomínal "Insidius", ale to už je asi taký ten môj "blok", keď mi niekedy niečo, všetko pripomína - 60%. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Po dlhej-predlhej dobe mi pri nie jednej scéne prešiel mráz po chrbte. Nemá to úplne rovnakú mrazivú atmosféru ako v oboch "Zajatiach démonov", no neviem prečo by sme mali toto dielo k nim prirovnávať. Ten mráz som mal práve pri pohľade na rohatého "kozo démona". Pretože ja mám na hororoch najradšej práve strach, ktorý ide z toho, čo sa na plátne odohráva a nie z tých lacných lakačiek, kedy na vás niečo vyskočí a príde do toho dramatický tón. Práve vďaka tomuto, je pre mňa tento horor skutočne hororom. Annabelle ako horor je pekne spracovaný vrátane efektov. Film sa mi veľmi páčil, milo ma prekvapil a je tu podhodnotený a preto tomu plesknem za plný počet. Síce si myslím, že množstvo ľudí si neprečítalo alebo nepochopilo tento príbeh a preto tu sú na tento film také negatívne reakcie, ale nebudem im ich názor brať. Annabelle je pomerne kvalitný duchársky horor, hoci to nie je žiadny zázrak. Navyše ústrednej dvojici to spolu svedčí a pôsobí naozaj sympaticky. Práve kvôli úžasnej a sexi Annabelle Wallis je táto sníma o triedu na vyššej úrovni. ()

Reklama

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Od tohto hororu som čakala naozaj viac. Mnoho hororov (dobre tak každý) idem pozerať vždy so strachom. Potom si však uvedomím, že to vôbec nie je tak bububu ako som očakávala a začne ma film nudiť. Tu však celkový dojem pokazil najmä ten diabol, čert, satan alebo čo to bolo zač. Skôr než desivý bol tento bubák akousi paródiou na niečo čo je desivé. A ja neviem či sú tí ľudia naozaj tak slepí, že o takto nechutnej bábe povedia, že je krásna a ešte si ju chcú vystaviť doma niekde na poličku. No ani náhodou v momente by som ju spálila. Ale zas sa mi celkom páčilo to prepojenie s besnením Mansonovej rodiny. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

No nebylo to nic extra. Popravdě jsem od toho ani moc nečekal. Ne velmi zajímavý spin-off k V zajetí démonů. Ta panenka prostě sama celý film neutáhne. Odehrává se to teda ještě před tím. Vypráví to o mladé rodině, které tahle panenka pěkně zavařuje. Všude je pronásledují démoni. Ti do toho ještě čekají dítě. Nakonec to vyřeší po svém. Nepřišlo mi to ale nějak strašidelné. Ani lekačky nejsou nic moc. Jo a hraje tam Bra'tac z SG. :) Ten konec mi přišel divný... "Chce její duši!" ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Když někdo obsadí do hlavní role hororu takovou kočku jako je Annabelle, těžko může čekat, že se budu bát. I když jsem si párkrát cvrknul do kalhot, většinu času jsem akorát tak přemýšlel, jak bych ji chránil a odváděl její myšlenky na mě. Co se Annabelle panenky týče, ta je už ták profláknutá, že ani trochu nerozumím tomu, proč se Leonetti vůbec obtěžuje s takovouhle pohádkou. Tři lekačky v hororu je totéž co tři minuty s Miou. Žalostně málo. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (38)

  • V knižnici je kniha Taschen, ale vydavateľstvo Taschen vzniklo až v roku 1980. (Pat.Ko)
  • Morganna Bridgers, Zach Pappas a Joseph Bishara sú jedinými hercami, ktorí sa vrátili z predchádzajúceho filmu (V zajatí démonov). May a Pappas si zopakovali svoje úlohy Debbie a Ricka, zatiaľ čo Bishara, ktorý stvárnil Bathshebu, hrá v tomto filme démona. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (viac)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (viac)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (viac)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (viac)

Reklama

Reklama