Reklama

Reklama

Mara

  • Veľká Británia Mara
Trailer 1

Po záhadnej smrti svojho manžela je Helena (Rosie Fellner) označená za hlavnú podozrivú. K prípadu je povolaná aj psychologička Kate (Olga Kurylenko), pretože Helena je presvedčená, že za smrť jej manžela je zodpovedná tajomná démonická entita. Keď sa Kate dozvie o Mare, ktorá svoje obete zabíja počas spánkovej paralýzy, začína si uvedomovať, že všetky detaily týkajúce sa prípadu začínajú smerovať práve k tomuto démonovi. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (52)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Obstojná duchařina s bubákem, respektive noční můrou. Již odpradávna se toulá po světě stvoření, které vstupuje lidem do snů a děsí je. Způsobuje jim spánkovou paralýzu a později smrt. Noční můra, Mara, vstoupí i do života mladé ženy Kate. Musí ale dojít k několika úmrtím, než pochopí, že je sama v ohrožení života. Slušná kamera, místy napínavá atmosféra a naštěstí minimum lekaček a padajícího nádobí, byť se jim autoři nevyhnuli. Nechybí krátký záběr na slavný obraz Noční můra od Henryho Fuseliho. Freddy to samozřejmě není, ale na jedno podívání fajn. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Nočná mora je skvelá bytosť, ktorá má hlbokú tradíciu aj v slovenskej mytológii, preto ma prekvapilo, že po nej siahli tvorcovia britského hororu. Ale na druhej strane som tomu rád, pretože je to ozaj strašidelný tvor. Desivá entita, ktorá na nešťastníka útočí v noci, zaľahne ho, nastáva spánková paralýza. Škoda prehajdákaného scenára plného predvídateľných momentov a Olgy Kurylenko, ktorá je na jednej strane pekná a snaží sa, ale čo z toho, keď na to herecky proste nemá. Možno raz mať bude, ale v tomto filme nemá a ako hlavná hrdinka je pomerne slabá. ()

Reklama

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

Pyčo tohle ne! Jak je něco hubený, dlouhovlasatý a má to divný pohyby, tak jsem posraná. Což znamená, že se nesmím ani koukat po ránu nebo po chlastu do zrcadla, protože by mě šlak trefil co to tam je za zpíčenýho démona. Pokud tedy žijete v neustálém strachu sama ze sebe jako já a navíc jste čuměli na všechny Ju-Ony, Nenávisti, Kruhy, Kolečka, Čtverečky atd, neznamená to, že už budete otrlejší. Pořád budete posraný až za ušima.Mara je odporná čubka, co se na člověka vrhne, když si spokojeně chrápe a postará se o to, že už se dotyčná osoba neprobudí. Neříkám, že jsem byla přímo vyděšená, to ne. Jen říkám, že jsem po zhlédnutí filmu dala pět kafí, litr energeťáku, tři lajny koksu a každých deset minut si dávám elektoršuky na bradavky, abych zůstala vzhůru. Alespoň ta KuříLenka je furt šukézní, taky bych si na ní lehla... ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Ako keby som videl kopírku Slumber a Dead Awake. Presne to isté. Spánková paralýza plus zlý duch. Očividne bude v priemere raz do roka vychádzať horor s týmto námetom. A asi aj na rovnakej úrovni. No samotný démon, z ktorého nám väčšinou ukazujú len dolámanú vyziabnutú ženskú postavu pripomínajúcu japonské vlasatice, mi teda veľmi pútavý nepríde. Herci v pohode, pár ľakačiek, v rámci možností "ako tak" vyhrotený záver, ale napriek tomu som vedel už v prvej tretine filmu, že viac ako na priemer to nebude. Film už nemá čím zaujať a ani strašidelné mi to nepripadalo. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Občas vám bohužel k úspěchů nestačí ani sexy Olga Kurylenko a ani celkem povedený a děsivý bubák. Naprostá rutina. bez invence, bez napětí, bez atmosféry. Unylé a ke konci navíc ještě nesnesitelně hloupé. Člověk by řekl, že když dostanete možnost režírovat horor s poměrně známou herečkou v hlavní roli zkusíte se snažit, ale pan Tonge to celý totálně odfláknul. Druhořadá nuda.40%. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama