Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambrose je starý veterán z Vietnamu, ktorý pred pár rokmi prišiel o zrak. Nakoľko potrebuje občasný dohľad, jeho syn William ho presťahuje do uzavretej štvrte pre seniorov. Hneď v prvú noc po nasťahovaní do nového domu je "svedkom" brutálnej vraždy svojej susedy i milovaného psa, bez ktorého neurobil ani krok. Od miestnych ľudí a polície sa následne dozvedá, že jedenkrát do mesiaca prichádza za nevysvetliteľných okolností o život nejeden dôchodca. Nakoľko je Ambrose bývalým vojakom, rozhodne sa, že danej záhade príde na koreň. V stávke je totiž jeho vlastný život. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (63)

lamps 

všetky recenzie používateľa

Hodně bizarní mix vlkodlačího hororu a dramatu o stárnutí a vyrovnávání se s minulostí. Mít to áčkové hollywoodské tvůrce a rozpočet, mohlo by jít o zásadní multižánrovku, takhle se spíše přešlapuje na místě a kvůli nedomrlým maskám nevzbuzují záporáci žádnou velkou hrůzu. Ale dá se u toho v pohodě vydržet, protože koncept měsíční přípravy na další vlkodlačí útok je neokoukaný a zajímavý a Nick Damici vtisknul své postavě drsného morouse neopakovatelné charisma. Pro jednou za slabší 3*. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Prvý sólový film, ktorý šikovný argentínsky režisér A. G. Bogliano natočil v americkej produkcii a opäť bez účasti svojho súpútnika, staršieho brata Ramira. Bogliano opäť nesklamal, ono do werewolf horroru sa nepustí hocikto - je to svojský subžáner, v ktorom môže filmár veľmi ľahko pohorieť, no on sa s tým popasoval skvele a potvrdil svoju remeselnú zručnosť. Podobne ako mnoho iných užívateľov csfd mám určité výhrady k maskám - trochu mi pripomínali tie z The Howling, hoci tam boli "veľkouchí" vlkodlaci predsa len desivejší než tí z Late Phases, ktorí miestami pôsobili až humorne. Fakt neviem posúdiť či v tom bol alebo nebol zámer tvorcov a istý pokus o odľahčenie, koniec koncom ak je niekto stará, vyšklebená držka v ľudskej podobe, prečo by mal vyzerať inak po premene na vlkodlaka? ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Bogliano vždy točil i točí nanajvýš priemerne filmy, keď nie podpriemerne. A tento patrí do tých priemerných vlkodlačích filmov. Je tu slepí veterán a dej sa točí hlavne okolo neho a susedsko rodinných sporov. Takže je zaplnený s nudnou vatou, ktorá sa stratí až pri konci. Tam sa to troška oživí smečkov vlkolakov a jedným akčným hrdinom. Masky vlkodlakov boli trocha vtipné, aspoň, že tam prebehla i premena na vlkodlaka, ta to trocha oživila. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Slepý veterán sa po nasťahovaní do domova dôchodcov stane svedkom zvieracieho útoku, pri ktorom umiera jeho pes i suseda. Na rozdiel od ostatných obyvateľov si myslí, že je v tom niečo viac a keď sa dozvedá, že útoky údajných psov sa dejú raz za mesiac, rozhodne sa nečakať bezmocne kým príde na rad a na najbližší spln sa pripraviť... Bogliano je frajer. Až mám chuť napísať to, čím som ho chválil pred necelým rokom pri "Here Comes the Devil"; že sa mu kvalitatívne darí realizovať v rôznorodých subžánroch hororu a to sa mi "Late Phases" páčil ešte o trošku viac než jeho minulý počin. Takže bez dlhších obkecov – silné postavy, fajn príbeh, temná atmosféra, chytľavá gradácia, pôsobivé spracovanie, obstojné efekty a úspešná (v tomto subžánri nevyhnutná) werewolf transformácia sa Boglianovi vydarili, bez toho, aby pri tom stratil svoj štýl. Takže pre mňa je to jeden z najlepších novodobých vlkodlačích filmov a zároveň aj jeden z najpríjemnejších hororov roku 2014. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo vydarená vec, ktorej veľa dal herecký výkon slepého bývalého vojaka a zaujímavý scenár. Vojnový veterán je rodinou odložený do dôchodcovského mestečka, nachádzajúceho sa v blízkosti lesov. Občas dôjde k útoku zvieraťa. Alebo to nerobí obyčajné zviera? Je to možno zbytočne dlhé a masky napriek snahe „urobiť to ručne“ a nie pomocou CGI (na čo ostatne zrejme ani neboli peniaze...) žiadny zázrak, ale ako celok to má niečo do seba. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama